Post Page Advertisement [Top]

Keď som počula slovné spojenie "second skin effect" v súvislosti s mejkapom, napadol mi buď Max Factor alebo Lancôme. Ani jeden z nich som však neskúšala. O čom "second skin" je? Jednoducho a v skratke - aby sme boli dokonale upravené, ale nie umelé bábiky, z ktorých tečie mejkap. Splnil kritéria tento hľuzovkový mejkap od Dermacolu?
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Mejkap bol už nasadený aj v e-shope, ale údajne sa vypredal počas akcie, a tak tam zatiaľ nie je. To však nevadí, nejaké tie informácie mám aj z informačného mailu. Za najväčší ťahák mejkapu sa považuje jeho ingrediencia: hľuzovka:
Kráľovná hľuzoviekHľuzovka biela (Tuber Magnatum) je najvzácnejší a najcennejší druh hľuzoviek, je kráľovnou všetkých hľuzoviek a symbolom bohatstva. Pochádza z oblasti Langhe a Montferrat  z  regiónu Piemont  v severnom Taliansku.  Nájdete ju aj v Umbrii a Toskánsku. Charakterizuje ju okrovo žltý, zamatový povrch, vo vnútri s bielym mramorovaním. Má veľmi intenzívnu vôňu a výraznú chuť. Extrakt z bielej hľuzovky:
       dodáva pleti výživu a upokojuje pleť,
       aktívne zlepšuje hydratáciu pleti a zabraňuje strate vlhkosti,
       revitalizuje pleť a stimuluje jej prirodzený proces obnovy,
       je bohatý na minerály (železo, horčík a draslík) a vitamíny (vzácny vitamín K, D, vitamíny            B komplexu –
vitamín B3 tvorí základ v bunkovom metabolizme a pri obnove molekuly DNA, vitamín B6 zamedzuje vzniku pigmentových škvŕn a upokojuje suchú a podráždenú pokožku, vitamín B12 je nevyhnutný pre udrženie zdravej pokožky, podporuje opravné procesy DNA, jeho nedostatok môže spôsobiť hyperpigmentáciu).

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Najprv, samozrejme, test na ruku. Aj keď je na ruke iná koža aj štruktúrou aj odtieňom, aspoň sa dá takto dobre vyskúšať konzistencia, rozotierateľnosť a tak :-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Mejkap sa rozotiera veľmi ľahko a dobre sa prispôsobuje koži. Potom už nasledoval len test na tvári. Také tie krátkodobé testovania som ani nereferovala, najpodstatnejšia, aspoň pre mňa, je dlhodobá výdrž v práci. Tento týždeň sa mi podarilo vyrobiť si takmer 6 hodinový nadčas, takže som mejkap otestovala statočne. 
Spočiatku som skúšala iba samotný mejkap, po celom dni bol viditeľne zoxidovaný a lesklý v T zóne. Potom som ho skúšala s podkladom, fixátorom a púdrom a odvtedy som tento postup nemenila, lebo ma očaril :-) Viac ako sto slov bude pár fotiek, teda aspoň ja si to myslím :-)

