Post Page Advertisement [Top]

Na túto značku mám milé spomienky. Bolo to pred viac ako desiatimi rokmi (ach, spomínam už pomaly ako korytnačka :-D), keď dávali v telke reklamu - ak zavoláte na uvedené číslo, dostanete vzorku Pantene zadarmo (taký 75 ml cestovný flakónik). Nespomeniem si, či išlo o šampón alebo balzam, no viem, že to bolo v dobe, keď internet nefičal tak, ako teraz a s kamoškou sme si objednali vzorky z telefónnej búdky, pretože sme nemali mobily!
Odvtedy som vystriedala množstvo šampónov. Pozorný čitateľ však vie, že sa bojím dať si len tak hocičo na hlavu, nakoľko moja pokožka hlavy zvykne reagovať podráždene tvorbou chrastičiek. No aj keď s obavami, Pantene som dala šancu. Pozor! Táto novinka obsahuje aj vitamíny certifikované Švajčiarskym vitamínovým inštitútom /to logo dole pod popisom na prednej strane produktu/.


V rámci jednej milej spolupráce som dostala šampón, ktorý je na obrázku prvý zľava - na intenzívnu regeneráciu z kolekcie Repair&Protect. Pre moje vlasy to však nebolo to pravé orechové. Áno, vlasy boli príjemné, krásne lesklé a občas som mala pocit, že nepotrebujem ani kondicinér /aj keď v popise zistíte, že v podstate ide o balzam/. Tento šampón však nie je určený pre moje vlasy. Už v deň umytia boli totiž poobede mastné pri korienkoch a fakt si vlasy nechcem umývať každý deň. Používala som ho niečo vyše týždňa, no potom som to vzdala. Pre moje vlasy nie je vhodný.


Vedela som, že existuje viacero druhov a nemýlila som sa.
ZDROJ

Pri značke Pantene máte na výber z týchto kolekcií:

  • Thick&Strong - dodáva vlasom objem a obnovuje ich pevnosť
  • Repair&Protect - okamžite bojuje proti príznakom poškodenia vlasov, zanecháva ich lesklé a zdravé
  • Aqua Light - pre pevné vlasy bez zaťaženia, vhodný na jemné vlasy so sklonom k poškodeniu
  • Colour Therapy&Shine - ochranu farby a zdravo vyzerajúci lesk vlasov
  • Sheer Volume - objem pre jemné vlasy
  • Nature Fusion Strength&Shine - až 10x pevnejšie a odolnejšie vlasy

Moje vlasy sú skôr jemnejšie, so sklonom k masteniu korienkov a vysúšaniu končekov. Takí menší rebeli. A tak, keď som videla v Tescu akciu na Pantene, zvolila som Aqua Light, ktorý je podľa mňa vhodnejší a rovno som si zobrala aj kondicionér - za necelých 5 € som teda mala sadu na umývanie vlasov.
Po dlhšej dobe používania drahších a zvučnejších značiek bol toto pre mňa návrat do drogériovej, cenovo dostupnejšej kozmetiky. Taký pokus. Po mnohých skúsenostiach môžem povedať, že kadernícka kozmetika (napr. Toni&Guy alebo Matrix) má svoje značné výhody, akurát je trošku drahšia.

Čo však veľmi nepoteší je zloženie - nájdete tam rôzne sulfáty a podobné chemikálie, na ktoré si už mnoho ľudí v dnešnej dobe návratu k prírode dáva pozor.


S Aqua Light sme spolu už takmer 3 týždne a je nám fajn! Šampón dokonale pení /čo je zas spôsobené tými chemikáliami v zozname na foto/, ale vďaka tomu si ho aspoň nedáte príliš veľa. Postupujem klasicky - najprv naniesť šampón /to opakujem zväčša dvakrát/, potom kondicionér. Nechať trošku voľne uschnúť a následne vysušiť a dostajlovať.
Vlasy sa mi nemastia tak rýchlo, nie sú vysušené, ale naopak, pekne vyživené. Nezbadala som ani žiadne lupiny či chrastičky (tak dúfam, že ani nezbadám). Moja skúsenosť hovorí jasne: pre moje jemné vlasy veľmi dobré riešenie (uvidím, čo na to po čase povie moja kaderníčka), aj keď som v oblasti vlasovej kozmetiky ešte stále laik, vidím, že sa mi upravujú jednoduchšie a aj na druhý deň po umytí vyzerajú celkom slušne až tak, že si dovolím nechať ich voľne rozpustené /samozrejme, po úprave/.

V globále som dosť spokojná. Nesrším nadšením, ale viem, že toto je značka, na ktorú sa môžem obrátiť. Netvrdím, že už nič iné používať nebudem, lebo sama viem, že to nie je pravda. Ale viem aj, že tieto balenia Aqua Light bezpochýb a váhania spotrebujem do dna ;-) 

2 komentáre:

  1. Pri tejto značke sa mne naopak vyhadzujú vyrážky.. Nepamätám si ppresne, ktorý rad to bol, ale šampón rozhodne nepotešil.. Vlasy som mala mastné už po pár hodinách a pokožka bola úplne suchá, takže keď som čítala túto recenziu, celý čas som mala pred očami moju jednorazovú skúsenosť. Pre mňa má teda táto značka obrovské nie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne ťa chápem. Tiež mám podobnú skúsenosť so šampónmi katalógových firiem a bola to teda katastrofa. Moja vlasová pokožka mi to dosť dlho pripomínala, kým sa dala do normálu. Každý vie, čo je pre neho dobré, resp. čo už nikdy určite vyskúšať nechce ;-)

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]