Post Page Advertisement [Top]

Ako ste si určite všimli, rada prijímam výzvy. A tak, keď som mala v marci možnosť vďaka Pupa klube a ich vernostnému programu vybrať si dva produkty so zľavou 50 %, dlho som neváhala. Vedela som, že chcem mejkap. Od Pupy som totiž ešte žiaden nemala a dosť ma lákali. No a nevyužiť na to práve narodeninovú zľavu by bola riadna hlúposť. A tak som sa aj vďaka rade obsluhujúcej slečny v košickom Auparku dostala práve k mejakpu Made to Last.



Za mejkap a obrúsky sajúce mastnotu som dokopy zaplatila necelých 10 €. Ok, mejkap som nutne nepotrebovala a v podstate ani tie obrúsky. Ale chcela som ich vyskúšať a zľava prišla veľmi vhod =)


Pre tie z vás, ktoré zaujíma aj zloženie produktu a dôkladne si rozmyslia, či ísť do kúpy tu mám aj detail na ingrediencie. Pravdupovediac, ja tomu až tak veľmi nerozumiem (teda takmer vôbec). Akurát ma teší, že neobsahuje parabény, no keďže zloženie je rozpísané do 4 riadkov, určite tam nebude samá krása, ale dosť chémie.





Mejkap nájdete v neprehliadnuteľnej červenej škatuľke. Kúpila som si ho v druhom najsvetlejšom odtieni 020. Obal je celkom odolný - vrchnú časť tvorí plastový uzáver a plastová pumpička, produkt je však v odolnom matnom sklenenom balení.
ZDROJ
010 bol na mňa príliš svetlý a 020 sa mi zdal taký akurát. V rámci prijímania výziev je tento mejkap naozaj lahoda. Sľubuje totiž nemálo - napr. extrémnu odolnosť, bezchybnú tvár po celý deň, odolávanie vysokým teplotám a vlhkosti, dokonalé prispôsobenie sa pleti. Toto fakt nie je len tak niečo. Podľa popisu by malo totiž ísť o dokonalý produkt! Aká je realita?
Mejkap som testovala dlhodobejšie. Bez podkladu, s podkladom, bez púdru, s púdrom. Výsledky sa pár krát menili, efekt však bol v globále takmer rovnaký. A ako vždy, ponúkam vám fotodokumentáciu testovania.

Prvé testovanie som nafotila ešte v čase, keď som mala dlhšie vlasy - teda pred želanou skrátenou zmenou:

Test 1




Pri tomto testovaní som nepoužila podkladovú bázu. Mejkap som naniesla priamo na pleťový krém a pokračovala ďalej v líčení aj pomocou púdru. Po cca 7 hodinách som sa značne leskla a v oblasti T zóny chytil mejkap jemne oranžový nádych. Na ostatných častiach tváre sa farebne nezmenil, akurát známky únavy a "opotrebovania" líčenia sú zjavné.

Test 2


tesne po nalíčení

po 2 hodinách

po 10 hodinách (a po poriadnej rodinnej akcii)
Pri tomto líčení som už použila aj podkladovú bázu aj púder. Myslím, že mejkap poskytuje po nalíčení celkom pekný prirodzený vzhľad - žiadna umelina. Postupne síce prebije podstata pleti a na tvári badať známky únavy, nie je to však nič, s čím by si neporadili už spomínané obrúsky Pupa, ktoré vysajú mastnotu, ale mejkap nechajú v pôvodnom stave (narozdiel od papierových vreckoviek). Nevidno žiadne oranžové čiastočky, mejkap si zachoval svoju farbu a krásne prekryl jemné nedostatky po celý deň.
Test 3


tesne po nalíčení

po 9 hodinách

prvýkrát použitý púder po 11 hodinách


Tento posledný test som absolvovala včera. Ráno na nakrémovanú tvár (použila som Sébium Pore Refiner od Biodermy) som naniesla podkladovú bázu Stay Matte od Rimmelu. Pokračovalasom líčením, avšak vynechala som púder, no líčenie som zafixovala sprejom od Skindinävia.
Včera bol tak trošku crazy deň - aspoň u nás. Odbehla som do práce klasicky na celý deň/dnes som doma, doliečujem šľachy/. Počasie bol všelijaké - ráno lialo, potom bolo pomaly 25 stupňov a slnečno. Tvár jemne zoxidovala a leskla sa. Prvýkrát som použila púder -aj to iba v jemnej vrstve - až večer, pred tým, než som išla do kostola a líčenie vyzeralo ako práve dokončené. 


