Post Page Advertisement [Top]

Alebo inak šampón na mastné vlasy, ktorý nájdete aj pod názvom Shampooing Créme n.2. Ide o absolútne prvý organický šampón a vlastne produkt na vlasy vôbec, ktorý som sa odhodlala vyskúšať a používať. 
Značka Green Energy Organics pochádza z Milána a všetky jej produkty sú vyrobené v Taliansku, čo aj pekne svieti na obaloch. Sľubuje luxusnú receptúru a krásne balenia produktov, ktoré neobsahujú alkohol, glutény, ropné deriváty, minerálne oleje, SLS (Sodium Lauryl Sulfate - silné dráždidlo), SLES (Sodium Laureth Sulfate - taktiež dráždivá zložka), parafín, parabény, dráždivé éterické oleje, umelé farbivá a živočíšne zložky. Produkty pochádzajú z organicky pestovaných alebo divorastúcich rastlín. Že to znie lákavo? A to som sa ešte nezačala rozplývať nad balením :-)



Musím priznať, že výrobca neklamal. Balenie je krásne a pôsobí celkom luxusne. Šampón sa nachádzal v škatuľke s prevažne zahraničným popisom, ale aj zrozumiteľnou nálepkou. Na vrchu škatuľky sa ligotalo logo spoločnosti GEO.






Samotný šampón už vzhľadovo nebol ničím výnimočný, a práve tým príťažlivý. Táto kozmetika mi pripomína luxusnú kozmetiku, ktorú možno vidieť niekde vo filmoch na poličkách herečiek a pod. :-) Neprešpekulované, jednoduché balenie, kvalitný materiál, lebo tento plast je celkom odolný - otváranie je jednoduché a niekoľkokrát som sa pokúsila s ním poriadne potočiť - ani to s ním nehlo, iné vrchnáky by sa už boli ulomili.
Toto všetko je krásne. Ale čo nás najviac zaujíma pri šampóne je efekt. Práve tento je určený na mastné a zmiešané vlasy. Aké sú to zmiešané vlasy? Moje, dalo by sa povedať, sú také. Končeky vždy suchšie, korienky rýchlejšie mastiace sa.




Po prvom otvorení som nadobudla pocit, akoby som mala tie také malé klasické žihľavové šampóny z drogérky. Aj konzistencia je podobná, pretože šampón je redší. V čom je teda, okrem značky a balenia rozdiel medzi šampónom za 1 € z drogérie a šampónom za približne 13 €? Jednoznačne v zložení, ale po mojich skúsenostiach môžem potvrdiť, že aj v účinku. Tento šampón obsahuje výťažky zo šípky, slezu, orchidei, mäty, aloe vera, ibiša a nechtíka.
Ja jednoducho nemôžem používať obyčajný šampón z drogérie, aj keď je napr. detský či nevinne žihľavový, ktorý by na normálnej pokožke hlavy neurobil žiadnu šarapatu. Mne akurát tak spôsobovali lupiny, mastenie pokožky hlavy alebo tzv. slama efekt na hlave, napriek použitiu kondicionéra. Tento je iný. Aj keď je vhodný na denné používanie, ja si umývam vlasy tak 3x týždenne, občas častejšie, podľa potreby. Po tomto šampóne som nemala vlasy suché, netvorili sa mi lupinky a vlasy vydržali dlhšie nemastné, mohla som ich mať pokojne voľne rozpustené aj dva dni po sebe. Dokonca som nadobudla pocit, že lepšie držia tvar, ale to bude určite spôsobené aj inými produktmi, ktoré používam na vlasy :-) Šampón vyskúšal aj manžel a celkom si ho pochvaľuje, aj keď on nevidí rozdiel medzi Head&Shoulders a týmto a už vôbec sa nepozerá na zloženie, typický chlap :-P
Od značky Green Energy Organics používam viacero produktov a sama na vlastnom tele sa presviedčam o jej kvalite. Pokiaľ vás tento šampón zaujal, tak detaily, jeho presné zloženie nájdete tu, kde si ho môžete aj kúpiť.

Skúšali ste nejaký organický šampón na vlasy? Ako na vás zapôsobil?

4 komentáre:

  1. pol princeznej a cele kralovstvo za sampon, ktory ma zbavi mojich mastniakov :( len keby bol dostat aj niekde beznejsie ako na nete...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som počula, že šampón od Yves Rocher proti masteniu je tiež dobrý :) ja mám problémy s mastniacimi vlasmi, myslím, že máme rovnaký typ vlasov, a používam najviac žltý detský šampón od Johnsons :) nie úplne to pravé orechové, tak či tak si musím umývať každý druhý deň, ale dá sa to zniesť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. od YR som mala šampón proti lupinám, na mastné vlasy a aj na objem. Boli dobré, no po čase používania už neúčinkovali - teda aspoň mne.

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]