Post Page Advertisement [Top]

Páči sa mi, že náš trh začínajú zaplavovať mejkapy, ktoré by mali vyzerať ako efekt druhej kože, resp. vytvoriť tak populárny nude efekt. Nie je naozaj nič horšie ako tečúci mejkap, ktorý vyzerá ako maska. Toto bolo možno niekedy v počiatkoch mejkapov pred x rokmi, keď mal mejkap iba kryciu funkciu (no až tak, že prekryl celú pôvodnú tvár). V súčasnosti chceme od mejkapov čosi iné :-) A takúto novinku nám prináša aj Rimmel London. ALE! Tento produkt je výnimočný. Ide o prvý (teda aspoň za ten čas, čo sa s Rimmelom "poznáme" som nič podobné nevidela) Rimmel produkt, ktorý má obal prispôsobený nášmu trhu a dokonca na ňom nájdeme český popis. Toto je však aj dôvod, prečo vyzerá inak ako západný mejkap s tým istým názvom!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Na prvý pohľad sa text veľmi nelíši - všetko je v angličtine. No stačí otočiť balenie a hneď je všetko jasné :-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Oficiálne (západné) balenie vyzerá ako klasický Lasting Finish 25 H, ktorý máme na slovenskom trhu už nejaký ten piatok, akurát farebné rozloženie obalu je iné:

ZDROJ
Možno sa zdá balenie v sklenenom flakóniku elegantnejšie a príťažlivejšie. Nepopieram, aj mne sa celkom páči. No keď sa na balenie pozrieme z praktického hľadiska, vyhráva náš variant - jednak plastová tuba pri páde nepoškodí ako dlaždičku či umývadlo a ani sa nerozbije. Balenie je tiež o čosi ľahšie a skladnejšie, čo oceníte najmä pri cestovaní. No a po tretie - z tuby skôr vydolujete aj poslednú kvapku produktu ako z pumpičky (dá sa to, ale bude vás to stáť viac úsilia).
 Aj keď v UK je 8 dostupných odtieňov, u nás budú 4. Ja som dostala na testovanie ten najsvetlejší - 100. Myslela som si, že budem bledá ako mŕtvola, keďže zriedkakedy mám ten najsvetlejší odtieň (100 Ivory) mejkapov. No najprv som ho chcela vyskúšať na ruke :-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Trošku ste zažili testovanie tohto mejkapu so mnou, keďže som sa občas s vami podelila o dojmy z testovania. 
Začala som klasicky - na vyčistenú pleť som naniesla krém Pore Refiner od Biodermy, potom som naniesla podkladovú bázu od Rimmel London a následne som aplikovala fixačný sprej od Skindinävia. Potom som pokračovala mejkapom, ktorý som rozotrela buffer štetcom a následne znova presprejovala fixačným sprejom. Nakoniec som si pleť prepúdrovala. 
Takýto postup je naozaj vhodný ak chcete, aby vám líčenie vydržalo čo najdlhšie, a teda nie je veľmi vhodné na každodenné líčenie, aby ste si nezaťažovali pleť. Efekt bol asi nasledovný :-)

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
riasenka Better Than Sex od Too Faced, čierna ceruzka tiež od Too Faced, rúž Lasting Finish Matte by Kate Moss
No keďže s touto procedúrou sa nedá denne fungovať jednak preto, lebo to trošku trvá a jednak pre to už spomínané zaťažovanie pleti, rozhodla som sa vyskúšať mejkap len na pleťový krém s použitím púdru. Počas dňa som sa neprepúdrovala ani nijako si neotierala pleť do obrúskov.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
BIO a VEGAN riasenka Cosm´etika

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
PO 12 hodinách
(riasenka dostala trošku zabrať tým, že som si musela uľaviť plačom... niekedy je to jednoducho najlepší dočasný liek)

