Post Page Advertisement [Top]

Pokiaľ ide o bio dekoratívku, som zatiaľ iba v počiatkoch. Predsa len, tá bio dekoratívka sa ešte len u nás nejako rozbieha, aspoň mne sa to takto zdá. No hoci som nečítala knihu V tvojom rúži je olovo, mám pocit, že líčiť sa bio kozmetikou nie je žiaden luxus. Navyše, ak jej cena nijako výrazne nepresahuje cenu štandardnej kozmetiky z drogérie. A tak je tu po dlhšom používaní recenzia na moju prvú riasenku, ktorá spĺňa kritéria Vegan a Organic od značky Cosm´etika.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Značka Cosm´etika je jedna z mne známejších pokiaľ ide o bio a vegan dekoratívku. Možno je dobré vedieť, že za jej zrodom stojí pani Ing. Michaela Kochanováz Česka a tá aj dohliada na proces výroby. Riasenka je vyrobená v Taliansku a má 11 ml. Spotreba je 6 mesiacov po otvorení, no pri riasenke sa tak či onak neodporúča nejako dlhšia doba. Aj keď je vám ľúto starej špirály, ktorú máte rok, či nedajbože aj viac, jednoducho ju v úcte k svojim očiam bez milosti vyhoďte do koša a zaobstarajte si novú.
Ak vás zaujíma zloženie, tak nech sa páči:
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Musím sa priznať, spočiatku som mala isté predsudky. Aj keď som už mala výbornú skúsenosť napr. s mejkap/púdrom Zuii, predsa len, riasenka je trošku iný level. Tým teda nemyslím, že iné produkty nie sú rovnako dôležité, to vôbec nie. Ale na riasach na prvý pohľad vidno, či a ako riasenka funguje :-) Táto má relatívne klasickú kefku, na prvý pohľad nič výnimočné:
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Riasenka vonia celkom príjemne, čo je malý plusový bod navyše, lebo aj keď to efektu veľmi nepomôže, jednoznačne sa lepšie pracuje s produktom, ktorý nesmrdí :-) No čo nás zaujíma na riasenke, je samotný efekt. A ten bol zo začiatku trošku rozpačitý, no keď sme sa zblížili, cca po 3 použitiach už bol približne takýto:
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Riasenku používam približne dva týždne, a tak si myslím, že som jej celkom prišla na chuť. Efekt je naozaj pekne výrazný a to je to, o čo mi pri riasenke ide (keďže ako povedal manžel, bez riasenky akoby som mala len také očičká :-D). 
Možno mi o niečo viac vyhovujú kefky s plastovými (silikónovými) štetinkami, no aj s touto mi to ide celkom dobre. Možno ju pekne vrstviť, prípadne opticky zahustiť vrchnou čiernou linkou.
Trošku sa mi otlačila na horné viečko, no inak pekne predlžuje a dodáva objem mihalničkám. Spodné riasy sa mi líčili celkom ľahko, nezamazala som si ho až tak ak osa mi to stávalo pri iných riasenkách. Budem sa opakovať, keď poviem, že to nie je Chanelka, ktorú som si zamilovala a odvtedy som asi lepšiu riasenku nemala. 
ALE! Ide o prírodný produkt, ktorý má efekt drahšej riasenky.  Aj na konci dňa vyzerá veľmi dobre. Vďaka šalviovej vode a extraktu z harmančeka vôbec nedráždi oči ani mihalničky. Odličovanie je úplná hračka. Nemôžem ju porovnať s nijakým iným výrobcom bio riaseniek, keďže som žiadnu takúto podobnú riasenku ešte neskúšala. Túto mám z michalovského e-shopu bionatural.sk, odkiaľ mám aj kokosový olej, bio micelárku a telové suflé Soaphoria :-) Na margo obchodíka musím pochváliť rýchle dodanie zásielky a milú komunikáciu. Produkty mi poslali na testovanie, to nemám dôvod tajiť, no zároveň to pri hodnotení nič neznamená, keďže je jedno, akým spôsobom sa k produktu dostanem, hodnotím vždy objektívne :-) 
Riasenka ma celkom presvedčila. Neznamená to však, že teraz vyhádžem celú svoju zbierku a nahradím ju čisto prírodnou kozmetikou. No je veľmi fajn vedieť, že skvelá prírodná kozmetika pochádza priamo od našich susedov a ešte lepšie je, že ňou vytvoríme pekný efekt! :-) Takže suma sumárum, značka Cosm´etika ma dosť presvedčila, možno si časom zaobstarám aj nejaký očný tienik či rúž :-) Táto riasenka má celkom dobré hodnotenie vo všeobecnosti na internete, takže som rada, že sadla aj mne :-)

