Post Page Advertisement [Top]

S micelárnymi vodami sa rotrhlo vrece. Tento boom však považujem jednoznačne za pozitívny - oproti boomu BB krémov. Micelárka je skvelý pomocník a určite by ste mali mať tú svoju doma aj vy. Akú si vyberiete je už len a len na vás. Neponúkajú ju už len lekárenské značky kozmetiky, nájdete ju aj v drogériách, ale aj v e-shopoch. Skúšala som rôzne, najčastejšie sa však obraciam na Biodermu. Mala som už "na sebe" aj Lirene, Garnier, no nastal čas vyskúšať niečo prírodnejšie. A tak som sa vrhla na jednu, ktorá je z 99 % prírodná a 97% zložiek je v BIO kvalite!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Doteraz som ešte nemala odličovač / micelárku, ktorá by mala rozprašovač. Tak sa mi teda nestane to, čo sa mi často stáva pri Bioderme - teda že si jej občas na vatový tampón nalejem príliš veľa, čo je škoda. Pri spreji toto nehrozí. Napriek tomu, ak ste zvyknuté na klasické nalievanie odličovača, rozprašovač môžete jednoducho odšrúbovať. Dokonca som ju pár krát použila aj tak, že som si strekla priamo na tvár (teda, samozrejme, s výnimkou očí :-)).
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Pleť môže miestami pôsobiť dosť rozpačito pokiaľ ide o bio produkty. Nakoľko sme veľmi navyknutí na chémiu, môžu sa objaviť isté negatívne reakcie. Ale u mňa to tak nebolo :-) Micelárka príjemne vonia - až priam upokojujúco - po šalvii.
Zloženie: Centaurea Cyanus (Nevädza) Water *, Salvia Officinalis (Šalvia) Water*, Coco Glucoside (z cukru a kokosévho orecha), Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Citric Acid 
* zložky pochádzajúce z ekologického poľnohospodárstva 

Mám taký pocit, že vďaka tomu rozprašovaču jej miniem o čosi menej, aj keď, samozrejme, väčšinou streknem na tampón tak 5-7 krát a potom aplikáciu opakujem. Zdalo sa mi, že 150 ml balenie bude dosť malé, a že mi vydrží krátko. Za tú dobu, čo ju používam nemám pocit, že z nej veľa ubudlo - a to ju používam na celú tvár - teda aj oči a pery. Tvár netreba drhnúť, pekne si poradí so všetkými produktmi (teda na vodeodolné som neskúšala, lebo to nepoužívam, keďže takéto produkty mi zvyknú dráždiť tvár a hlavne oči). Práve cena je niečo, čo ma v mnohých prípadoch odrádza od bio produktov.
Trošku mi na tomto produkte prekáža cena. Ok, beriem, je to kvalitný produkt a bio, prírodný, ale za 150 ml dať takmer 15 € sa mi zdá trošku veľa (teda bežne kupujem napr. Sensibio v akcii 1+1 za okolo 25 €, ale to je cca 1 liter produktu).
Naozaj oceňujem, že nezanecháva na pleti nepríjemný mastný film a ani ju nevysušuje či iným spôsobom nedráždi. Svoju úlohu zvláda hravo a dokonale a to aj napriek tomu, že jej zloženie nie je popísané v 10 riadkoch :-) Ak by som ju však mala porovnať s mojou stálicou Sensibio, asi ju tak skoro natrvalo nevymením.

Máte svoju obľúbenú micelárku???

4 komentáre:

  1. Ja som sa od micelarnych vod vratila spat k pletovym vodam. Micelarnu vodu si beriem iba ak som odcestovana (je univerzalnejsia na odlicenie a nemusim brat so sebou tolko pripravkov). Micelarnu vodu vsak este vzdy oplachujem vodou.
    KAVIAREŇ U MAČKY

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som zatiaľ skúšala len micelárku od Mixy a som s ňou veľmi spokojná. Určite by som nemenila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. pokiaľ ide o pleťové vody, tak tým som nejak nikdy extra nefandila - to som si skôr oči odlíčila očným produktom a celú tvár iba gélom (aj keď viem, že by sa malo používať aj tonikum). Pre mňa je micelárka jednoduchšia. Od Mixy som zatiaľ neskúšala nič, mám pocit, že veľmi nie je pre moju pleť ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tiež som fandila len Bioderme, pričom som jej spotrebovala niekoľko balení. Keď nastal tento micelárkový boom, skúsila som aj L'oréal, Garnier, dokonca i Niveu, no práve L'oréal micelárka mi vyhovuje najviac. Hoci sa už preorientovávam na prírodnú kozmetiku (zistila som, že mi veľmi vyhovuje), tejto micelárky sa nevzdám :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]