Post Page Advertisement [Top]

Niežeby som pred presťahovaním sa neupratovala, len mi nejak nenapadlo o tom písať. Až po tom, čo som raz zverejnila foto mojich prípravkov sa vám niektorým zažiadalo podobného príspevku. Povedala som si - prečo nie? A nafotila časť svojej zbierky, ktorú mením, rozširujem a neustále upravujem :-)



Na tejto fotke nie je všetko :-) A začnem pekne postupne. Nedávno som čítala, že ľudí stresuje pranie bielizne, a preto túto činnosť odkladajú. Mňa to teší a vyžívam sa v tom (teda v žehlení až tak nie, čo ste si určite všimli, ale tiež ma to nejak nestresuje) asi hlavne kvôli melódii, ktorá hrá vždy, keď sa skončí prací program :-) 

Asi najviac som zaťažená na čistotu toalety. Už mám vyskúšaných niekoľko produktov a momentálne používam tieto:


Odkedy som vyskúšala tabletky Denkmit, kupujem ich pravidelne a občas ich skombinujem aj s tmavomodrými, ktoré púšťajú modrú vodu, a tým čistia toaletu. Vyskúšala som mnoho a rôznych wc blokov a najviac sa mi osvedčili práve tieto Bref guličky. Vydržia najdlhšie a ešte aj účinkujú. Tie tekuté sa minú takmer hneď a napr. pri Duck diskoch hrozí, že ich nepozornosťou pri čistení jednoducho odstránite (čo je teda škoda). Mám rada aj variant Brefu, ktorý má systém modrej vody, ten čistí toaletu ešte o čosi účinnejšie. Pokiaľ ide o samotnú dezinfekciu a belobu misy, mám veľmi rada Bref 6v1 s fialovou etiketou, ten je asi zatiaľ najlepší. Nijak extra nesmrdí a je efektívny. Keď som ho naposledy spotrebovala videla som v akcii tento Cilit, no nie je až taký dobrý a už sa neviem dočkať, kedy ho zase vymením za Bref.


Doma sme mali väčšinou klasické práškové pracie prostriedky, no keď som videla naposledy v DM akciu na Ariel kapsulky 3v1, tak som si kúpila 132 kusov (2 balíky) za necelých 30 €, čo sa mi celkom oplatilo. Okrem toho na tmavé používam Woolite kapsulky a miluje vôňu bielizne, preto ju zintenzívňujem Silanom :-) Vôňa na takej deke, ktorú mám rozloženú  na gauči vydrží dosť dlho a aj skrinky máme jemne prevoňané :-) Kapsulky sú pre mňa lepšie z jedného dôvodu - totiž pri gélovom či práškovom prostriedku som vždy dala viac, lebo som si myslela, že predsa lepší efekt. A tým som ho skôr minula. Tu viem, že jedna kapsulka na bežné pranie stačí a veruže stačí. Kupujem však zásadne v akcii.


S rozprašovačmi sa cítim ako macher :-) A na také čistenie a leštenie používam najviac práve tieto. Alex výsostne na nábytok, fakt vyčistí krásne aj škvrny (aj také, ktoré si všimnete trošku neskôr), Pronto na elektroniku používam hlavne na telku a notebooky a druhé Pronto na všetko, čo príde :-) Clin hlavne na okná a zrkadlá, krásne ich vyleští(me spolu) a ešte aj jemne vonia citrónom.


Celkom som si obľúbila vlhčené utierky, ktoré používam takmer na všetko. Na čistenie, utieranie, na skrinky, na podlahu, na vaňu, na to, čo príde. Toto balenie sa aj celkom cenovo vyplatilo, keďže W5 produkty z Lidlu sú cenovo prijateľné.

Toto však nie je všetko, mám ešte kuchynský arzenál a viacero výrobkov, ktoré sa tu zatiaľ nevošli a ako som spomínala, aj to striedam. Takže ak bude záujem o články podobného typu, ktoré s dekoratívkou a telovkou nemajú absolútne nič spoločné (teda majú - väčšinou tie produkty skladujem v jednej miestnosti, aj keď v rozličných priestoroch), budem ich uverejňovať pravidelne =)

Čo používate na zveľaďovanie domácnosti vy? Máte nejakú upratovaciu úchylku? Ja musím mať všetko lesklé a asi tá kúpeľňa je moja menšia posadnutosť :-)

18 komentárov:

