Post Page Advertisement [Top]

Pokiaľ ide o laky na nechty, tak v tom určite zaostávam za ostatnými blogerkami. No mám taký pocit, že prvé matné laky na nechty do našich drogérií priniesli Essence a Catrice. Nie som si istá, ale niečo také som u nich zahliadla. No neriešila som. Teraz nám aj Rimmel ponúka matnú novinku, a tak sa moje nechty popasovali s matnou výzvou. To však nie je všetko. Matný lak nie je jedinou decembrovou novinkou v nechtovom sortimente značky Rimmel u nás. Pribudoli aj trblietače. Ako to celé dopadlo? :-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Bolo by možno dobré priznať, že Rimmel laky mám veľmi rada, veď ste si to mohli aj všimnúť v mojich príspevkoch. Nie som Rimmel-maniak, ale zatiaľ ma nesklamali. Majú široký a plochý štetček, vďaka čomu je aplikácia rýchla a jednoduchá a svojou výdržou mi absolútne stačili. 
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Tieto laky som skúšala otestovať aj spolu, ale v globále to lepšie išlo zvlášť, dôvod vysvetlím pri jednotlivých lakoch :-)

Velvet Matte, odtieň 014 Sumptuous Red
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Klasický široký štetček bol zachovaný. Farba sa mi zdala celkom sýta, a tak neostávalo nič iné, len sa vrhnúť na testovanie :-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Lak dosť rýchlo schne, pomaly až tak, že som nestíhala robiť ťahy štetcom. Toto je však iba jedna vrstva, pri druhej sa farba ukázala vo svojej plnej kráse!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Tá farba je dokonalá! Nemyslela som si, že sa tak namotám na matné laky, ale jednoducho mi nedalo :-) Pred farebným som, tak ako vždy, naniesla podkladový lak. No čo sa dialo neskôr pokazilo celý dojem z laku:
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Dva dni po nalakovaní vyzerali nechty takto (nie, nechodila som do práce "obhryzená", bolo to cez víkend). Nerobila som žiadne namáhavé činnosti, len bežné umývanie riadu, aj to väčšinu urobil manžel. Lak išiel dole sám. Stačilo sa osprchovať alebo si, nedajbože, umyť vlasy. To bol všade. Skúšate niečo variť? Pozor, aby neboli časti laku v jedle. Suma sumárum - celé zlé. Viem, že to všetko záleží aj na stave nechtov a podobne. Nadlak som pri tomto teste nepoužila, keďže nemám matný, a tak by efekt už nebol taký, aký mal byť. No vyskúšala som to s lesklým nadlakom na stužkovej minulý týždeň a už na druhý deň ráno som mala olúpané končeky nechtov, po stužkovej, teda dva dni po už bol lak v takom stave ako na foto. Nemyslím si tiež, že v tomto prípade je to stavom nechtov, keď mi laky od Avonu, ktoré sa na piaty deň ešte len trošičku začínali olupovať.
+ nádherná farba
+ rýchloschnúci efekt
+ plochý štetček

- obrovský nedostatok - výdrž

Lak, aspoň na oficiálnej britskej stránke uvádzajú v 5 odtieňoch:
ZDROJ


Glitter Bomb, odtieň 018 Disco Fever


foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Ak máte rady trblietky, smelo do toho! :-) Ak nič iné, tak na Vianoce sa tento glitter efekt celkom hodí a na Silvestra ním tiež nič nepokazíte :-) Skúšala som ho na tento tmavý, ale potom jednoducho nevynikol ten matte efekt, ktorý sa mi tak páčil. A tak som ho vyskúšala na lak od Avonu:
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Takto nalakované vydržali takmer 5 dní. Pokiaľ ide o ten trblietkavý lak - na foto je efekt tmavší ako v skutočnosti. Len sa jemne trbliece a vyzerá skôr strieborne ako takto tmavo. No aplikácia bola trošku náročná. Akoby ani nechcel tie trblietky zo seba vydať. Bolo potrebných viac ťahov štetcom, a tak som na nejaké nail art pokusy rýchlo zabúdala (aj keď zručnejším by to určite šlo lepšie, ja som lakovací amatér). Odlakovanie trblietok je kapitola sama o sebe a vždy to predýchavam. Inak to nie je ani pri tomto laku.
+ rýchle uschnutie
+ pekný efekt

- odlakovanie
- dostať trblietky presne na to miesto, na ktoré chcete, je makačka

Na britskej stránke je tiež vo viacerých odtieňoch:
ZDROJ
Ak by som to mala zrhnúť - som sklamaná. Teda trblietkavý je klasický - pekný, akurát sa ťažšie nanáša a odlakovanie je des. Matný je nádherný, takmer dokonalý, nebyť tej výdrže, aspoň u mňa - a teda neviem na čo by mi mal byť lak na nechty, ktorý vydrží necelé dva dni, prvýkrát to bolo olupovanie hneď po dni. Viem, že aj viacero ostatných dievčat, ktoré testovali tento matný lak mali podobnú skúsenosť, preto si nemyslím, že je to stavom mojich nechtov. Jednoducho Rimmel laky mám rada, ale tento aj napriek svojej kráse si ma absolútne nezískal.


Ak by ste si chceli urobiť názor samy - vyskúšajte ich oba v decembri kúpiť aj cez e-shop. Určite budú v mesačnej akcii ;-)

10 komentárov:

  1. Oba laky se mi moc líbí :) Ale kdyby první nebyl matný, ale klasický, vypadal by asi trochu lépe :) Měla jsem doma podobnou barvičku od NYC :)

    Monča z Like Lady ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja vždycky iba okukávam laky na nechty. Na mojich nechtoch lak vydrží možno deň.. Dlho som používala gel-lak, ale ani to už nemám čas...:( Sem-tam skočím aspoň na japonskú manikúru..
    filozofiaženskejkrásy

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Matné laky som už skúšala ale nevydržali ani jeden deň.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Matným lakům příliš nefandím, naopak se mi líbí laky s lesklým, gelovým efektem. Každopádně lahvička i odstín se mi líbí. Jinak ten s těmi třpytkami je úžasný, pro ten si asi poběžím :)

    Victoria´s Secret Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Laky sa mi veľmi páčia, hlavne ten matný. Musím povedať, že som bola veľmi prekvapená, že tak rýchlo išiel dole. Ja som mala od Rimmelu zatiaľ len jeden, no bola som s ním spokojná. Tento sa mi ozaj páči a na tvojich nechtoch vyzerá super. Bohužiaľ, neoplatí sa ho kupovať. Ten s trblietkami vyzerá tiež fajn, tak obyčajne. Ja som si kúpila matný top coat :) s tým možem mať aj najobľúbenejší lesklý lak matný :D :)
    Stronger2gether

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Matný top coat je určite asi naj riešenie. Ako top coat dodá farebnému laku trošku dlhšiu životnosť (resp. mal by) a z každého laku (presne ako píšeš) urobí krásne matný =)

      Odstrániť
  6. Oba laky jsou pekne.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak vidím, že to asi nie je len o tomto Rimmel, ale že matné laky celkovo asi veľa nevydržia, čo je škoda, lebo efekt je to veľmi pekný =)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ten prvý vyzerá brutálne dobre, práve niečo také hľadám i keď mne matný finish veľmi nepristane..určite by som naň dala ešte nejaký top coat :) možno by sa vďaka nemu aj neskôr zošúpal :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ja mám radšej tie lesklé laky :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]