Post Page Advertisement [Top]

Už tomu bude pomaly rok, čo som prvýkrát pričuchla ku kokosovému oleju a nevedela sa spamätať. Tá vôňa, to bolo čosi nádherné (našťastie som mala nejedlý variant, inak by som nedopadlo dobre :-D). A tak som ho začala používať. Na všetko. Na telo, na vlasy. Odvtedy sa stihla na kokosový olej namotať aj moja sestra a starostlivo používa svoje vlastné balenie. Nevie si ho vynachváliť, najmä na vlasy (má ich takmer po zadok). A konečne by som sa s vami mohla o názor na tento skvelý produkt podeliť.



Kokosový olej veru nie je v kozmetickom a kulinárskom svete žiadnou novinkou. Boom nastal približne pred rokom alebo dvoma a aj keď pomaly utíchajú správy o tomto produkte, stále nájdete množstvo variantov a dobrých skúseností. A zaplatiť si necelých 6 € za produkt, ktorý využijete celotelovo a celorodinne už stojí za to, nie? :-) 

Môj variant je od značky Akamuti.Určite stojí za zmienku, že v roku 2012 získal cenu Beauty Awards 2012 za najlepší telový olej.




Prečo je výnimočný? Suroviny na olej sa spracúvajú do hodiny po zbere. Ide teda o kokosový olej prvotriednej kvality. Tak, ako väčšina kokosových olejov, aj tento je na pohľad tuhá biela hmota. Pri kontakte s pokožkou sa však mení na olej. A to je najmä pri používaní veľmi praktické - nevyleje sa, ale nanáša sa úplne jednoducho ako roztopená "masť".






Ak sa vám zdá "olej" tuhý, jednoducho ho položte k niečomu teplému, ihneď sa začne topiť. Ak ho chcete mať v tuhej konzistencii, dajte ho do chladnejšieho priestoru (ale určite nestriedajte radiátor - chladnička!!! znehodnotili by ste celý produkt). 
Pokožku hydratuje dokonale! Stačí málinko a som celá naolejovaná, voňavučká (a rozvoniava potom aj pyžamko a posteľná bielizeň). Nevýhodou je trošku dlhšie vstrebávanie sa. No totálnou výhodou je, okrem omamujúcej vône, dlhodobý účinok - aspoň u mňa to takto platí, mám relatívne normálnu pokožku tela. Stačí naniesť a efekt mi vydrží aj dva - tri dni, počas ktorých nepociťujem absolútne potrebu nakrémovať sa či pocit napätej pokožky (ideálne pre "lenivcov", ktorým sa nechce každý večer krémovať). Na vlasy ho používam pred umytím - doprajem si poriadnu vrstvu oleja a nechám pár hodín pôsobiť, niekedy aj na noc. Po umytí sú vlasy živšie, lesklejšie. Menej sa lámu a štiepia.
Tento produkt považujem za malú nutnosť. Okrem pomalšieho vstrebávania sa do pokožky ťažko hľadať akúkoľvek nevýhodu. Vonia prenádherne a vôňu cítiť celkom dlho, účinne hydratuje, zjemňuje a zvláčňuje pokožku a okrem toho sa dá vhodne použiť aj na vlasy, a tie moje výživu potrebujú. 
Viem, že tento produkt, ktorý kúpite v e-shope BioNatural, si v mojej poličke v kúpeľni nájde svoje stálejšie miesto ;-) Pocit exotiky v pohodlí domova? :-) Už len letné mesiace a dokonalá idylka je tu ;-)

3 komentáre:

  1. milujem kokosový olej :) doma mám už asi šieste balenie a ani zďaleka nekončím :) používam ten purity vision čo sa dá kúpiť v DMke / tete drogérii :) teraz sa naň dala aj maminka a skúša tú "kokosovú diétu " :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja taktiež používam ten z dmky, kokosový olej je skvelý :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. aj moja sestra si nedávno kúpila ten z DM a je nadšená :-) Ešte som sa neodvážila použiť ho napr. na zuby a pod., ale na vlasy a kožu je skvelý ;-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]