Post Page Advertisement [Top]

Nemyslím si, že je to údel beauty bloggery, ale na cesty si balím celkom dosť kozmetiky - zväčša dve plné kozmetické taštičky a ešte čosi. Tak, aby som bola v hocijakom prípade a neočakávanej situácii v "suchu". No keď chcem ušetriť aspoň trošku miesta, nevezmem si odličovač (teda micelárku) a tampóny, ale nejaké odličovacie obrúsky. A natrafila som na celkom zaujímavú značku, ktorá nie je dostupná len na webe, ale aj v mojej obľúbenej DM-ke. Tak som si ich zbalila na výlet ;-) a nielen ich!

Equilibra je talianska kozmetika, ktorá sa zameriava na pleťovku a telovú kozmetiku; a jej produkty s obsahom aloe vera ma veľmi zaujali. Poďme pekne poporiadku - začnem už spomínanými odličovacími obrúskami a telové mliečko bude príjemný cestovný bonus.


Trošku ako čierny humor mi prišiel preklad vzadu na balení:


Ako sa mám vyhýbať kontaktu s očami, keď produkt je určený aj na odlíčenie očí? Bohužiaľ to nie je len chyba prekladu, takto je to napísané aj v origináli:


Povedala by som, že skôr ide o to, aby sa produkt nedostal do očí, keďže odličujeme si pokožku a mihalnice, no aj tak občas kontaktu s očami jednoducho nezabránime. V tomto prípade - ak vás budú oči štípať, je potrebné vypláchnuť ich vodou.



Obrúsky však nie sú príliš vlhké, a tak vám tekutina do oka nevtečie. Niekoľkokrát som ich použila na odlíčenie a necítila som žiadne štípanie ani nič podobné, pokožka očí nebola podráždená, nemusela som ich vypláchnuť vodou. Jeden obrúsok mi vystačil na odlíčenie očí.



Na bežné domáce odličovanie veľmi neodporúčam, nakoľko rôzne takéto balenia sú cenovo nevýhodné oproti klasickému odličovaču alebo micelárnej vode, na výlety sú však ako stvorené. Tieto kúpite za 4,49 € napr. tu ale už aj v spomínanej DM drogérii.


Bez čoho sa neviem zaobísť v ostatnom čase? Áno, telové mlieko. Najmä v lete je moja pokožka náchylnejšia a občas je suchšia ako by som chcela. A aj keď sa mi miestami naozaj nechce, práve leto je obdobie, keď sa krémujem intenzívnejšie ako počas roka celkovo (viem, mala by som to zmeniť). No keďže sa v lete aj častejšie sprchujeme a kúpeme, pokožku vystavujeme rôznym vplyvom počasia a omnoho častejšie sa potíme, je vhodné dbať aj na jej výživu. Veď ona nám to raz vráti.



Takisto ako obrúsky, aj telové mliečko obsahuje 20 % aloe vera. Telové mlieko vonia tak jemne po aloe a je skôr gélovejšej konzistencie.



Vstrebáva sa pomerne rýchlo a nezanecháva žiaden mastný film. Moju pokožku hydratuje a vyživuje tak akurát, no myslím si, že pre suchšie typy by už až tak nestačilo. Pravidelným používaním som dospela k jemnej pokožke celého tela. Telové mliečko v praktickom 250 ml balení stojí necelých 7 € a znova si ho môžete nájsť buď v DM drogérii alebo na nete.

Používate kozmetiku s obsahom aloe vera?

3 komentáre:

  1. Používam len Aloe First Spray od Forever Living a ten je super!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak toto vôbec nepoznám, ale vyzerá to zaujímavo :) Aloe Vera v kozmetických produktoch mám všeobecne veľmi rada :)

    Pozývam ťa na moju GIVEAWAY Playboy - Play it Wild

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aj ja mám rada prírodné zložky v kozmetike :-) a aloe väčšinou pôsobí tak upokojujúco

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]