Post Page Advertisement [Top]

Často mi píšete, najmä k recenziám na mejkapy, že moja pleť mejkap ani nepotrebuje. Omyl. Samozrejme, nedoprajem si hrubú omietkovú vrstvu, ale jemné krytie, zjednotenie a tak, to potrebuje určite aspoň na bežný deň v práci či na nejakú udalosť. No občas sa mi, nielen na tvári vyhodí taká veľká červená boľavá hrča, ktorá sa dlho lieči a ťažšie hojí. V takýchto prípadoch som zvykla používať čiernu masť z lekárne - ide o liek Ichytoxyl. Účinkoval celkom dobre a pritom nevysušoval pleť, ale mal jednu obrovskú nevýhodu. Cez deň bol praktiky nepoužiteľný, na noc jedine tak, že som dané miesto prelepila leukoplastom, inak som mohla oblečenie rovno prať (a verte mi, táto masť sa z látky odstraňuje pomerne ťažko). Potom prišla ponuka otestovať produkty značky Medik8, o ktorej som čítala aj v októbrovej Eve a bolo rozhodnuté. betaGel jednoducho musím vyskúšať. 
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Čítala som naň veľa chvál... no tiež si môžete povedať, že na stránkach, kde sa produkt predáva asi nezverejnia negatívnu recenziu alebo tie superlatívy píšu samotní zamestnanci. A preto niet nad vlastnú skúsenosť. Čo sa dozviete o produkte, ktorý je celosvetovo dosť známy?
Beta Gel je komplexný prípravok vhodný pre problematickú pleť s výskytom akné. Má antibakteriálny a protizápalový účinok, reguluje tvorbu kožného mazu a sčervenanie pokožky. Tým, že pôsobí na redukciu kožného mazu, dochádza k redukcii prejavov akné - nepríjemných pupáčikov. Po pravidelnej aplikácii sa pokožka upokojí a je na dotyk jemnejšia. Beta Gel, rovnako ako aj ďalšie prípravky značky Medik8,neobsahuje parabény a nie je parfumovaný, takže nespôsobuje alergické reakcie. 
Účinky

§  Antibakteriálny účinok
§  Odstránenie akné
§  Protizápalový účinok
§  Redukcia tvorby kožného mazu = redukcia tvorby pupáčikov
§  Redukcia sčervenania pokožky
§  Celkové upokojenie a zjemnenie pokožky 
Výhody

§  Jednoduchšia a presnejšia aplikácia gélu, neroztéka sa.
§  Bez obsahu oleja.
§  Dlhodobá prevencia vzniku akné.
§  Komplexné zloženie s preukázaným účinkom zaručuje efektívne výsledky.
§  Po vstrebaní je pokožka hydratovaná; pokožku nevysušuje.
§  Balenie 15 ml vydrží až na 100 použití.
§  BetaGel sa dá používať aj cez mejkap; stačí naniesť a nechať vstrebať.
§  Gél môžete používať prakticky kedykoľvek, cez deň aj cez noc, podľa potreby.
§  Jedná sa o spoľahlivý doplnok pri liečbe akné. 
Zloženie (hlavné účinné látky)

§  Kyselina salicylová– patrí medzi najznámejšie látky, ktoré sa používajú na redukciu akné. Táto kyselina tlmí sekrečnú činnosť mazových žliaz, čím vysušuje premastený povrch pokožky. Čistí upchané póry.
§  Kyselina azelaová– má silný protizápalový účinok, a zároveň pôsobí ako silná prevencia proti vzniku komedónov ( I. fáza prejavov akné – pupienky). Redukuje sčervenanie pokožky.
§  Kyselina diová - redukuje tvorbu kožného mazu, ničí baktérie spôsobujúce akné, má protizápalové účinky.
§  Niacinamid (vit.B3)– má protizápalový účinok, redukuje sčervenanie a podráždenie pokožky. Spomaľuje rýchlosť tvorby kožného mazu a napomáha k obmene pokožky. Zabraňuje blokácii pórov, ktoré môžu spôsobiť vznik pupienkov. 
Obsah balenia

§  15 ml gélu, tento obsah vydrží na cca 100 lokálnych aplikácií
§  Po otvorení spotrebujte do 12 mesiacov 
Návod na použitie