Ako teda hodnotím mejkap?

+ tekutá textúra, s ktorou sa veľmi dobre pracuje (na nanášanie používam buffer štetec od Zoeva)
+ nevtieravá jemnučká vôňa
+ zloženie bez olejov je priaznivé k mojej pleti
+ nevytvára šupinky
+ vyzerá celkom prirodzene
+ nesteká
+ nevytvára mapy
+ nie je nutnosť použiť púder ani pri zmiešanej pleti
+ SPF 10
+ cena, za akú som ho kúpila (s 50 % narodeninovou zľavou)
+ na pleti ho necítiť

- SPF 10 (mohlo byť vyššie, avšak to by sa už pleť viac leskla)
- odtiene - môj sa mi zdá dosť tmavý na to, že ide o druhý najsvetlejší
- jemne oxiduje
- otiera sa

Držím sa toho, že som mejkapová fanatička. Priznala som sa k tomu niekoľkokrát a je to, bohužiaľ, pravda. Odkedy som si vyhlásila na blogu misiu nájsť dokonalý mejkap, moje nároky sa stupňujú, aj keď beriem do úvahy rôzne kritériá (ako napr. cena a to, čo daný produkt sľubuje). V globále tento mejkap považujem za celkom podarený a som s ním spokojná. Určite nie je top a the best, ale patrí medzi lepšie =) 
Výdrž som nedala ani medzi klady ani medzi zápory produktu. Je síce nadpriemerná, pokiaľ ide o rôzne mejkap produkty, ktoré som mala, avšak určite nesúhlasí s názvom produktu, ktorý hovorí, že výdrž by mala byť jeho prioritou.

11 komentárov:

  1. Veľmi sa mi páči obal! Už len pre to by som ho vyskúšala :) Moje narodeniny sa blížia tiež, takže určite 50% zľavu využijem. :)
    ChristyShades

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja môžem len odporúčať ;-) a ak nevieš, čo si v zľave kúpiť, tento mejkap je skvelá voľba. Najprv som rozmýšľala nad nejakou paletkou, ale potom mi došlo, že radšej by som si mohla kúpiť niečo, čo skôr využijem. A tak som sa rozhodla :-)

      Odstrániť
  2. Po nanesení vypadá vážně úžasně, ale škoda, že oxiduje :(

    Zaměřeno na: ASTOR + Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je pravda, súhlasím. Z mojej skúsenosti len málo mejkapov neoxiduje, no sú aj také ;-)

      Odstrániť
  3. Mohla by si este doplnit info o zlozeni? Nemusis prepisovat, ale aspon citatelna fotka by sa hodila. Make-up ma zaujal, len este potrebujem vediet, ci neobsahuje nejaky "sajrat" , aby som zbytocne nesla do predajne. Vdaka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. no mne teda nesadol vôbec... vytvára mi nechutnú masku na tvári a príde mi ťažký...a oranžovie...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Odkedy som si prvykrat kupila tento make-up uz v ziadnom pripade nepouzivam ine. Mam normalnu az zmiesanu plet a neustale sa mi stavalo ze po hodine dvoch som sa z makeupu neskutocne leskla a bez pudra som z domu nevysla. Make up od Pupy pre mna v tomto pripade nema konkurenciu a to som vyskusala uz skutocne vela roznych inych produktov je skutocne skvely. Dokonca na neho vobec nepouzivam puder kedze krasne prirodzene zmatnuje a tym padom nemusim na seba davat este dalsiu vrstvu pudru. prave teraz sa mi stalo, ze sa mi minul a pouzila som iny, lebo v tomto z nebolo ani kvapky, no opat som sa presvedcila, ze tento makeup nema konkurenciu.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja som tento tiež skúšala a nebola som z neho bohvieako nadchnutá. Pre mňa je dokonalý tento https://www.notino.sk/mary-kay/timewise-matte-wear-tekuty-make-up-pre-zmiesanu-a-mastnu-plet/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Najlepší make-up...Mám dlhodobo problémy s pleťou a vyskúšala som už nespočetne veľa značiek, ale až tento mi naozaj sadol a zakryje nedokonalosti pleti naozaj skvelo :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]