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
NENALÍČENÁ

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
TESNE PO NALÍČENÍ

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
TESNE PO NALÍČENÍ

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
PO 11 HODINÁCH
Na testovanie mi zaslali odtieň 2, čo je pre Dermacol typické - produkty väčšinou označuje číslami.. Celkovo sú v ponuke 4 odtiene. Aký je podľa oficiálneho popisu?
Hľuzovkový hydratačný make-up SPF 15
Ľahká krémová textúra so stredným krytím okamžite splynie s pleťou, zjednotí ju a oživí jej farbu. Vytvorí „nahý“, absolútne prirodzený a bezchybný vzhľad, zakryje nedostatky, vrásky či linky. Počas celého dňa bude pleť svieža, rozjasnená a jemná na dotyk. Optimálna hydratácia udrží v pleti ideálnu vlhkosť. Vyživuje, revitalizuje a stimuluje obnovu pleti a zabraňuje jej predčasnému starnutiu. Zosvetľuje a vyrovnáva pigmentové škvrny a chráni pleť pred UV žiarením a hyperpigmentáciou. Hľuzovkový hydratačný make-up obsahuje okrem vzácneho extraktu hľuzovky bielej aj ďalšie cenné účinné látky, ktoré chránia a obnovujú pleť. Dôležitou súčasťou je aktívna depigmentačná látka Dermalight®. Chráni pleť pred hyperpigmentáciou, zlepšuje vzhľad hyperpigmentovanej pokožky a vyrovnáva farebnosť. Je klinicky overené, že znižuje aktivitu tyrozinázy o 57 %* (tyrozináza je enzým potrebný na tvorbu hnedého kožného farbiva - melanínu, jeho činnosť je aktivovaná UV žiarením) a znižuje tvorbu hnedého kožného farbiva - melanínu o 77 %*. Prírodný extrakt z okvetných lístkov žeruchy podporuje účinky depigmentačnej látky. Vitamín E má výrazné antioxidačné účinky a spomaľuje tak starnutie pokožky. Kombinácia UVA a UVB filtrov zasa chráni pred slnečným žiarením.  Glycerín hydratuje a zvláčňuje pleť. Kokteil všetkých látok zabezpečuje tú najlepšiu starostlivosť o pokožku počas celého dňa. 


Mejkap neobsahuje parabény. Čo sa týka ostatných vlastností popísaných v citovanom texte, dalo by sa povedať, že okrem tých prvých krátkych použití a tých, keď som nepoužila podklad a fixátor, spĺňa to, čo sľubuje tak v normálnych hraniciach. Perfektne splynie s pleťou. Hoci to nie je okamžite, do pár minút sa stratia všetky ťahy štetcom či stopy po rozotieraní prstom a pleť je krásne zjednotená. Zároveň by som tým pádom povedala, že efekt druhej kože je naplnený - žiadne prechody, dokonalé splynutie, ale len za predpokladu, že použijete podklad (ja som použila TheBalm) a fixátor (sprej od Skindinävia a fixačný púder Invisible fixing powder).
Patentovaná depigmentačná látka ma tiež očarila - v podstate to je tá malá mrška, ktorá je zodpovedná za to, že mejkap (pri dodržaní správneho postupu a všetkých krokov líčenia) takmer vôbec neoxiduje - všetko tiež závisí aj od typu pleti. Teda poobede som z práce neodchádzala s orandžádou na tvári, čo je perfektné! A to som sa tento týždeň riadne zapotila a miestami poriadne chytala za hlavu :-D
Potvrdzujem aj hydratačný účinok mejkapu. Ak by som nepoužila fixátor a púder, bola by som lesklejšia. Stále však pôsobí prirodzene, žiadna maska, a to je to, čo hľadáme pri mejkape.

Myslela som si, že po skúsenosti s púdrovým mejkapom sa tak skoro ku tekutému nevrátim. Novinky v kozmetickom svete, dokonca aj tom česko-slovenskom ma však prinútili pozastaviť sa a prehodnotiť líčenie. Áno, viem, že nejde o nič extrémne dôležité, predsa len, je to len mejkap, nič bez čoho sa nedá žiť. Ale ten náš život nám spríjemňuje a skrášľuje :-)

Na záver by som rada zhrnula plusy a mínusy mejkapu v bodoch:

+ napriek zdanlivo hutnejšej konzistencii sa veľmi dobre rozotiera
+ prispôsobenie sa odtieňu a tónu pokožky
+ second skin effect
+ ak použijete bázu a fixátor - neoxiduje
+ výdrž!!!
+ SPF 15
+ žiaden umelý vzhľad bábiky
+ prirodzenosť
+ cítiť aj hydratáciu, ale suchej pokožke stačiť nebude
+ kryje aj nedokonalosti, pri výraznejších je však potrebné siahnuť po korektore
+ nespôsobil žiadne zhoršenie stavu pleti ani inú negatívnu reakciu


