Post Page Advertisement [Top]

V ostatnom čase nadobúdam pocit, že moje recenzie nemajú tú šťavu, ktorú mali kedysi. Snažím sa písať len vtedy, keď mám na to náladu, lebo všetko to v texte cítiť, aj keď sa akokoľvek snažím potlačiť všetko, čo sa deje okolo, chtiac-nechtiac ma to ovplyvňuje. Netuším, prečo som práve túto recenziu začala písať takto, jednoducho toto je priestor, kam nedávam len svoje skúsenosti, ale aj svoje pocity. A o tento môj priestor sa rada podelím, je to istým spôsobom akoby psychoterapia. Blog je niečo, čo mi pri pracovných starostiach dodá šťavu.
Bolo to už dávno, čo som na internete čítala chvály na hodváb na vlasy. V tom čase som však bola zásobená olejčekom na vlasy od Macadamie, ktorým som bola doslova ohromená (veď inak by som predsa nezaplatila takú sumu  za 125 ml balenie). Macadamiu som spotrebovala asi pred polrokom, odvtedy experimentujem s inými druhmi. V júni 2014 som si v kamennom obchode Fann v Spišskej Novej Vsi vyhliadla nejaké produkty, dala si poradiť a domov odchádzala okrem vône aj s dvoma baleniami produktov Biosilk. Neskôr pribudlo tretie, ktoré som si zasobjednala z internetu, všetko kupované v akcii a dohromady ma vyšlo na cca 30 €. Oplatilo sa, alebo je ten hodváb vo vlasovej kozmetike zbytočne prechválený?



Všetky tri produkty sú z kategórie silk therapy, no to nie je jediná vec, ktorú majú spoločnú. Okrem jemne ženských tvarov všetkých fľaštičiek v nich rezonuje vôňa. Naozaj netuším, ako vonia hodváb, ale predstavujem si to presne tak, ako keď privoniam ku každému z týchto produktov. Jemná, nevtieravá vôňa, ktorá sa vpíja do vlasov a podmaňuje si ich. Netrvá dlho, ale o to efektnejšie. A ako som už pár krát písala, príliš parfumované produkty na vlasy mi skôr istým spôsobom vadia, tak sú tieto v tomto smere dokonalé. Vôňa však určite nie je jediný dôvod, kvôli ktorému by ste si mohli kúpiť produkty Biosilk.


Začnem pekne sprava - kondicionérom, ktorý mám v 355 ml balení. Odporúča sa používať v kombinácii so šampónom z rovnomennej kolekcie, ja však mám so šampónmi trošku osobný problém, a preto radšej ostávam pri tých, ktoré mi nespôsobujú lupinky či iné podráždenie pokožky hlavy. Jeho konzistencia je taká akurát - ani príliš riedka, ani príliš hustá. Mal by pôsobiť približne 5 minúť (viac nie) na hlave, a ako píšem viackrát, toto je celkom dôležité. Ak nerešpektujete niektoré odporúčania, nemusíte dosiahnuť želaný efekt. Spočiatku ma totiž, hlavne ráno, otravovalo chodiť po byte 5 minút s kondicionérom na hlave, a tak som ho zmyla takmer okamžite. Chyba, ale učíme sa (a hlavne ja) na tých vlastných. Vlasy boli totiž po vysušení presne také - nedovyživované. Ak som sa však podriadila nálepke na obale, hneď bol efekt iný. Vlasy boli hebkejšie, ľahko rozčesateľné a okrem toho aj trošku voňavé. Celkovo ma však tento kondicionér až tak neohúril. Je taký celkom dobrý priemer. 

Ak má na sebe produkt nápis miracle, ihneď zbystrím pozornosť. Ak je k tomu číslo 17, nechce sa mi veriť.



Tento produkt, 167 ml, toho teda nasľubuje. Ak začnem len zľahka, tak mi sľúbil ošetrenie, hydratáciu, objem a plnosť vlasov. Vraj sa postará o moju pokožku a zrekonštruuje poškodené vlasy, okrem toho ich aj posilní a pôsobí preventívne voči štiepeniu a lámavosti vlasov. Chráni ich farbu a tiež ich ochraňuje pred vplyvom prostredia a počasia. Pôsobí tiež ako termálna ochrana pri kulmovaní, fénovaní a žehlení vlasov. No a v neposlednom rade vraj zanecháva vlasy a pokožku jemnú a dodáva im neuveriteľný lesk.
Mám rada a nemám rada produkty, ktoré toho toľko nasľubujú. Väčšinou totiž máločo z toho spĺňajú. Na pokožku som ho použila len pár krát, bolo mi totiž ľúto skúšať tento produkt na telo. Bola jemnejšia a ľahúčko prevoňaná, lesk som si však nevšimla a tiež hydrátaciu by suchá pokožka márne hľadala. 
Pokiaľ ide o vlasy, tak odporúčam aplikovať opatrne, aby ich nezmastil, a po aplikácii jemne prečesať, potom pokračovať vo finálnej úprave - napr. fénovaní a žehlení vlasov. Nemala som pocit, že by z mojich vlasov urobil zázrak. Teda istá hydratácia tam bola, ale štiepeniu vlasov nezabránil, hoci vďaka pravidelnejšej a dôkladnejšej starostlivosti sa mi vlasy štiepia o poznanie menej. Takisto už poškodené vlasy príliš nezachránil, hoci im pomohol. Najviac sa osvedčil práve ako ochrana pred teplom. Oceňujem tiež aj praktický sprejový aplikátor. Celkovo si ma však nezískal natoľko, aby som uvažovala o ďalšej kúpe.

Túto trojicu má šancu zachrániť už len ten spomínaný tekutý hodváb na vlasy. Produkt mám v najmenšom balení z tejto trojice - a to 50 ml. No keďže sa používa v menšom množstve, balenie mi zatiaľ vystačilo.



Na tento produkt som miestami čítala poriadne chvály. Hodváb je totiž vhodný na vlhké aj suché vlasy. Stačí naniesť menšie množstvo do dlaní, rozotrieť a votrieť do vlasov po celej dĺžke, ja sa vždy zvyknem trošku viac sústrediť na končeky vlasov. V porovnaní s vlasovými olejmi je úplne jemnučký a vlasy po ňom nie sú mastné. Takisto ich ani nezaťažuje. Vstrebáva sa takmer okamžite. V balení mám už produkt tak maximálne na tri použitia a som presvedčená, že z tejto trojky je práve tento tekutý hodváb produktom, ktorý si zakúpim aj v budúcnosti. Obsahuje totiž čistý hodváb a okrem toho aj prírodné rastlinné výťažky a vitamíny. Mám taký pocit, že tento produkt najvýraznejšie hydratuje, regeneruje a dodáva vlasom lesk. Samozrejme, tiež som nevidela neviem aký zázrak, ale vlasy boli hebkejšie aj pri končekoch, na pohľad lesklé. Pri tomto tekutom hodvábe som naozaj mala pocit, že moje vlasy podstupujú terapiu hodvábom.

Určite neľutujem investované peniaze. Táto značka by ma tak či onak veľmi lákala a skôr alebo neskôr by som ju určite vyskúšala. Už aspoň viem, čo za to stojí a čo až tak nie. Niektoré e-shopy ich neponúkajú ako Biosilk, ale pod značkou Farouk Systems.

Máte skúsenosti s produktmi Biosilk?

2 komentáre:

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]