Post Page Advertisement [Top]

Hej, samozrejme, že sa potím, aj ja som človek ;-). Asi nikomu to nie je príjemné a žiaduce je to len v momente, keď idem vo fitku pomaly odpadnúť (aj to prepotené tričko však neznamená, že cvičenie bolo efektívne :-D, no snaha je). Ani neviem, koľko deodorantov a antiperspirantov som už poskúšala. Bude ich zaručene veľa, lebo ich bolo dosť ešte v ére, keď som neblogovala. Keď sa mi doma zhromaždili 3, ktoré používam tak na striedačku povedala som si, že ich spojím do jedného príspevku. Možno ste aj vy uvažovali o niektorom z týchto a moje slová vám pomôžu. A možno vám nepomôžu. Niekedy sa totiž sama neviem rozhodnúť, či je výrobok dobrý a určite si ho kúpim znova alebo je zlý a nesiahnem po ňom. Niekedy je to naozaj ťažké. Tak poďme k tomu poteniu :-)



V každom z týchto deodorantov/antiperspirantov je približne polovica obsahu balenia. Máme tu dva v sprejovej forme a jeden v tekutej forme. Spreje sa míňajú o čosi rýchlejšie ako roll on, ten však zas zaberie menej miesta v kabelke. Všetko má svoje výhody a nevýhody. Každý z nich mám doma už dlhšiu dobu, a síce je jeden antiperspirant a dva deodoranty, rozhodla som sa ich dať dokopy.


1. Fenjal Intensive Creme Deo Roll-On


Predtým, než som si ho kúpila v akcii v e-shope Fann parfumérie som si prečítala niekoľko recenzií. Zväčša boli pozitívne, niektoré až nadšené. Tak vyhrala zvedavosť a fakt, že v tej dobe mi akurát dochádzal deodorant. K tomu číslu 24 sa snáď ani nebudem vyjadrovať :-) Ešte som fakt nemala deodorant, ktorý by mi tak dlho účinkoval.


Zložením láka potenciálneho zákazníka tým, že neobsahuje parabény, minerálne oleje, alkohol a farbivá, ale hneď nad tým pekným rámčekom si prečítate ako druhú zložku v poradí Aluminium Chlorohydrate a iné pekné zlúčeniny, ktoré sa nachádzajú vo väčšine deo/antiperspirantov. No uznávam, že to, že neobsahuje uvedené zložky je celkom pozitívne. Nemá nejakú výraznú vôňu, skôr cítiť akoby náznak púdrovitosti, čo oceňujem, aspoň sa mi nebije s parfumom. 
Dôležitý je však účinok. Keď nie som v stresových situáciách a nešportujem, tak drží pekne a nepotím sa. Stačí však učiť len 5 hodín vkuse (a to mám aj viac..) a potím sa, musím ho použiť znova. Nezanecháva žiadne škvrny na oblečení v oblasti podpazušia a nedráždi pokožku.

Hodnotenie:
- celkom dobrý, neľutuje, že som si ho kúpila.

Kúpim si ho ešte?
- tak na toto fakt neviem odpovedať s istotou, nie som o ňom až taká presvedčená, aj keď nič nepokazil - skôr áno ako nie.

2. Garnier Invisible Anti-Marks


Tento antiperspirant som mala v DM boxe, no kto by ich nepoznal? Garnier minerals som už skúšala vo viacerých verziách, tento sa pýši tým, že nezanecháva stopy na žiadnom druhu oblečenia, s čím musím súhlasiť. To číslo 48 je však tak trošku na smiech. Nevydrží ani tých 24 hodín :-) 


V tomto prípade je však zloženie menej vábivé, hrdí sa iba tým, že neobsahuje alkohol. To je pekné, ale nájdeme v ňom hliníkové soli, parabény a mnoho iných látok. Trošku mi vadí jeho vôňa, ktorá mi vždy po aplikácii pekne dráždi nos, a to sprejovanie nijako nepreháňam. Taktiež cítim výraznejšie štípanie po nanesení, nie je však niejako dlhodobé.
Výdrž je podobná ako pri Fenjal krémovom deodorante. Nezabraňuje poteniu, v stresových situáciách a pri športe sa klasicky spotím. 

Hodnotenie:
- priemerný.

Kúpim si ho ešte?
- v tom mám celkom jasno - sprejovú verziu už určite nie.

