Post Page Advertisement [Top]

Začiatkom novembra som si v akcii v e-shope Fann parfumérií nakúpila (okrem iného) aj laky na nechty Mavala. Jednu sadu tzv. basic lakov a jeden farebný minilak. Skúšala som ich dlhšie, ale pred samotným testovaním som si nejakú dobu dávala nechty do poriadku, aj pomocou nechtového kondicionéra od Eveline. Teraz nadišiel čas na poriadny lakovací príspevok, aj keď moje nechty stále vyzerajú nie veľmi lákavo, no aspoň sa už až tak nelámu (aj keď sa lámu stále).



Mavala je švajčiarska značka a na oficiálnych slovenských stránkach sa tiež dočítate, že je jednou z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich značiek v nechtovom priemysle. Určite sa nebudem mýliť, keď napíšem, že ak sa niekto chváli tým, že je vyrobený vo Švajčiarsku, budú naň kladené isté nároky. 


Začnem ale pekne poporiadku. Kúpila som si podkladový lak Protective Base Coat, s ktorým bol spolu v balení aj vrchný nadlak Colorfix. Pekne v škatuľkách so zložením a dokonca aj s lístočkom, na ktorom bol návod na použitie. Efektné.











Protective Base Coat má 10 ml, Colorfix bol darček k nemu a má 5 ml - sada ma vyšla po zľave údajne 50 % na 8,05 € (v súčasnosti je v e-shope za 11,50 €). Toľko má aj mini farebný lak, ktorý som si kúpila v odtieni 19 Hong Kong, ktorý po zľave 50 % stál rovné 3 €. Ten však už nebol v škatuľke, len klasicky vo fľaštičke ako hocijaký iný farebný lak :-)


Laky sú pekné, až priam luxusné. Páči sa mi ten ich hranatý vrchnáčik a logo značky na ňom:



Protective Base Coat je priehľadný a rýchloschnúci lak. Aj keď sa o ňom píše ako o lepivo, až tak som to nevnímala. No nikdy som ho nemala na nechtoch samostatne, vždy som naniesla farebný (a nie vždy Mavalu :-)). Farebný lak sa nanáša rýchlo a jednoducho, schne už však o čosi dlhšie. Jedna vrstva bola veľmi slabučká, preto som naniesla dve až tri, ale dve boli celkom postačujúce. No a na záver som celý necht s dôrazom na končeky pretrela lakom Colorfix.


Po 5 dňoch - len trošku olúpaný z končekov niektorých nechtov /celkom vtipné je, že na oboch rukách sú to práve prostredníky, kde je olúpaný.../


Inak vyzerá lak celkom neporušene, a verte mi, vôbec som tie moje nechty nešetrila (a konečne by som si už mala zaobstarať gumené rukavice, lebo moje ruky aj napriek krémovaniu začínajú vyzerať o dosť staršie ako zvyšok tela..). Značka ako taká ma celkom zaujala, už aj ich lesk na pery bol famózny. Z týchto lakov som však až tak celkom nepadla na zadok, no určite patria medzi tie kvalitnejšie a lepšie. Výdrž je sľubná, čo je určite spôsobené hlavne tým duom podkladom a vrchným lakom. Ak by som ich spotrebovala a natrafila na podobnú akciu, asi by som si ich ešte kúpila znova, no viac ako 8 € (aj tá suma sa mi zdala už celkom dosť, no chcela som vyskúšať niečo švajčiarske) za ne nedám. 

3 komentáre:

  1. Ja mám s nechtami tiež veľké problémy, najmä teraz v zime sa extrémne lámu a štiepia:/ O tejto značke som ešte nepočula, a osobne ma veľmi neláka, už tie obaly vyzerajú tak socialisticky, ale aspoň som sa zas dozvedela niečo nové :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. že socialisticky.. ale chápem, hehe :-) ak si neskúšala, odporúčam ten nechtový kondicionér od Eveline, mne celkom pomohol

      Odstrániť
  2. presne aj mne sa veľmi páči ten vrchnáčik toho farbného laku, pôsobí to krásne....ja som zatiaľ skúšala 2krát a veru neslávne, však si si prečítala....takže z toho usudzujem, že ten colorfix bude dobrý..ale zas je aj pravda, že keď skúšame aj rovnaké alky, tak tebe vydržia dlhšie...no to tie moje nechty....ja som zatiaľ testovala bez nadlaku, pretože nie som v Brne, kde mám svoju kozmetickú výbavu...tak uvidíme, koľko vydrží ešte s nadlakom....Ela:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]