Naozaj som nadšená! Mejkap je značne tekutý, avšak nestalo sa mi, aby som sa ním zašpinila niekde na oblečení. Príjemne a ľahko sa rozotiera a postupne vidieť, ako sa pekne prispôsobuje pleti. Použitie púdru som nepovažovala ani tak za nutnosť ako za semi-matný finiš. Je super, že mejkap na pleti takmer vôbec necítim. Ani po celodenných behačkách, ktoré v súčasnosti absolvujem sa mejkap nepremenil na orandžádu a nezačal nepríjemne tiecť. Jednoducho aj večer som vyzerala znesiteľne :-) Prekvapilo ma, že je naozaj takmer úplne oteruodolný. Vyskúšala som to pár krát na vreckovke, a stopy mejkapu boli minimálne, teda nič porovnateľné ak si vezmem do úvahy väčšinu ostatných mejkapov, čo som už poskúšala (a vy samy viete, že som ich poskúšala habadej :-D).
Jediné, čo som nevyskúšala, je 25 hodinový efekt, čo, podľa mňa, veľmi nie je reálne otestovať. Teda.. pár krát sa mi stalo, že som bola hore viac ako jeden celý deň, ale, úprimne, nejako sa nechystám urobiť znova tú istú vec, keďže spánok nutne potrebujem, inak by som zaspala za katedrou alebo opretá o tabuľu :-P
Mejkap je naozaj NUDE. Na pleti akoby ani nebol. Nezalieza do pórov či drobných vrások, pekne sa prispôsobí pleti. Vďaka týmto benefitom však nečakajte extra krytie. Také tie bežné ľahšie nedokonalosti ako jemne začervenanú pokožku či slabšie kruhy pod očami zvládne hravo, no s výraznejšími problémami má problém. Na to má však každá žena svoj obľúbený korektor :-) alebo aj dva - jeden na kruhy, druhý na nedokonalosti.
Samotný produkt ma dosť prekvapil. Jeho starší brat Lasting Finish 25 h bol na mňa dosť hustý a po čase boli viditeľné stopy únavy a "opotrebovania" na tvári. S týmto je to o čosi iné. Aj keď sa tesne po nanesení lesknem, ale nijako mastne, skôr tak prirodzene, púder to všetko pekne prekryje, ale zas nie úplne matne až neprirodzene. Ja som celkom spokojná a vďaka pár testom s podkladom a fixátorom viem, že sa na tento mejkap môžem spoľahnúť aj keď budem potrebovať vyzerať skvelo a prirodzene po celý večer, napr. na nejakom plese ;-) Takže slečny - pomaličky sa blíži čas stužkových slávností a vy chcete určite vyzerať čo najdlhšie čo najdokonalejšie. Skúste siahnuť aj po tomto mejkape! Ak obstojí celý deň v práci a škole, vybavovačky, upratovanie a "lietanie" po obchodoch, ustojí aj tancovačku :-)

Ešte sa nevie jeho cena, ale predpokladám, že bude v októbri v akcii a to sa už určite oplatí - ide o produkt, ktorý schopnosťami predčil cenu :-)

22 komentárov:

  1. Odpovede
    1. podľa seba môjho testovania môžem povedať, že je skôr pre normálnu - zmiešanú pleť. Na suchú by som ho asi nedávala, môže pôsobiť trošku napínavo na pleť.

      Odstrániť
  2. Na tento mejkap som zvedavá a chystám sa ho vyskúšať. Stredné krytie mi bežne stačí a celkovo sú Rimmel mejkapy dosť dobré, až na ten posledný…
    Mám ešte otázku, bude recenzia riadenky Too Faced? Na tejto značke začínam ulietavať, tak ma dosť zaujíma :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Prosím ťa, ako by si popísala odtieň? Do žlta, ružova, oranžova?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak na ten jsem vážně zvědavá, jako make-upovou maniačku jsi mě na něj pořádně nalákala a podle fotek je fakt pecka!!! :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/09/rasenkova-giveaway-insta-post-3.html

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lasting Finish som milovala, ale neviem prečo som ho vymenila za iné makeupy :) Tento vyzerá na tvojej pleti nádherne:)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  6. mejkap stále nosím do práce každý deň, neviem si ho vynachváliť :-) ľahučký, neotiera sa tak ako iné, vyzerá to na ideálnu kombináciu za skvelú cenu :-) a vraj ste ho už aj videli v drogérkach! :-) Dokonca som počula, že sa predávajú dva varianty - tento v tube a aj v sklenenej dózičke s pumpičkou.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ten v dóze je jiný, s vyšším krytím (ne nude), včera jsem si koupila tenhle a dokonce jsem ho viděla i v ještě světlejším odstínu 010!

