Post Page Advertisement [Top]

Značka Figs & Rouge už dávnejšie zamútila vody kozmetického priemyslu. Potenciálnych zákazníkov prilákajú hneď dvoma smermi - ich obaly sú nádherné, prepracované a dokonalé. Každý jeden výrobok je tak malé umelecké dielo, ktoré sa krásne vyníma v poličke či kabelke. A okrem toho ide o prírodnú kozmetiku? No tak to by v tom niečo muselo byť, aby to nebola čistá závislosť! :-) Preto som sa po dlhšom odolávaní rozhodla a vybrala som si balzam na pery s mojou obľúbenou vôňou - vanilkou.



Britská značka Figs & Rouge má vo svojom portfóliu produkty na pery a telo. Na stránkach sa dočítate, že je 100 % prírodná (priznám sa, nepoznám detaily v zloženiach, a tak neviem usúdiť, či ten alebo onen názov je prírodný alebo chemický, no pri recenziách na niektoré produkty Figs & Rouge som čítala práve sklamanie z jednej či dvoch výrazne chemických zložiek). Neobsahuje syntetické minerálne oleje, chemické látky a arómy, konzervačné látky, parabény a údajne nie je testovaná na zvieratách (hoci logo netestovania som na obale nenašla). Naopak, výrobky obsahujú prirodzene vyskytujúce sa omega mastné kyseliny a antioxidanty.


Balzam na pery mám z bio obchodíka BioBeauty.sk - rada tam nakupujem a s Baškou sme už mali aj pár milých spoluprác. No a v neposlednom rade sa mi veľmi páči, ako jednotlivé produkty prídu zabalené - starostlivo v recyklovateľných obaloch :-) 

Balzam bol zabalený v oku lahodiacom obale - príjemný mix žltej, modrej, červenej a ružovej a okrem toho aj farebného písma.



Jeho cena je trošku vyššia - 6,49 € (ale môžete natrafiť na akciu) napr. v už spomínanom obchodíku BioBeauty, no veľmi sa nelíši ani na iných stránkach. Cena je podobná ako pri balzame na pery Eos, ktorý napr. v dm stojí okolo 7 € a tiež má prírodné zloženie.

Balenie ako také je úchvatné :-) okrem už spomínaných farieb sa mi páči aj praktickosť a celkový dizajn pôsobí tak retro-moderne.





Konzistenciou ide skôr o niečo medzi gélom a masťou. Rozotiera sa príjemne a jednoducho. Vanilku cítiť iba trošku, to mi však nevadí.
Ako viete, ja jednoducho neznášam pocit suchých pier. Keď niekam idem a vo chvíli, keď sa už nemôžem vrátiť do bytu si spomeniem, že so sebou nemám nič na pery, ide ma poraziť. Takže v každej kabelke, v práci, doma a jednoducho asi aj v každom šuplíku mám nejaký balzam na pery. Večer ani nezaspím, kým nemám (okrem inej očisty a kúry) na perách balzam a na rukách krém.


Balzam používam už pekných pár mesiacov - približne od začiatku júna každý večer a niekedy aj cez deň a stále v tom 12,5 ml balení ešte je nejaký produkt! :-)





Musím súhlasiť s tým, že pery hydratuje a upokojuje. Je naozaj jemný a krásne lesklý. Ale pokiaľ ide o výživnú hodnotu, nejak som očakávala viac. Nemám pocit, aby boli počas aplikácie moje pery extra vyživované. Skôr by som ho možno prirovnala k dokonalému lesku na pery (aj preto, že existuje vo farebnejších variantoch - napr. čerešňový, ktorý je mierne červený). Jednoducho aj slovné spojenie multi-tasking mi k tomuto produktu nesedí. Áno, hydratuje, ale stále je tam to ale. Po hodine som začala nadobúdať pocit, akoby sa mi pery jemne vysušovali, a mala som potrebu stále si ich otierať navzájom o seba. No zas počas nádchy som ho prstom aplikovala aj k nosu, ktorý bol červený a boľavý, a jemne mu uľavilo.
Stále som z tohto produktu nesmierne nadšená a celkovo ma to stále láka kúpiť si ďalší produkt od tejto značky, ale pokiaľ ide o tento balzam, tak už asi nie (možno jeden z ich univerzálnych produktov). 

Čo hovoríte na značku Figs & Rouge?

3 komentáre:

  1. ja mám tiež tento balzám a som sklamaná... vôňu necítim žiadnu, pery mi nehydratuje a dokonca mi vadí ten pocit keď ho mám na perách

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]