Post Page Advertisement [Top]

Myslím, že nebudem ďaleko od pravdy, keď napíšem, že všetci sme nejakým spôsobom postihnutí stresom. Niektorí dobrovoľne, iní menej. Nie je to tak dávno, čo som niekde objavila štatistiku - a zapamätala som si z nej jedno - v súčasnosti je vyššia pravdepodobnosť, že človeku prepne, ako že dostane chrípku. To, či si za to môžeme sami, že vedieme takýto uponáhľaný život je na siahodlhé debaty - a sama mám dosť povinností, ktoré som si nabrala dobrovoľne, no snažím sa o time management tak, aby som mala čas na všetko - najmä na rodinu a oddych. 
Preto, ak je na niečom nápis no stress, stress protect a pod. myslím, že ide o veľmi dobrý marketingový ťah. Nechcem sa stresovať? Tak si kúpim niečo proti stresu. Hej, znie to pomerne čudne, no myslím, že to má svoj efekt. Aj ja som milovníčkou Stress Relief línie od Dermacolu z kolekcie Aroma Ritual, tak prečo nedať šancu aj značke Nivea a jej antiperspirantu? :-)


Nivea je vo svete kozmetiky celkom známe meno a neverím, že existuje niekto, kto ju nepozná alebo nemal aspoň jeden produkt. Sprcháče a telové krémiky sú veľmi fajn, tradičná modrá plechovka kedysi nechýbala asi v žiadnej rodine a myslím, že aj deo a antiperspiranty a tešia  celkom obľube. Tento má uzamykateľný systém a je celkom praktický - hodíte ho do kabelky a kedykoľvek ho máte pri sebe.




Ako viete, rada sa pozerám na účinnosť a často sa len pousmejem nad číslom, ktoré sľubuje výdrž. Aj v tomto prípade je na produkte sľubovaných 48 hodín bez potenia. Okrem iného obsahuje vraj aktívne látky StressProtect a zinkový komplex (no tiež aj hliník). 


Takmer vždy - aj v práci - sa snažím aplikovať ako nám pripomínali na didaktike na univerzite - tzv. sandwich system - pozitívne - negatívne - pozitívne. Takže začnem pozitívami. Antiperspirant vonia celkom príjemne - tak púdrovo, povedala by som, že táto vôňa je pre značku celkom typická. Nevadí mi, nedráždi mi čuchové bunky a príjemný je aj na pokožke. Nepáli, neštípe, aj keď ihneď po depilácii som to radšej neriskovala. 
Pokiaľ ide o výdrž, tak nad tými 48 hodinami som sa pekne zasmiala. Celkovo by som povedala, že produkt nepatrí do kategórie antiperspirant, ale deodorant. Efekt mi vydrží tak 2-3 hodinky a potom sa cítim, akoby som žiaden sprej nepoužila (a to sa nepotím nijako nadmerne). Vyskúšala som ho aj počas pracovného zhonu a po hodinke som sa už musela nasprejovať znova. Jednoducho - účinok veľmi slabý. 
Významným pozitívom je, že nefarbí oblečenie - ani biele, ani farebné a ani čierne (vyskúšala som to dokonca tak, že som nastriekala priamo na čierne tepláky vrstvu spreja). Balenie je však celkom praktické - také akurát do ruky aj vďaka tomu tvaru, ktorý je jemne zakrivený. Cena je tiež fajn - tento môj je konkrétne z internetovej parfumérie Elnino a stojí tam 2,33 €
Samozrejme, neočakávala som, že ma ochráni proti stresu :-) Taká naivka nie som. Predsa len... mala som asi iné predstavy. V globále však musím skonštatovať, že som sklamaná, čakala som trošku lepšiu výdrž, najmä, keď o sebe tvrdí, že odolá aj stresu (a ešte keď ste náhodou videli reklamu, tak to je len veľmi dobrý marketingový ťah, nič viac). Určite si ho znova nekúpim.

2 komentáre:

  1. Ja používam Rexonu Maximum Protect- jediný produkt, ktorý skutočne u mňa eliminuje potenie (i keď viem, že bohužiaľ, obsahuje hliník. Inak poznáš nejaký sprej/dezodorant, ktorý túto zložku nemá? Ja viem, že Nivea voľakedy taký jeden vyrábala, ale už som ho dávno nevidela v obchodoch). Tiež i klasické spreje od Rexony sú fajn.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bohužiaľ, antiperspirant bez hliníka? s tým som sa ešte nestretla. Deodoranty áno - to sú tie prírodné, napr. mala som od Ylang.Ylang (cez sashe.sk) alebo od Soaphorie. Odporúčali mi už aj bio deodorant od značky schmidt's deodorant, ale s tými som sa nestretla. Sama mám najlepšie skúsenosti s Dove a Rexona Maximum Protection - aj nedávno som si jeden od Rexony v 101 drogérii kúpila.

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]