Post Page Advertisement [Top]

Nájsť tie pravé produkty pre vašu pleť je úplne skvelé. Mnohé sa trápime a skúšame dookola. Niektorými produktami si škodíme, inými si polepšíme len na krátko. V snahe zredukovať kožné problémy vyhadzujeme nemalé sumy za krémiky, séra či iných pomocníkov. Už predtým než som blogovala som dosť hľadala niečo, čo mojej pleti ulahodí. Ako blogerka som sa dostala k rôznym produktom. Drahé, lacné, bežne dostupné, dostupné len na internete a sama som vyhodila nemalé peniaze, kým som konečne prišla na to, čo by mojej tvári približne mohlo vyhovovať. Tieto produkty používam dlhodobo a viem, že sa k nim vždy budem vracať. A ak máte zmiešanú pleť so sklonom k akné, možno tento príspevok pomôže aj vám, aj keď každá pleť je veľká individualita a čo jednému sedí, druhému nemusí.

Väčšina z týchto produktov sa v mojich príspevkoch objavuje pravidelne. Jednoducho, odkedy som našla Biodermu a jej micelárky, nemením. Nehovorím, že som neskúšala iné, ale zďaleka ma takto nezaujali a nemali na moju pleť taký dobrý vplyv ako tieto. 
Používam obe micelárky. Sensibio na odlíčenie očí a pier, Sébium na odlíčenie a čistenie pleti. Občas, keď mám pocit podráždenej pokožky (čo sa mi v poslednej dobe stáva fakt málokedy, klop-klop), použijem Sensibio na celú tvár. Dokonale odlíčia, vyčistia, ale pritom nezanechajú žiaden neželaný film na pleti. Len čistá tvár =)

Na čistenie pleti používam už dlho predlho Sébium gél. Skúšala som iné gély, ale vysušovali, dráždili alebo neúčinkovali vôbec. Tento mi úplne vyhovuje. Ako vidíte, kupujem ho zväčša v akcii ;-), no a to 500 ml balenie mi vydrží veľmi dlho. Nemám to zmerané na čas, ale určite to bude takmer hraničiť s dobou použitia produktu ;-)

Ako vidíte, na fotke sú aj dva krémy a jeden olej. Začnem teda olejčekom. Keď som uverejnila fotku Bi-Oilu na mojej fb fanpage, určite málokomu napadlo, že ho budem používať na tvár ;-) A ja som sa zamilovala. Skúšala som množstvo nočných krémov, a aby sa nepovedalo, samozrejme v sade s dennými. Toľko som sa toho načítala, že najlepšie je, ak používate celý rad jednej kozmetiky, má to najlepšie účinky a pod. Bla-bla-bla. Dokonalý trik marketingových pracovníkov ako vám nanútiť celý rad ich produktov. Ešte sa mi nestalo, aby mi vyhovoval každý produkt z jedného radu. Jednoducho sa nesnažte presvedčiť samu seba, že prvotná negatívna reakcia nič neznamená a krém budete používať aj naďalej, veď denný vám predsa robí dobre. OK, niektoré produkty, najmä tie prírodné (keďže sme zvyknuté na chémiu), môžu spôsobiť začervenanie a pod., ale určite nie dlhodobé. V žiadnom prípade svojej pleti takto neubližujte. Keď som objavila Bi-Oil a čítala o jeho účinkoch, chcela som ho použiť hlavne na moje pekné krásne strie. No potom som si povedala, že ho radšej skúsim použiť na tvár namiesto nočného krému. Aj keď som sa sprvoti bála, že budem mastná a moja pleť bude v zlom stave, opak bol pravdou. Vidíte na foto, toto je moje prvé balenie Bi-Oilu. Používam ho každý večer a už je z neho len toľkoto máličko. Ale ako dlho mi toto balenie vydržalo! Už je to viac ako 4 mesiace, čo sme kamoši a tak skoro sa nerozlúčime. Stačí máličko a moja pleť si užíva príjemnú starostlivosť. Áno, viem, jeho zloženie nie je dokonalé, ideálne a neviem čo. Ale nejak sme si sadli. Iné nočné krémy, ktoré by mali vyživovať pleť mi ju zaťažili. Krémy na zmiešanú pleť mi tú moju vysušili. Toto je zatiaľ jediný ideálny nočný produkt pre moju vyberavú tvár. 

Na Pore Refiner od Biodermy by som tu snáď mohla napísať aj pokus o ódu. Odkedy som ho po prvýkrát vyskúšala a zistila, že mojej pleti robí dobre, nevymenila som ho a je to produkt, ktorý od Biodermy kupujem najčastejšie (lebo áno, to, že spolupracujem s Biodermou neznamená, že v momente, keď spotrebujem nejaký produkt mi zasielajú nové balenie ;-)). Má takú trošku gélovú konzistenciu, rýchlo sa vstrebáva a je taký super, že na každodenné líčenie (bez ohľadu na druh mejkapu - púdrový, tekutý, penový) vôbec nepoužívam podklad. A určite vďaka nemu sa mi mejkap neusádza do pórov ;-)

Beta Gel od Medik8 som objavila len nedávno. Občas, ako som to tu už veľakrát písala, ma trápia také tie nepríjemné veľké červené gule na rôznych častiach tela - pokiaľ ide o tvár, tak špecificky v PMS období a hlavne okolo brady, nosa či čela. Toto mi na ne aj na menších votrelcov pomáha. Pár použití a po červenej či inej farbe, ktorú si neželáme vidieť na tvári, niet ani stopy. Jedinou nevýhodou je, že vysušuje, ale vďaka pravidelnému používaniu Bi-Oilu to vôbec nepociťujem ;-)

Môj deň vyzerá asi takto - ráno si zvyknem očistiť pleť gélom, ale niekedy iba čistou vlažnou vodou. Nanesiem Pore Refiner a pokračujem v líčení. Po príchode z práce/večer sa najprv odlíčim micelárkami a potom čistím gélom. Pleť vyživujem olejčekom Bi-Oil. 

Toto však nie sú jediné produkty, ktoré používam v súvislosti s pleťovou starostlivosťou. Samozrejmosťou sú masky, očné krémy či iné séra. Pri týchto som však svojho vyvoleného ešte zatiaľ nenašla. A aj keď sú tieto uvedené moje top, neznamená to, že sa nepokúsim vyskúšať niečo iné (možno to vyznelo hlúpo, keď viem, čo mi sedí, ale ja som jednoducho veľmi zvedavá a ak ma nejaký produkt zaujme popisom a skúsenosťami iných, som schopná po ňom siahnuť).

Našli ste si svojich pleťových favoritov alebo stále neúspešne hľadáte?

3 komentáre:

  1. Bioderma je fajn.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja na biodermu nedám tiež dopustiť najmä čo sa týka miceláriek :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. neskúšala som veľa micelárok, ale určite ani nemám zálusk ;-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]