      Odstrániť
    2. myslela som si, že to logicky nemôže byť ten istý produkt v dvoch rôznych baleniach :-) Aj keď na západe je práve tento NUDE v sklenenom balení s pumpičkou. Ďakujem za upozornenie. Ja sa tak trošku drogériám v ostatnom čase vyhýbam, aby som zas nenakúpila zbytočnosti :-D No nič to nemení na to, že ide o skvelý produkt, ktorý používam denne :-)

      Odstrániť
  7. Ak vás tento skvelý produkt zaujal, v súčasnosti je v zľave -25 % a kúpite ho pod 6 € :-) http://www.rimmel.sk/produkt/lasting-finish-25h-nude-make-up/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Včera som si kúpila tento NUDE lasting finish pretože všade naňho počúvam chvály a dneska prvýkrát skúšam. Treba však povedať že na pohľad vyzerá svetlejšie no po aplikacii na tvár mi prišiel tmavší, uvidím ešte ako sa vyvinie počas večera :) ja mám mastnú pleť (nie ale nejako extra) a počula som že skor na suchu plet je vhodny. Tak som zvedava :D každopádne aplikácia mi prišla super ale budem ho musieť dávať kvoli ,,tmavosti" v tenšej vrstve pretože 010 bola na mňa už hodne svetlá a mala podton skor jemne doružova, preto som zobrala 100 ivory, krytie celkom postačujuce:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. moja pleť je zmiešaná a celkom dobre ho znáša, no som zvedavá na tvoju skúsenosť :-)

      Odstrániť
    2. tak celkom som si ho obľúbila, ale radšej s ním na tvári šetriť, nedávať ho moc, samozrejme že sa po cca troch-štyroch hodinkách lesknem ale priložim papierik, odsajem a zase všetko ok :) s pudrom to tiež netreba preháňať, povedala by som že radšej použiť papieriky ako dalsiu vrstvu pudru lebo potom to už nemusi vyzerať pekne (ale zniesol by dalsiu vrstvu to len mne sa pači ten ,,nude" efekt). Povedla by som že má stredné krytie, neupcháva mi pory tak ako napr BB misha perfect cover krém a vydrží na mne pekne celý deň (do takej šiestej večera). Rano ked ho nanesiem tak prestriekam ešte vodou v spreji nech sa puder s nim spoji a vysledok je super ;) možno kupim aj dalsie balenie, škoda že odtien nieje ešte viac ,,dožlta", 100 je taka skor neutralna.

      Odstrániť
    3. ale súhlasím s tým že neoxiduje, neotiera sa, rozotiera sa trošku ťažšie pre mňa a na aplikáciu by som odporučila skôr pršteky ako štetce, nezalieza do vrások a vyzerá prirodzene aj ked ste už v polopanike že určite už vyzerate hrozne - kuknem do zrkadla a ako keby som ho práve naniesla :D

      Odstrániť
  9. Tak ja tento make up skúšam od novembra a musím povedať že mam 010porcelain odtien a je na mna už príliš svetlí... mám sním ten problém že sa mi po čase urobia šupinky na pleti... nevieš čím by to mohlo byť?
    Another.day.with.Hana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, ďakujem za komentár. Podľa mojich skúseností s mojou pleťou je šupinatenie spôsobené vysúšaním pokožky. Používaš pod mejkap aj nejaký hydratačný krém? Možno by to chcelo vynechať púder, takto som to riešila ja, keď sa mi objavovali občas nejaké šupinky, teda inak neviem...

      Odstrániť
    2. ahoj, pleť nepúdrujem koly tomu že ju mám suchú a používam hydratačné krémy momentálne atoderm od biodermy čiže neviem vôbec si stým rady...
      Another.day.with.Hana

      Odstrániť
    3. hm, možno by si sa mohla skúsiť poobzerať po nejakom mejkape určenom na suchšiu pleť, odporúčam najprv vo vzorke... inak ti fakt neviem poradiť.

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]