Post Page Advertisement [Top]

Keď vidím produkty, ktoré sľubujú miznutie celulitídy, chudnutie či odstránenie niečoho (napríklad aj spomínaných chĺpkov), len ťažko verím účinku. Keď ma ešte v auguste oslovili z www.jannine.sk súhlasila som najmä z jedného dôvodu - a to z obrovskej zvedavosti. Naozaj môže olej zlikvidovať niečo, čo odstraňujú laserom (aj to nie vždy natrvalo), pričom peňaženka zaplače? Dokáže niečo také olej za necelých 10 €? Logika mi hovorí - nedaj sa obalamutiť a vysmiať. Ale blogerská a ženská zvedavosť mi hovorí - vyskúšaj a uvidíš. A tak som skúšala... a uvidela ;-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Mojim slovám môžete veriť a nemusíte, pretože toto bude jedna z mála recenzií na tomto blogu, pri ktorej nebudú fotografie. Jednoducho mi prišlo trošku nechutné fotiť si chlpy :-)
Ale tak poďme pekne po poriadku. Čo tento olejček sľubuje a aké je jeho zloženie sa dočítate na webstránke, kde si ho, v prípade záujmu, môžete aj kúpiť:
Jannine olej na odstránenie chĺpkov je zložený z byliniek a olivového oleja. Aplikuje sa po depilácií (strojčekom, voskami, cukrovou pastou), čiže vtedy, keď dochádza k odstráneniu chĺpka aj s korienkom. Svojím pôsobením oslabuje korienky ochlpenia, čo sa prejavuje zjemňovaním nového vyrastajúceho chĺpka. Opakovaným používaním sa korienok natoľko oslabí, že chĺpok odumrie.

Čas potrebný na úplné odstránenie chĺpkov je individuálny a závisí od ich miesta, farby, ako aj ich sily (hrúbky). Najrýchlejší účinok má olej pri chĺpkoch, ktoré ešte neboli pravidelne holené žiletkou. V priemere sa chĺpky stratia v rozmedzí 1 až 1,5 roka. Prípadné holenie efekt oslabovania chĺpkov znižuje až odstraňuje. Olej sa môže použiť na vybrané časti tváre, ruky, nohy a podpazušie. Najrýchlejšie vidieť účinky pri jeho používaní po depilácii nad perou tváre.
Používanie oleja je zo zdravotného hľadiska absolútne bezpečné, čo preukázal aj toxikologický test. Olej spĺňa všetky kritéria stanovené legislatívou Európskej únie. Bol testovaný na vzorke 20 záujemcov po dobu 1,5 roka.
Vidíte, že olej nesľubuje žiadne rýchlokvasené zázraky, ale popis uvádza, že pri pravidelnom používaní približne rok môžete očakávať niečo podobné :-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Na oleji sa mi na prvý pohľad zapáčilo balenie. Áno, nie je ničím výnimočné, ba až priam tradičné a skôr mi pripomína kúpeľňové fľaštičky a všakovaké ampulky našich starých a prastarých mám. A práve táto jednoduchosť mi imponuje. Ok, balenie by sme mali. Toto však nie je až také podstatné.
Ide o olej, a tak je konzistencia jasná - tekuté, mazľavé a pozor pri otváraní, pretože pri prudšom pohybe môžete jednoducho preliať a verte mi, veľké množstvo nepotrebujete.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Otvor je pomaly dosť podobný ako klasický olej na varenie :-) Olej nijako výrazne nevonia, čo považujem znova za plus.

Ako ho aplikovať? Jednoducho presne tak, ako sa píše v návode - tesne po depilácii - teda napr. ja používam epilátor Braun Silképil. Olej nepoužívajte preventívne - teda medzi jednotlivými epiláciami/depiláciami nemá zmysel aplikovať ho, pretože účinkuje iba na tesne vytrhnuté chĺpky a pôsobí v mieste korienka.

Moja skúsenosť
Prvé použitie nebolo ničím výnimočné, jednoducho som nepostrehla žiaden účinok, teda okrem hydratácie pokožky. Po ďalších používaniach som si všimla, že chĺpky sú jemnejšie. Pre mňa dosiaľ najvýraznejší účinok som zaznamenala v súčasnosti. Doteraz vždy, keď som používala strojček sa mi prvé chĺpky začali objavovať už na druhý či tretí deň. Dnes - cca mesiac po použití sa mi prvé chĺpky začali objavovať až po 8 dňoch od epilácie/depilácie. A to bolo pre mňa úplne wow! Chĺpky boli o čosi jemnejšie a objavilo sa ich o čosi menej (presne neviem, keďže to nepočítam, ale na pohľad je to jasné!).
Musím dodať, že po mesiaci používania väčšinou na nohy a podpazušie, keďže inde sa zatiaľ neodvážim použiť depilačnú funkciu (počuli by ma skuvíňať asi aj v inom meste) ubudlo z fľaštičky asi 20 ml, čo sa mi nezdá nejako veľa, práve naopak.