- ak nepoužijete bázu, fixátor a púder pleť sa leskne a jemne zoxiduje po celom dni



Viac nevýhod nevidím. V danej cenovej kategórii ide podľa mňa o skvelý produkt a verím, že naň ešte budú nejaké akcie aj v kamenných drogériách :-) Možno budete namietať, že ale veď pri podklade a fixátore takto pôsobí každý mejkap. Veruže nie. Nie je to tak dávno, čo som vytiahla trošku staršie zásoby (samozrejme, nie pred termínom expirácie - také 4 mesačné mejkapy). Bola som prekvapená, ako sa buď zmenila moja pleť odkedy som ich použila naposledy alebo sa tým nepoužívaním zmenil produkt, ale väčšina nevydržala ani 8 hodín na pleti a už bola viditeľná lesklá a jemne oranžová maska. Uvidím, ako sa bude správať tento po pár mesiacoch, zatiaľ je však na tom celkom dobre a to som otestovala mnoho aj drahších mejkapov :-) Nie je úplne top number one, pleť nie je zamatovo hebká a tak, ale je to dobrý a účinný produkt dostupný v drogériách či e-shopoch.

14 komentárov:

  1. Ahoj, prosím ťa aký má tá 2 podtón? =)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vyzerá to na žltý podtón, ale pekne sa prispôsobí, keďže ja mám trošku líčka doružova :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem =) pretože ja mám silne žltý pričom ma tiež trápia ružové líca a ešte keď dám make up do ružova tak som jak prasiatko =D.

      Odstrániť
  3. Ahoj, tak tento make-up mě hodně zaujal. Jsem hodně bledá a skoro všechny make-upy z drogerie u mě nepřipadají v úvahu :D, ale tento by mi mohl sednout. Myslíš, že by mohl sednout i hodně mastné pleti?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, na tvojom mieste by som išla do drogérie a vyskúšala tester priamo na tvár. Ale keď použiješ dobrú podkladovú bázu, fixátor a púder, podľa mňa sa nemáš čoho obávať :-)

      Odstrániť
  4. Ahoj, tak tenhle makeup mě docela zaujal. Mohla bys mi říci, jak je na tom s krytím v porovnáním s Dermacol Imperial (jestli jsi ho teda zkoušela)?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ahoj,mam odskusany,to iba podla mna je az moc tekuty?ci?vyskusala som si naniest bez nakremovania a veru ze sa mi spravili suche miesta-supinky,takze to u mna nevyslo ale ocenujem,ze ozaj nerobi omietkovy efekt.sice pehy nezamaskuje ale to mi nevadi kedze na zimu mi kapánek vyblednu.jaj a podla mna krasne vonia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je tekutejší, ale tak akurát... aj keď sa mi stalo, že som si ho dala trošku viac a pri ťahoch štetcom som ho mala postriekaný na svetri... :-D našťastie sa to dalo vyprať v pohode. Bez nakrémovania si na pleť nedávam nič.

      Odstrániť
  6. Nevie niekto aká je cena v DM? dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ho videla za 9,90 alebo 9,99€..:)

      Odstrániť
  7. presne 9,99 ale ja som ho kupila s 25% kuponom.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. já se trochu bojím, s Imperialem jsem měla alergickou reakci, asi na ty orchideje, tak lanýže neriskuju (btw dóky za nové slovenské slovo, nevěděla jsem, jak se lanýž řekne :), ale vypadá hodně zajímavě... já si teď chci s dm kuponkem koupit Infaillible nebo jak se jmenuje :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Imperial som neskúšala. Mne máloktorý mejkap drží bez podkladu a fixátora, toto dokázal celkom slušne mejkap Chanel iba zatiaľ... Infaillible je skôr ako maska, ale pochvaľujú si ho.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. tiež to dosť záleží aj na type pleti :-) Ak nemáš problém s Téčkom alebo mastnotou, púder veľmi potrebovať nebudeš ;-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]