Ako ste na tom vy a bio & vegan & organic dekoratívka? :-)


12 komentárov:

  1. Tak pěkný efekt řas bych u tohoto typu řasenky nečekala, je vážně super :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/09/rasenkova-giveaway-insta-post-3.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zaujimave. Ja som si raz chcela kupit prirodnu riasenku od Alverde, ale strasne mi smrdeli. Tak som to nechala tak. Ak hovoris, ze tato nesmrdi, moze to byt zaujimave.

    KAVIAREŇ-U-MAČKY

    OdpovedaťOdstrániť
  3. nie, práveže vôbec! :-) Dokonca som postrela náznak peknej vône :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ešte by ma zaujimalo, ako je to s rozmazavanim. Ja zvyknem používať obyčajnu Rimmel riasenku z za cca 3 €. S ktorou som veľmi spokojna. Keďže si Rimmel agentka, predpokladam, že ju maš odskušanu. Mohla by si sa vyjadrit k porovnaniu týchto dvoch riaseniek?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pokiaľ ide o tú klasickú relatívne najlacnejšiu Rimmel riasenku, tak tá je u mňa dosť priemerná pokiaľ ide o efekt. Samozrejme, nehovorím, že s cenou stúpa aj kvalita, je to tak približne v 50 % prípadov. Je dosť ťažké porovnať tieto dve riasenky, ktoré sa líšia aj zložením. Avšak táto a ani Rimmel sa nerozmazáva, táto nie je vodeodolná, čo mi absolútne nevadí, keďže moje oči vodeodolné riasenky rady nemajú.

      Odstrániť
  5. Efekt sa mi páči a dokonca aj kefka...á mi pripomína 200calories od MF...takže určite píšem an pomyslelný zoznam vecí, ktoré sa oplatia vyskúšať....a inak ešte k Bielej Mačke ja som mala/mám riasenku od Alverde a nesmrdela....práveže naopak je veľmi dobrá...možno to bol len chybný(neprekvapilo by ma keby už pred zakúpením otvorený)kus

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. s tým sa v DM a iných drogériách stretávam pomerne často - otvorené a načaté výrobky.. ľudia sú hrozní!

      Odstrániť
  6. Veľmi sa mi páči :) hodí sa ti :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja som si ju teda objednala. Akurat som premyslala, ze moju Astor mam uz dost dlho (urcite viac ako 6 mesiacov, presne cislo ani nepriznam), potom si napisala clanok o tejto spirale, vecer ma zacalo palit oko (asi z tej starej spiraly), takze uz je objednana nova. Som na nu zvedava :-)

    KAVIAREŇ-U-MAČKY

    OdpovedaťOdstrániť
  8. doteraz ju spokojne používam :-) nedráždi, efekt má veľmi pekný.. no určite od tejto značky ešte čosi vyskúšam :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ahojte, davam do pozornosti dalsiu skvelu vegansku kozmetiku 100%PURE. Netestovana na zvieratach, cista prirodna kozmetika. Ma patent na pouzivanie farebnych pigmentov z ovocia a zeleniny :) Onedlho online a produkty k dispozicii.

    https://www.facebook.com/100percentpureslovakia/
    www.100percentpureslovakia.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]