Post Page Advertisement [Top]

Kedysi, keď som ešte nemala toho vyskúšaného toľko ako dnes, som si našla obľúbený mejkap. Bol skvelý, tvoril prirodzený efekt. A oni ho prestali vyrábať. Hovorím o gélovom mejkape Match Perfection od Rimmel London. Akokoľvek sa ho snažili "inovovať" takmer vždy to dopadlo tak, že mne veľmi tá novšia nevoňala. Boli dobré, ale tento bol lepší. A tak keď som videla kompaktnú verziu, s úsmevom som si spomenula na gélový v tégliku a dúfala som, že bude taký ako jeho "predchodca". A keď som si povedala, že ho chcem, tak ho nakoniec aj mám. A spotrebovanú zhruba polovicu balenia.



Balenie má skôr ako púder, resp. je prispôsobené na upravovanie sa počas dňa. Po otvorení nájdete samotný krémový mejkap a o "poschodie" nižšie sa nachádza zrkadielko a labutienka. Tú som použila dosiaľ iba raz a už som po nej nesiahla. Je taká gumená a celkovo si radšej nanášam mejkap štetcom alebo prstom.







Ako som už spomenula - mejkap je krémovejší a aj vonia jemne po kréme - taká typicky niveovská vôňa. Oproti predchodcom je teda vhodnejší pre normálnu či suchšiu pleť. Ako sa popasoval s mojou zmiešanou pleťou?

Test 1: Bez podkladovej bázy, bez fixátora


tesne po
po 3 hodinách

Test 2: S podkladovou bázou (Fix&Perfect Pro - Rimmel London) a fixátorom (All Nighter - Urban Decay)

tesne po (ofinku som si potom celú dala nabok :-D, neviem, čo mi to napadlo takto sa odfotiť, ale potom som už nestíhala)

po celom dni = po 10 hodinách bez prepúdrovania či otierania tváre do vreckovky
Ak nepreferujete matný finiš, čo momentálne ani nie je tak celkom in, skôr prirodzený glowy, tento mejkap by vás mohol zaujať. Samostatný (samozrejme som ho prepúdrovala Dermacol Invisible Fixing Powder) vydrží také 3 hoďky. Potom sa dalo na mojom čele vyprážať (fuj..). ale nebolo to až také strašné ;-) 
Ak som predtým aplikovala podklad a mejkap som zafixovala okrem púdru aj sprejom, bolo to už o čosi lepšie. A to vždy ráno rýchlou chôdzou kráčam do kopca (kým sa dostanem do práce musím prekonať značné výškové rozdiely), takže dostáva celkom zabrať.

K samotnej aplikácii len pár poznatkov - raz (no a potom ešte raz, nie, veď opakovanie je matka múdrosti) som si ho skúsila naniesť tak, že som ho aplikovala priamo štetcom z balenia. Obrovská chyba (zopakovaná dobrovoľne). Mejkapu som naniesla toľko, že som vyzerala ako nechutná bábika a po tých 2-3 hodinách ako nechutne lesklá bábika, ktorú by si nikto nikdy nekúpil. Potom som skúšala hubkou, to už fakt len raz a znova tak isto. Podobný fail. Osvedčila sa mi aplikácia prstom z balenia jemne zahriať na koži a potom priamo na tvár, kde som ho rozotrela štetcom pekne dostratena.

Efekt na tvári ste mali možnosť vidieť samy. Krytie je slabšie, na nedokonalosti je potrebný korektor. Páči sa mi však prirodzený vzhľad a skutočnosť, že zoxiduje len trošičku je tiež celkom fajn. Celkovo ho radím medzi fajn mejkapy, akurát vďaka jeho obsahu 7 g sa spotrebúva tak rýchlo, že popri tom, čo som používala iné mejkapy, som z tohto spotrebovala už viac ako polovicu (teda už vidím dno balenia presne v strede o veľkosti kruhu s priemerom cca 2 cm). Nezvýrazňuje póry a ani nezalieza do mimických vrások.

Mám ho z Elnina, kde majú Rimmel produkty celkovo dosť lacnejšie a nájdete tam aj vecičky, ktoré sa u nás oficiálne nepredávajú, lebo máme malý stojan.

Btw. aj na tejto fotke som nalíčená týmto mejkapom:


Celkovo ma však nepresvedčil natoľko, aby som si ho kúpila v ďalšom balení. /mám nejaké kritické obdobie.../ Jednoducho - nie je to ten ľahučký gélový, na tvári ho cítim počas celého dňa. Ak však máte normálnu/suchšiu pleť, mohol by byť pre vás celkom vhodný. Na pleti vyzerá fajn, na bežný deň dobrý, mala som však už aj lepšie mejkapy :-) No, samozrejme, aj oveľa horšie ;-)

12 komentárov:

  1. O tejto verzii asi porozmýšľam, kedže mám suchú pleť a takmer všetky makeupy mi robia suché miesta :)

    MORE THAN FASHION

    OdpovedaťOdstrániť
  2. a mne sa páčia vlasy na tej prvej fotke testu 2 :)
    k téme.. ja som teraz začala preferovať kompaktné makeupy, lebo mi to šetrí čas, ale chystám článok... zatiaľ je tam veľké ale :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ta na túto recenziu som sa naozaj tešila a bola som zvedavá, ako dopadne v tvojom testovaní. Keďže ale hľadám make up, ktorý hlavne zmatní pleť a zakryje nedostatky, tento radšej obídem a hľadám ďalej :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dúfam, že ťa nesklamala :-) Mám v hľadáčiku nejaké jemne matujúce mejkapy, ale zatiaľ musím domíňať to, čo mám už doma :-D

      Odstrániť
  4. No moc me teda nezaujal.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujem za komentáre :-) Som rada, že považujete túto recenziu za užitočnú :-) Aspoň ja som teda nikde nečítala v našich končinách o tomto mejkape :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Veľmi pekný článok, Katka. A mejkap ti pristane. Len škoda, že je to balenie také malé a rýchlo sa míňa. Ale raz mu asi dám šancu, lebo naozaj vyzerá prirodzene.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Kompaktné mejkapy mám celkom rada, lebo sú praktické a dá sa nimi rýchlo "manipulovať". Akurát tento ma až tak nezaujal, lebo je zrejme určený pre suchú pleť.
    Na poslednej foto máš nový rúž Dermacol? Táto farba ti perfektne sedí.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ale vypadá dobře, na poslední fotce jsi kočka! já miluju pumpičkový MP, ale i ta 100 je te´d zimě lehce tmavší, navíc mi během dne krapet oxiduje :(

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]