3. Balea Shining Berry


Balea a tie jej limitky. Aj táto krásne vonia, no trošičku sa môže "biť" s parfumom. Nie je však až taká intenzívna, aby to vadilo (aspoň mne to nevadí), no je skôr taká letná, čiže momentálne akurát tak pekne provokuje ;-) Balenie nie je ničím výnimočné, klasický rozprašovať, plechový obal a plastový odnímateľný vrchnáčik. 


Zloženie tentokrát minuli hliníkové soli, čo je veľmi príjemné, nakoľko ste určite čítali všetko možné o ich škodlivosti (a zároveň tiež možno aj niekoľko článkov o tom, že až také škodlivé nie sú...). Zároveň má však tento deodorant najmenšiu kolonku pri zložení, čo je fakt skvelé. Nie som žiaden odborník, ale riadim sa tým, že čím dlhšie zloženie, tým viac chémie a škodlivejší produkt. Pri značke Balea poteší aj cena. Nezanecháva fľaky na oblečení, trošinku však štípe pri aplikácii, je to však zanedbateľné v porovnaní s Garnierom. Veľmi sa mi páči, že na celom balení nenájdete počet hodín a jeho výdrž, ktorá je podobná ako pri Garnieri.

Hodnotenie:
- neúčinkuje celý deň, ale to ani nesľubuje. Celkom dobrý.

Kúpim si ho ešte?
- v tom mám celkom jasno - určite áno :-) A možno aj iný variant.

Podľa tohto porovnania by som mala približne víťaza a porazeného a taký ten zlatý stred. No už dlhšie som sa obzerala po nejakom prírodnom deodorante a akurát pred pár dňami padla voľba na značku Sopahoria a ich Pure Power - organický minerálny deodorant bez chémie, ktorý údajne vydrží až 9 mesiacov! Tak netrpezlivo čakám zásielku, aby som sa mohla pustiť do skúšania. Ak bude ešte aj účinkovať, budem mať TOP produkt, pretože ak je to možné, snažím sa dopriať si čo najmenej chémie.


Máte svoj TOP deodorant/antiperspirant?

13 komentárov:

  1. Nemám rada mokré roll ony, preto som ich už dávno vyradila zo svojej kozmetickej výbavy. Ako môže niečo, čo má zabranovať poteniu byť po nanesení mokré??? To sa mi trošku prieči. Balea deodorant je skôr deodorant na zabránenie pachu, a nie antiperspirant proti potu, tiež som ho mala, no skôr len pre také osvieženie počas dňa. Mimochodom mojho favorita som už našla - Rexona Maximum Protection - ten naozaj zabranuje poteniu.. a už iný ani nehladám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja použivam rexonu taku ruzovo-bielu(https://www.google.sk/search?q=rexona+ruzova&espv=2&biw=1440&bih=785&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=-h-8VOiYLcP7UKqpgOgJ&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=1#imgdii=_&imgrc=WATdOCfjkUIynM%253A%3BUHI6mliXFowl8M%3Bhttp%253A%252F%252Fim9.cz%252FiR%252Fimportprodukt-orig%252F45d%252F45d50e8b0ba95f4cfbeaaa4244f8df34--mmf250x250.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fdeodoranty-a-antiperspiranty.heureka.cz%252Frexona-biorythm-ultra-dry-deospray-150-ml%252F%3B250%3B250 toto je ona verziu casto ju maju v tescu v akcii je skvelá krásna vona vydrží, pri spotení, čož je bezne ten pach potu prebije co sa ceni hlavne v horucavach v lete,, ale teraz oblubujem baleu presne tuto malinovu verziu.....avsak po nejakom použivani som si dala pauzu nejako mi ta vona zacala vadiť...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne roll-on produkty sedia viac ako spreje, ak ich chvíľočku nechám zaschnúť, všetko je ok. No najviac sa mi zatiaľ osvedčili tie tuhé. Rexona Maximum Protection - tak tá je účinná :-) písala som o nej tuším pred rokom a aj o Dove Maximum Protection, ktorý bol pre mňa ešte lepší ako Rexona, akurát sa mi zdali trošku viac parfumované. No a celkom rýchlo som ich minula =)
    Chcem fakt ešte vyskúšať ten prírodný a ak ani to nejak nebude účinkovať, viem, že Dove je proti poteniu zatiaľ naj ;-) http://mycosmetictests.blogspot.sk/2014/01/ako-som-nasla-asi-najlepsi.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Katka :) Ja len, že Balea neobsahuje hliníkové soli preto lebo je to iba deodorant a nie antiperspirant ;)
    Najradšej mám ružovú Rexonu maximum protection, z tej rady je to asi jediný výrobok ktorý mi vôňou vyhovuje. Spreje nedávam vôbec, mám na ne alergiu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj :-) Aj deodoranty obsahujú hliníkové soli, tak, ako napr. tento Fenjal, takže nie je pravidlom, že deodoranty ich neobsahujú :-) Viem, že deo je skôr na vôňu a antiperspiranty by mali zabraňovať potu, napriek tomu som spravila porovnanie :-) Rexona je veľmi účinná :-) Ružovú som však nemala ;-)