Naozaj som neverila, že tento olej môže účinkovať, ale som v šoku a to teda poriadnom! Aj keď neviem, či odstránenie bude úplné, zatiaľ mi celkom stačí, že sa predlžuje čas vyťahovania strojčeka a že takú týždňovú dovolenku zvládnem aj bez toho, aby som si so sebou nejaký strojček pribalila :-)


Určite sa ozvem po roku, keďže ide o produkt, ktorý je určený na dlhodobé používanie. Som taká nabudená, že po spotrebovaní fľaštičky, ktorú mi zaslali, si ďalšiu určite kúpim, keďže sa mi to nezdá až taká vysoká investícia :-)


12 komentárov:

  1. Tak toto potrebujem :) Lebo odkedy som začala brať tabletky na zlepšenie kvality vlasov a nechtov, tak mi začali oveľa rýchlejšie rásť chĺpky..ach :)
    MORE THAN FASHION

    OdpovedaťOdstrániť
  2. súhlasím, začína to vyzerať tak, že tento produkt bude must-have :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Urcite sa ozvi aj po case, som zvedava ako to dopadne.
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahojte kočky, môžem napísať za seba, že mne pomohol, po polroku používania takmer žiadne chlpky, depilujem si nohy a podpazušie.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jeej, tak to ma teda veľmi teší! :-) A ešte viac motivuje olejovať sa =)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nejaky update? Pouzivas porad? Precetla jsem uz nekolik recenzi a docela me to zaujalo, za ty parchy, si to na vyzkouseni objednam. Porad se desim ze pri odstraneni chloupku z obliceje nebudu moct tyden mezi lidi, ale prej to pomaha i proti zarustani, tak jsem na to hodne zvedava :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. update plánujem koncom júna. Áno, používam ho po každej jednej depilácii :-) V súčasnosti už ten rast nie je výraznejšie spomalený, ale chĺpky sú slabšie a rastie ich o čosi menej ;-)

      Odstrániť
  7. Čaute baby. :) Myslím si, že nadišiel môj čas podeliť sa o zážitok s týmto olejom, keďže ho používam už rok a 5 mesiacov. Chcem sa podeliť hlavne preto, lebo čítala som o tom oleji už priam „zázračné“ veci (najmä v komentároch na oficiálnej stránke), ktoré mi prídu trošičku nereálne a ja by som osobne bola rada, keby som pred kúpou produktu po pátraní informácií natrafila na podrobnejšiu recenziu, tak dúfam, že niekomu z Vás pomôže v rozhodovaní. Takže, ja žiaľ patrím medzi tie ženy, ktoré sú chĺpkami bohato obdarené, mám ich nahusto a rastú rýchlo. Za spomínané obdobie som si epilovala spodnú časť nôh 58x, viem to presne, pretože si to poctivo zapisujem. Čo sa týka intenzity používania strojčeka, moje zapísané dátumy svedčia o tom, že sa intenzita epilácie vôbec nepredĺžila, čo ma trošku aj sklamalo. Takisto mám problém so zarastaním chĺpkov, kvôli čomu som si aj trošku doriadila nohy vďaka mojím špeciálnym „operáciám“. :) A teraz sa možno pýtate, prečo ho vlastne ešte stále používam po takej dlhej dobe. Pretože sa chĺpky naozaj stenčujú - to je moja jediná motivácia. Trošku som sa rozpísala, ale chcela som Vám poskytnúť info, aby ste vedeli, čo Vás čaká, keď sa do toho pustíte. Je to beh na dlhé, dlhé trate, nestačí Vám kúpiť si flaštičku dve, je to investícia v pravom slova zmysle. Ale nakoľko ja nie som vôbec zástankyňa laseru ani IPL, preto olej stále používam a verím, že raz môžem odložiť môj „milovaný“ strojček na spodok skrine, naveky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za tento skvelý a totálne vyčerpávajúci komentár! Momentálne mám tretie balenie a, samozrejme, chĺpky stále nezmizli úplne, doba epilácie sa mi už veľmi neskrátila, len tých chĺpkov je menej a ako píšeš, sú tenšie, takže sa pridávam a súhlasím - lacná, prírodná a dobrá investícia je tento produkt ;-)

      Odstrániť
  8. Ahojte baby, chcem sa spýtať, či sa ten olej môže používať aj denne.... Ja mám obrovský problém s chlpkami hlavne na brade.... musím si ich odstraňovať pinzetou každučký deň..... môžem teda ten olej používať hneď po odstránení chlpkov denne? a Má tu niektorá z Vás taký problém ako ja? Že jej rastú chlpky na brade?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, nemám s tým síce skúsenosti, ale myslím, že olej môžeš pokojne používať denne.

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]