Post Page Advertisement [Top]

V ostatnom čase ste sa možno so slovkom "konjac" stretli častejšie. Priznám sa, donedávna som netušila, o čo ide, no celkom ma to zaujalo. Čo je to konjac? Aj ja som si tak trošku gúglila a zistila som, že ide o domácu trvácnu rastlinku ázijského pôvodu, ktorá sa vyskytuje vo vysokých nadmorských výškach. Obsahuje 97 % vody, je bohatá na minerálne látky a antioxidanty. Okrem toho obsahuje aj množstvo iných látok, ktorým sa naša pleť poteší: proteíny, sacharidy, lipidy, sodík, draslík, horčík, železo, fosfor, meď, pantothenát, niacín mastných kyselín, kyselinu listovú, zinok a tiež vitamíny A, B1, B2, B6, B12, C, E a DPleť by mala zanechávať čistú a vyváženú. Eko fanúšikov určite poteší aj fakt, že je biologicky rozložiteľná :-)


Predtým než ju začnete používať si dôkladne prečítajte príbalovú informáciu:



Pred prvým použitím je potrebné namočiť ju do nádoby s teplou vodou a nechať, nech sa dosýta napije približne 10 minút.






Následne je špongia pripravená na používanie :-) Odporúča sa meniť po 8 - 132 týždňoch, ja mám moju približne 8-9 týždňov a už na nej badať známky opotrebovanosti.
Už v článku o elektronickej kefke Philips Visa Pure ste si vo videu mohli všimnúť môj pleťový čistiaci rituál. Držím sa ho dodnes a naposledy mi kozmetička povedala, že mám prekvapivo čistú pleť (samozrejme nie bábätkovsky, ale bola na tom o mnoho lepšie v porovnaní s predošlým sedením či skôr ležaním na očistnej kúre).
Video si môžete pozrieť aj tu:


Špongia je veľmi jemnučká a v podstate zabraňuje prvotnému kontaktu rúk s pleťou - práve tomu často vďačíme za prípadné nedokonalosti. Odstraňuje zbytkový mejkap, ktorý nejakým nedopatrením zabudnem odstrániť pomocou odličovača alebo mojej obľúbenej micelárky. Vo videu to síce takto nerobím, ale je vhodné použiť špongiu aj po nanesení gélu a takto ho opláchnuť z pleti. Myslím, že toto je veľmi zaujímavý, a najmä prírodný spôsob doplnkovej očisty pleti. V rámci môjho experimentu som dva týždne špongiu nepoužívala a potom som si ju "nasadila" do očistného procesu znova. Pleť bola v o čosi horšom stave, nie však výrazne, takže niečo do seba táto špongijka určite má :-) Okrem toho, že je vhodná na pleť ju môžete pokojne použiť aj na celé telo ;-) Jednoducho všade tam, kde je koža bude nápomocná.
Odporúčané skladovanie - niekde, kde môže celkom rýchlo vyschnúť - ja ju mám zavesenú vedľa umývadla:

Zaujala vás? Nájdete ju na stránke provitality.sk a aby ste ju nemuseli hľadať, stačí kliknúť sem. Jej cena je celkom priaznivá - necelých 9 €. 

Pre mojich čitateľov mám však zaujímavú ponuku - ak sa vám špongia zapáčila a rady/radi by ste ju vyskúšali, stačí do komentára napísať "Chcem ju vyskúšať" a ja 11. 6. 2015 o 18:00 vyberiem jedného alebo jednu z vás, kto si vďaka e-shopu www.provitality.sk bude môcť overiť účinky špongie na vlastnom tele. 

25 komentárov:

  1. Jee to vyzerá super! :) Chcem ju vyskúšať. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. chcem ju vyskúšať :) .. už som čítala rôzne plusy a o morskej hubke, tak snáď sa niekedy posťastí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne osobne sa 9 € zdá celkom dosť, preto: chcem ju vyskúšať! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. https://www.facebook.com/BloggerkaKatkask/photos/pcb.490012257823208/490012121156555/?type=1&theater Lucka, blahoželám, prosím, napíš mi do správy na facebooku alebo mi pošli mail ;-)

      Odstrániť
  4. Moja pleť bola v katastrofálnom, ale naozaj hroznom stave... Dokonca v takom, že akné mi nezakryl ani make-up a ja som sa hanbila vystrčiť čo i len nos z domu a to naozaj nie som "bábika" čo nenamaľovaná nejde vyniesť ani smeti. Vyskúšala som všetko, navštevovala som pravidelne kozmetičku, nič nezaberalo... Musela som si priznať to, čo som tak nejak podvedome tušila - chyba bude v strave. Ako novoročné predsavzatie som si dala vylúčiť zo stravy cukor a keďže moje stravovacie návyky neboli až také zlé, tak tie len trošku pomeniť. Je pravda, že občas gumeným cukríkom a horkej čokoláde neodolám, ale je to skôr výnimočné :) a čuduj sa svete, moja pleť sa za 5 mesiacov zmenila na nepoznanie a na 90% som už spokojná a teším sa na leto, čo budem chodiť absolútne nenalíčená :) ale ešte to treba dotiahnuť k dokonalosti a doladiť tých zvyšných 10% a preto ju (prírodnú špongiu) chcem vyskúšať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V prvom rade - blahoželám k takým výsledkom a najmä k pevnej vôli :-) Držím palce v pokračovaní ;-)

      Odstrániť
  5. Chtěla bych ji zkusit, mám několik nepřírodních, protože se snažím zbytečně neprodukovat spoustu odpadu v podobě odličovacích tamponů.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Perfektné:) špongie na telo som nikdy nepouživala,nemám rada ten draplavy pocit.ale tato znie lakavo:) Chcem ju vyskusat

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja tiež špongie nepoužívam, ale asi začnem :) giveaway s YR

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]