  1. Mna clanok potesil a celkom ma tato tema zaujima. Veru sme sa na viacerych pripravkoch zhodli ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zaujímavý nápad na článok :) Ja na čistenie WC používam žltý bref a do misy mám tiež rada tieto guličky, ale žlto-modre. Prášky na pranie striedam naozaj rôzne, raz mám jednu značku, raz druhú, ako kedy... nevidím v nich celkovo nejaký rozdiel, prídu mi všetky rovnaké. Na nábytok, zrkadlá, sklá a elektroniku používam Pronto 5 v 1. A tie utierky W5 ma zaujali, pojdem na ne mrknut.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Taktiež mám na prach tie utierky w5 ale citrónové a tie boli v balení aj s dózou :) tiež sa vyžívam v čistiacich prostriedkoch a najviac celkovo máme z lidlu :) cenovo prijateľné a vyčistia :) na pranie tiež tie kapsule alebo tekutý ariel :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super clanok, používam podobné veci až na tie utierky W5 tie nepoznám, ale vyskúšam :) súhlasím s takymito peispevkami častejšie ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na praní používám ty stejné kapsle :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. jeej, toľko komentárov, som rada, že sa vám to páči, asi budem v takomto duchu občas uverejňovať nejaký ten článoček :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super clanok, urcite som tiez aj ja za taketo clanky.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Take pouzivam kapsle na prani. A taky od tehle znacky jsou nejlepsi. A zda se mi to tady v Uk levnejsi 7 liber stoji a ve sleve 5.
    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Dobry clanok,urcite mozes pokracovat aj s dalsimi takymito prispevkami:) a tie bref gulicky su najlepsie,na tom sa zhodneme:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Moje "upratovacia" úchylka :-) je nepřehánět to :-) Zkrátka nemám doma arzenál přípravků - jeden na umyvadlo v koupelně, jeden na dřez v kuchyni, jeden na dlaždičky v koupelně a samostatný přípravek na dalždičky v kuchyni.... Trošku mi to přijde jako civilizační choroba. Dohnal nás k tomu tenhle konzumní svět. Nejsem bio šílenec, ale .... nedávno jsem si řekla, dost ! Teď si většinu čistících prostředků vyrábím (např. prací prášek, gel na praní, desinfekční sprej, voňavý sprej na osvěžení vzduchu apod.). A věřte ne, nebo ne, ale žiju a máme doma čisto :-) Fakt doporučuju třeba ten prášek a gel na praní - recept najdete u mě :-)

    Petra z Nevšedních dnů

    OdpovedaťOdstrániť
  11. DenkMit tablety ,Alex, Pronto, Clin sú aj moji obľúbenci v upratovacom arzenáli. Po tom Brefe na WC sa poobzerám, na WC používam len obyčajné SAVO a cítim, že to potrebuje vylepšiť. S Bref guličkami som bola tiež spokojná, ale ja mám pocit, že sa rýchlo míňajú - teraz používam DenkMiT také tuhé kolieska s pomarančovou vôňou, ktoré krásne rozvoňajú celé WC takže môžem len a len odporúčať. Celkovo som veľmi spokojná s Denk Mit výrobkami. Aj na čistenie kúpeľne využívam ich čistič - má peknú jemnú vôňu a nie je taký agresívny.Sem-tam ho prestriedam s Fixinelou, keďže máme veľmi tvrdú vodu a na tú až tak nestačí. Taktiež môžem odporučiť aj DenkMit prášok na pranie - výborný pomer kvalita a cena.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Super clanok;) ja som tiez maniak do cistenia;) v kuchyni pouzivam najma univerzalny cistic codi cleaner;) ( je trochu drahsi ako ine ale vydrzi hrozne dlho). :) na pranie tiez ariel, avivaz striedam s esencialnymi olejcekmi:) a u mna nemozu chybat rukavice v ramci vybavy:)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Wau, toľko komentárov :-) Ďakujem!!! Musím sa poobzerať po tých produktoch, ktoré mi odporúčate :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kati, mohla by si pridat fotku tohto, pls?
      - variant Brefu, ktorý má systém modrej vody, ten čistí toaletu ešte o čosi účinnejšie
      - 6v1 s fialovou etiketou, ten je asi zatiaľ najlepší.

      Odstrániť
    2. Ahoj, ani jedno nemám v súčasnosti doma, takže pridávam linky: Bref guličky Blue Activ http://www.maliarstvolacny.sk/kozmetika/vlasova-kozmetika/hrebene-kefy-na-vlasy/bref-wc-gulicky-blue-aktiv-eucalyptus-50g/p11/c107/i1160 a Bref 6x Effect Power Gel http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/ProductDetail/ProductDetail/2002016352317

      Odstrániť
    3. Dakujem, si zlata :)

      Odstrániť
  14. Ahoj, ja by som sa chcela spytat na co sluzia tie tabletky denkmit do WC :-) ja som maniak do privatnych znaciek DM a Lidl :-D v ramci vsetkeho takmer... A super clanok, ako vsetky ;-) pekne dni a diky ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, tabletky DM a tie z Lidlu W5 majú v podstate rovnaký účinok - tým, že sa rozpustia v nádržke (alebo vo WC mise, už podľa toho, kam ich dáš), vypustia do vody čistiace látky a ak je v nádržke, tak pri spláchnutí prečisťuje toaletu ale aj nádržku. Občas ju hodím na noc do misy a pekne ju prečistí, no na väčšie usadeniny (hlavne v prípade vodného kameňa) treba použiť tekutý čistič a kefu ;-)

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]