Post Page Advertisement [Top]

Keď sa povie Urban Decay, nemôžem si pomôcť, na chvíľu som v stave bdelého snenia a povzdychnem si. Áno, čítala som aj pár negatívnych recenzií, niektoré ich produkty sú však ikonické. A tak trošku ikonická je aj ich cena. Preto možno mnohých zaujíma, či sa oplatí. Vďaka mojej skvelej kamoške, ktorá žije v USA a pravidelne ma zásobuje úžasnou kozmetikou som sa dostala k setu Urban Decay, ktorý obsahoval mini balenie ceruzky, podkladovej bázy pod očné tiene a fixátora. Dnes bude reč o ceruzke so zaujímavým názvom 24/7. Niečo podobné nájdeme aj na obale Lady Speed Stick Gel, ktorý zaručene neúčinkuje 24 hodín denne 7 dní v týždni, pokiaľ sa ním nenatierate v pravidelných intervaloch. Ako je na tom ceruzka?



Na prvý pohľad ničím výnimočná. Klasická, pri tej hromade ceruziek a liniek nijako nepadne do očí, neupúta. 




Aj keď preferujem čierne linky, experimentovala som už s rôznymi farbami. Na foto vyzerá pekne tmavofialovo, naživo je o čosi tmavšia, zďaleka takmer až do čierna. Nie je vysúvacia, čo tak trošku preferujem, ale strúha sa mimoriadne ľahko aj obyčajným strúhadlom (mám z kolekcie Very me od Oriflame) - neláme sa, nedrolí sa, jednoducho v tomto vidieť kvalitu materiálu. Pri ceruzkách je asi jedným z najdôležitejších faktorov výdrž, odolnosť a sýtosť farby. Ja som si to vyskúšala aj na ruke:

bez blesku

tesne po nanesení

po drhnutí papierovou vreckovkou

pod prúdom vody vyumývaná ruka


Moja koža sa mi veľmi nepoďakovala, ale tento test ma celkom ohúril. Nakreslenú čiaru som totiž po uschnutí (cca 1 minúta) najprv drhla rukou, potom papierovou vreckovkou. Nakoniec som ruku dala pod prúd tečúcej vody a umývala ju. Čiara sa nerozmazala, akurát trošilinku ubrala na intenzite. To je skvelé! Takto svoje oči väčšinou netýram, takže výdrž by to mala byť naozaj úžasná!




tesne po

po celom dni

tesne po

po celom dni

Linka takmer vôbec neubrala na intenzite. Akurát sa trošku viac leskne ako ráno. Nanášanie je úplná hračka - krásne kĺže po viečku a je jedno, či ju dávate na očný tieň/bázu alebo ju používate samostatnú, efekt je úplne rovnaký :-) Nie je potrebné prechádzať viackrát po jednom mieste. No aspoň pre mňa vytvoriť tenučkú linku iba nad hornými mihalnicami bolo prakticky nemožné. Aj keď som ju zastrúhala do ostra, tým, že krásne kĺže po koži sa aj rýchlejšie míňa,a tým rýchlejšie otupí. Tenkú linku podľa mojich predstáv som si jednoducho nedokázala nakresliť. Aj hrubšia však bola znesiteľná a aj pri dennom líčení to nakoniec vyzeralo celkom dobre.

Moje dojmy sú však rozpačité. Som s ňou veľmi spokojná (až na to, že tenkú čiaru nie a nie, jednoducho nie. Ak som už nakreslila tenučkú, tak bola svetlejšia, lebo som ju kreslila opatrne tak, že som sa ledva dotýkala viečka.). Prečo som zmätená? Jednoducho, ak by stála tak okolo 8 €, ešte by som to neriešila. Ale pri cene za plnú veľkosť ceruzky by som možno očakávala efekt, že padnem na zadok. Na ruke fakt drží ako najatá, na viečku tiež. No trošku ma hnevá tá tenká linka a to, že sa míňa dosť rýchlo (čo pri jej cene nie je veľmi efektívne). Ak by som teda volila drahšiu ceruzku, asi by som ostala verná tej mojej Too Faced, zatiaľ ma presvedčila najviac. Z farebných je skvelým variantom lacná od Rimmelu (aj keď fotky v tejto recenzii sú trošku neostré). 
Ceruzku v žiadnom prípade nezatracuje, líčim sa ňou pomerne často a asi to bude jedna z mála v mojej kozmetickej histórii, ktorú sa mi podarí vypotrebovať až do dna. Celkovo je skvelá, ale je tam to ale, ktoré mi zabraňuje ohodnotiť ju slovíčkom WOW. No veľmi oceňujem, že je vodeodolná a aj oteruvzdorná, a napriek tomu sa odličuje ľavou zadnou bez nejakého náznaku drhnutia pokožky okolo očí.

Skúšali ste? Ako ju hodnotíte? Mali ste nejakú high-end ceruzku na oči?

2 komentáre:

  1. vlastnim odtien Zero v plnom baleni, suhlasim ze sa pomerne rychlo mina. Ceruzka je fantasticka na smokey eyes, dobre sa rozmazava, skvela pigmentacia, ale mne na dolne linke ani vo waterline nedrzi tak ako by mala. Momentalne sa k nej vraciam obcasne, ale ako must have ju nemam. Rimmelky su lepsie a hlavne lacnejsie :) Aj ked nie je vyber odtienov taky ako pri UD.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidím, že sme sa zhodli, je dobrá, ale must have to nie je. Z tých odtieňov si jednoducho vyberie každý, až niekedy je ťažké rozhodnúť sa :-)

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]