      Odstrániť
  5. Fenjal som mala kedysi strasne davno, este na strednej skole. Vyrobky od Fenjal velmi pekne vonaju.
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som sa k tejto značke dostala nejak až teraz :-) aróma je to celkom príjemná, taká jemnučká

      Odstrániť
  6. Garnier sklamal aj mňa - na mňa strašne slabá výdrž. Momentálne mám najobľúbenejšie značky Dove a Nivea :) Roll ony vobec nepoužívam a zatiaľ sa ani nechystám :) Inak fajn recenzia - o tom Balea som už kdesi čítala, tak sa po ňom asi pokukám :)

    Dodka z .BeautyMissfits.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem! No Balea sa objavila na viacerých blogoch ;-) Ja som fakt navnadená a zvedavá na ten prírodný od Soaphorie a ak nebude nejak extra účinkovať, tak viem, že Dove alebo Rexona sú celkom ok :-)

      Odstrániť
  7. Ja som mala svoju stálicu Lancôme deodorant pure accord 3 roses roll- on (čo bol deodorant aj antiperspirant v jednom, btw v ČR a SK nezohnateľný, jedine tak na letisku, pričom v DE majú komplet radu) som používala nonstop a to malé balenie mi vydržalo cca 4 mesiace. Je fakt skvelý, človek si to ráno dá a ešte večer sa stále nepotí a cíti tú neskutočne úžasnú vôňu. No a keď už som veselo spotrebovávala 3 balenie, tak sa mi v podpazuší začali robiť hnisavé vyrážky v hojnom počte, mala som ho úplne suché a skúmala som čím to môže byť. Vymenila som hlavicu na žiletke, gél na holenie a stále to trvalo. Až som zistila že trpím hydrosadentitídou, ktorú spôosobujú alumíniové soli a zirkónium ( a Lancôme ich obsahuje ako asi 3/4 podobných vecí na trhu - Rexona a spol...). Následne som začala používať roll-on Sebamed, ktorý neobsahuje ani jedno zo spomínaných. Problémy síce zmizli, ale tá vôňa a výdrž nepotenia teda nie je bohviečo... :/ Doktorka mi povedala, že človek musí prečkať a telo si zvykne aj na tieto prírodné, no zatiaľ hľadám niečo čo tak nesmrdí a ja teda tie "biovône" alá Alverde fakt nemusím :/
    Miša

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyskusaj deodorant Alva. Mam ho asi tyzden a zatial hodnotim tak, ze potenie obmedzuje, ale co je hlavne, aj ked sa clovek spoti vobec ho necitit.

      Odstrániť
  8. Ahojte tak ja som toho už vyskúšala na stovky a Nivea guľôčky mi spôsobovali alergiu,dokonca tá jazmínová bez alu.mi spravila takú škaredú ranu čo sa vyše týždňa hojila.
    Fenjal je u mňa super,sporím sa o 1/2 menej a vôbec nie som cítiť potom samozrejme používam deo čerstvo po umytí. Ani po holení nedráždi a veľmi prijemne vonia.Garnier sprej ružový bol super,mňa vôbec neštípal a tak isto aj keď som sa spotila pekne som voňala, guľôčkový je však úplne najlepší, s ním som sa nepotila,nesmrdela a nefarbil oblečenie.Tuhe boli u mňa absolútny prepadak ako Garnier tak Rexona a Dove, či Nivea.Uplna hrôza,aj keď som nebola spotena tak som sa cítila potom nie to ešte keď som sa spotila naozaj poriadne.Teraz už dosť obmedzujem hliník takže striedam prírodné s tými alu.S prírodnými som spokojná s CD HAPPY DEO rozprašovačom, Bionsen tuhý s japonskými minerálmi a Sebamed guľôčkou.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fúha, to mi je ľúto, že si tak obstála s Niveou CD bol celkom fajn, Bionsen ťa neštípe? síce tuhý asi nie, sprej ma neuveriteľne štípal. Sebamed som zatiaľ neskúšala a ešte "suším" nepoužitú Weledu, na ktorú sa teším ;-)

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]