Odporúčame používať 2x denne, ráno a večer, na odlíčenú pokožku. Naneste dostatočné množstvo gélu na prst alebo priamo na pokožku (1 kvapka = 1 cieľová oblasť) a jemne vmasírujte. Nechajte vstrebať, potom môžete naniesť iné prípravky podľa potreby.
Beta Gel je možné nanášať aj v priebehu dňa na make-up, podporuje hojenie pokožky. Môžete použiť maximálne 6x za deň.
Toto všetko znie veľmi sľubne, ale taktiež to môže byť jednoducho iba pekná reklama, ako keď nás v teleshope lákajú na pás, vďaka ktorému z nás za týždeň bude modelka s obvodom pása 60 cm. 
Produkt je zabalený v škatuľke, na ktorej nájdete popis a zloženie.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Po otvorení na mňa vykukla malá tubička, až som si predstavila, že toto mi vydrží tak na týždeň. 
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Gél má priehľadnú farbu a redšiu konzistenciu, avšak nevyteká z tubičky, pokiaľ ju nestlačíte. Musím sa priznať, že gélik mi prišiel akurát vhod, pretože práve sa mi tvoril na brade ten spomínaný boľavý votrelec.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Tu už som naniesla aj gélik - ako vidíte, na pokožke len malý náznak toho, že tam čosi naozaj je. A to je super. Tesne po nanesení cítiť na pleti, že to jednoducho niečo robí - také akoby štípanie, akoby sa látky dostávali priamo na miesto zápalu. 
V tomto prípade mi až tak malé balenie neprekáža, pretože vždy aplikujete fakt len kvapku na to dané poškodené miesto. Aj keď píšu, že sa môže aplikovať až 6x denne, vždy som si ho dala maximálne 2x. 
A bola som v šoku, pretože už ráno po prvej aplikácii bola vyrážka menšia, nebola taká červená, aj keď stále bola viditeľná. A nebolela! Neverila som vlastným očiam, a tak som pokračovala v aplikácii, až kým úplne nezmizla bez ďalších následkov alebo ako to zvykli maskovať iné produkty - bez toho, aby to vyrazilo o centimeter ďalej na tvári. Akože WOW! V tomto momente som si povedala, že aj tá cena, 30 € (hoci je to fakt pálka), stojí za to. Produkt používam pravidelne aj na menšie vyrážky vždy na noc, keď hĺbkovo pôsobí, a pritom nezašpiní ani posteľnú bielizeň ani moje oblečenie.
Nie je všetko zlato, čo sa blyští sa potvrdilo aj v tomto prípade. Produkt má nevýhodu v podobe vysušovania pleti. Zistila som to jednoducho a na sebe. Ešte stále pokračujem v mojej kúre - ráno krémik Pore Refiner od Biodermy, na noc výživný Bi-Oil. Len vďaka tomu som na pleti nemala žiadne vysušeniny. Podobná veľká boľavá hrča sa mi asi pred týždňom vyhodila vzadu na krku. Prednú časť krku aj dekolt ešte natriem olejom, no na zadnú časť až tak nemyslím. Ihneď, ako som votrelca zbadala, resp. skôr pocítila, lebo to bolelo dosť a odstávalo pomaly ako menší hrb (ako sa so škodoradosťou smial môj milovaný zákonitý), siahla som po betaGel takmer bleskovou rýchlosťou. Natierala som si miesto 2x denne, avšak zabudla som na krémovanie. Vyrážka skutočne zmizla, no objavila sa podráždená červená koža, ktorá začala šupinatieť. Spôsobila som si to vlastnou chybou, takže sa netreba vždy spoliehať na popis, keďže sa tam píše, že hydratuje. Aj keď píšu, že je vhodný aj na mejkap, pri použití bolo to miesto trošičku oranžovšie ako zvyšok pleti.Toto je však jediné výrazné negatívum, teda okrem vysokej ceny, ale tu si platíme aj za účinok a žiadne nežiaduce chemikálie =)
Produkt používam už tri týždne, takže ide o recenziu a hodnotenie z pohľadu dlhšieho účinku, nie prvé dojmy či pár-dňové testovanie :-)

+ priehľadná farba
+ napriek zdanlivo malému baleniu vydrží celkom dlho, keďže ho nikdy nedáte na celú tvár
+ extra rýchla účinnosť
+ praktické balenie
+ nevidno ho pod mejkapom
+ zloženie nie je rozpísané v niekoľkých riadkoch
+ značka má niekoľko ocenení
+ vysoko kvalitný produkt
+ naozaj lieči akné, nie len povrchovo odstraňuje

- vysušuje pleť
- cena

Myslím, že pozitíva ďaleko prevyšujú negatíva a keď produkt spotrebujem, siahnem po ďalšom balení. Toto je skúsenosť a bude to investícia, za ktorú mi pleť poďakuje, keďže žiadne iné podráždenie okrem vysušovania pleti ak som ju dostatočne nehydratovala som nezaznamenala. Len účinné odstránenie akné a tých červených boľavých votrelcov ;-)



7 komentárov:

  1. ach jaj... toto je vec, ktorú asi naozaj potrebujem... ale 30€ mi príde za 15 ml ozaj dosť... aaaaach, nasadila si mi chrobáka do hlavy

    OdpovedaťOdstrániť
  2. 30 € urcite nezaplatim. Pred casom som mala tiez problem s takymto typom vyrazok. Pomohla mi kura z medvedieho cesnaku.
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne sa na vysušenie vyražok najviac oplatila voda RSB. Je možné ju dostať v lekárni na predpis, pri ochotnej magistre aj na voľný predaj :) Vyrážku vysuší behom jedného dňa a o tri dni po vyražke ani chýru ani slychu.:) Samozrejme treba sa vtedy viac krémovať, kedže extra suší.
    cena je 2€ +-, a je to BIG HELP!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Príliš drahé na mňa. Obľúbila som si sudocrem, ten ako jeden z mála mi na vyrážky zaberá.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Súhlasím s vami... cena je obrovské negatívum :-/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Najprv som si hovorila, skvelé, toto skúsim ako alternatívu k zázračnému krémiku Vichy Normaderm na vyrážky. Lenže: táto moja Vichy klasika funguje presne tak, ako tento recenzovaný gélik, no okolie, kde ho nanesiem, nevysušuje, čo je pre mňa obrovské plus, pretože neznášam, ak sa mi v okolí vyrážky ešte začne šúpať pokožka (to sa mi stávalo s inými produktmi, s týmto krémikom nikdy). A ešte je lacnejší. Takže ja zostávam naďalej verná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nice post!

    Also here is a great offer from ArganLife Argan Oil. Do not waste your money! Click and benefit from our offer: BUY 1 ARGAN GET 1 FOR FREE
    ORDER NOW!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]