Post Page Advertisement [Top]

Často používam približne rovnaké produkty, ale niektoré občas vymením. A tak po cca polroku nastal čas znova trošku nahliadnuť do tajov kúpeľňovej skrinky s čistiacim arzenálom.


Začnem asi od mojej obľúbenej činnosti - čistenie kúpeľne a WC. Platí v podstate všetko, čo som spomenula v prvej časti domácich pomocníkov, a teda stále som najviac zaťažená na čistenie WC. Stále preferujem Bref - tie 4 guličky vydržia najdlhšie a sú aj efektívne po ekonomickej stránke. 



Fixinela síce nedodá WC mise žiarivú belosť, ale vyčistí ju celkom dôkladne. Tablety do WC misy Denkmitt, ktoré vydržia naozaj dlho - niežeby som to nejak kontrolovala neustálym otváraním nádržky, vidím to najmä podľa toho, ako dlho mi tečie modrá voda pri spláchnutí. A práve vďaka nej môžem používať napr. Fixinelu zriedkavejšie, pretože samotná tableta WC čistí. A ten modrý efekt je aspoň pre mňa príjemný bonus :-)


V kúpeľni ešte na chvíľku zostaneme. Lumila je akási sestra Fixinely a používam ju najmä na čistenie vane. Cif v spreji zvyknem používať na všetko v kúpeľni - umývadlo, batérie, vaňu a občas aj kachličky. Je rýchly a efektívny :-) No a v neposlednom rade je tu pomocník za všetky drobné - Sifo čistič. Približne raz týždenne / za dva týždne ho aplikujem do každého umývadla a vane. Odstraňuje aj prípadný zápach, ktorý sa v odtokoch zvykne tvoriť práve usádzovaním rôznych nečistôt. Je však trošku agresívny, a preto vždy rýchlo bežím z danej miestnosti preč, v kúpeľni zapínam odsávač pár.


Súrodencov z rodiny Cif používam pomerne často. Okrem Ultrafast kúpeľňovej verzie mám rada aj tú kuchynskú. Ak však nepomôže na niektoré nečistoty na sporáku či rúre, prichádza rad na Cif krém. Ten si zväčša zatiaľ poradil so všetkým, na čo som ho použila. Od umývadla cez sporák až po znečistenú rúru.


Trošku musím zabŕdnuť aj do prania. V minulom príspevku som spomínala najmä gélové kapsulky na pranie. Začala som používať najmä Persil, ktorý neobsahuje aviváž (o tom potom :-)), pretože hlavne niektoré bundy alebo športové oblečenie sa nesmie prať s avivážou. A tak tam, kde môžem, pridávam tieto krásky. Zlatistú napravo som už mala asi 2x a minule som v Tescu v akci dokúpila aj fialovú a priznám sa, vonia mi lepšie. Takže nabudúce už len fialová a možno vyskúšam aj modrú ;-) Bielizeň je mäkkučká (aj tak na efekt sušičky to nemá, no nevadí) a príjemne jemnučko vonia :-) hlavne, keď ju vešám na balkón alebo do tretej izby v byte, ktorú momentálne používam ako žehliareň, sušiareň a pracovňu v jednom (tu píšem aj články) a tú vôňu krásne cítiť :-)


Denkmitt vlhčené čistiace obrúsky som si kúpila najmä kvôli tomu, že v júni dávali za produkty Denkmitt 20-násobok bodov. Sú veľmi dobré a kvalitné, avšak cenovo nevýhodnejšie oproti obrúskom z Lidla, ktoré som spomínala tu. Balenie je menšie a stojí toľko, čo obrúsky W5. Používam ich aj na prach (aspoň môžem pri utieraní prachu bez problémov dýchať), aj na čistenie rôznych povrchov. No a posledným (last but not least) je na dnes podľa mňa na leto niečo, bez čoho by som bola dohryzená. Často totiž vetrám byt cez balkónové dvere, na ktorých nemáme sieťku, a tak hneď zapojím tento Biolit do zásuvky. Potom už len zametám alebo vysávam mŕtvolky :-)

5 komentárov:

  1. Keď človek takto dá na kopu všetky čistiace prostriedky čo používa v domácnosti, vyzera to ako nebezpecna chemicka zbraň...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je cif dobry aj na vnutro rury? Musim vyskusat, lebo nasa vyzera hrozne chudatko :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je dobrý, nie úplne dokonalý, ale dá sa, len to treba, samozrejme, potom poriadne vyutierať vodou navlhčenou handričkou, napr. :-)

      Odstrániť
    2. Arrmen, vynikajuci na rury je pripravok W5 z Lidlu - penovy cistic rur. Da sa kupit pocas akcie Lesk. Vyskusaj, neolutujes :)

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]