Post Page Advertisement [Top]

Alebo lepšie povedané môj druhý minerálny mejkap. Prvý som mala dávno dávno predtým, než som začala s blogovaním a bol to Lasting Finish od Rimmelu (to je hádam už len niečo pre kozmetické pamätníčky :-D). A tento je môj druhý. Značka bareMinerals mi je celkom sympatická, aj keď som tu zatiaľ o nej nepopísala až tak veľa. Toto bude prvý vážnejší príspevok :-) Tak poďme na to, resp. pokračujeme v mejkap mission! :-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Bohužiaľ, bareMinerals je znova značka, ktorú si na Slovensku kúpite jedine cez web. Celkovo by to nebola nevýhoda, keby nešlo o odtiene. Toto bude zrejme starší obal, pretože na novších sú už namiesto i.d. iba bareMinerals a názov produktu, to však nemení na hodnotení obsahu nič :-) 
Spočiatku sa mi zdalo, že balenie 9 g bude malé. Opak je však pravdou. A aj keď mi ho kamoška poslala ešte pred svadbou, používať som ho mohla začať až v lete.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Na boku balenia má produkt svoj kód - teda, ak by ste sa náhodou obávali fake verzie, originál má kód ;-)

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

Produkt síce pôsobí púdrovo, no farbí dosť intenzívne. Na chvíľku by som sa rada zdržala pri odtieňoch. Ten môj je LIGHT, čo je v ponímaní nás Európaniek znamená väčšinou jeden z najsvetlejších odtieňov. Tuto to síce je tiež jeden z najsvetlejších, ale...
ZDROJ
Tento odtieň je však veľmi dobrý na leto - a to je práve obdobie, keď aj chceme byť upravené, ale nechceme, aby nám tiekol mejkap po tvári, a práve na to je vhodné zvoliť púdrovú konzistenciu :-)
Poďme k testu - najprv som si klasicky tvár ošetrila a naniesla Pore Refiner od Biodermy.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Nepoužila som žiaden klasický krémový korektor, iba produkt Well Rested od bareMinerals, o ktorom si tu snáď čoskoro prečítate :-) 
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
TESNE PO NALÍČENÍ s bleskom
Určite ste si všimli slovíčko SUNSCREEN na zadnej strane produktu na nálepke. To tam nie je len tak pre srandu. Produkt totiž pleť prežiari tak, akoby na ňu naozaj svietilo slniečko :-) A pekne zjednotí farebný tón pleti.
Mejkap nanášam mojim štetcovým miláčikom - Buffer Blush od Zoeva. Je to najlepší štetec na mejkap, aký som si mohla kúpiť (síce som ich veľa neskúšala, ale po žiadnom inom ani netúžim :-)). Nalíčenú tvár som jemne presprejovala pomocou Hydrabio Brume, a tak som si ho príjemne zafixovala.
Celkom ma zaujímala výdrž, a kedy je ideálnejšie skúšať ho ak nie v lete? :-) 
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
PO 2 HODINÁCH s bleskom
Nezabudla som si dať obed a trošku si pospať :-D A potom som znova fotila.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
PO 4 HODINÁCH bez blesku

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
PO 4 HODINÁCH s bleskom
Potom nasledovala návšteva u prababičky, ktorá oslavovala 95-te narodeniny :-) A keď sme prišli domov, záverečné fotenie:
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
PO 8 HODINÁCH s bleskom
POUŽITÉ beauty produkty: bareMinerals Mineral Veil, bareMinerals Well Rested, lícenka Bourjois, Dermacol tekutá linka, Chanel riasenka Le Volume de Chanel, matný rúž na pery z kolekcie Kate Moss Rimmel London odtieň 101, sada na obočie Famous
Na fotkách, pri ktorých som nepoužila blesk, vyzerá mejkap dosť dožlta, v skutočnosti taký nebol. S pribúdajúcimi hodinami sa objavil mierny lesk, ale mejkap stále pôsobil prirodzene, žiadna umelá bábika. Veľmi oceňujem aj to, že ku večeru (teda po celodennej výdrži na tvári) netečie, nerobí mapky ani fľaky, ale akoby nejako prirodzene mizol z pleti - teda to nie je až taká super vlastnosť, ale dobré na tom je, že nevidno fľaky, ale vašu vlastnú tvár. Mejkap nezvýrazňuje vrásky a ani iné nedokonalosti, práve naopak - tie menej výrazné pekne prekryje a dá sa vrstviť tak, že prekryje aj výraznejšie (na nenalíčenej foto ste si mohli všimnúť pár votrelcov na mojej pleti... PMS obdobie...).
Ak by som mala zhrnúť vlastnosti produktu v plusoch a mínusoch, dopadol by asi takto:

+ aplikácia je jednoduchá a rýchla
+ ľahká konzistencia
+ výborné krytie (na to, že ide o púdrovú konzistenciu)
+ prirodzený glow vzhľad na pleti
+ výdrž - aj keď som ho zafixovala (ale iba dermálnou vodou)
+ nefľakatie, nemapkuje, netečie z pleti
+ v zložení chýbajú parabény, sulfáty, syntetické vône a iné podobné "príjemnosti"
+ SPF 15 - aj keď je to relatívne nízky faktor, aspoň nejaký obsahuje :-)
+ prirodzený vzhľad
+ aj keď mám zmiešanú pleť, efekt bol nad očakávania :-)
+ nezhoršil mi stav pleti
+ neoxiduje, práve naopak
+ pleť je príjemne hladká po nalíčení

- dostupnosť (jedine cez web alebo ochotnú kamošku ;-))
- cena (aj keď to nie je až taká závratná suma ako pri iných značkách, dokonca aj Zuii je o dosť drahší, predsa len na naše pomery patrí medzi drahšie)
- balenie (pri otváraní sa trošku zaprášim, ale to môže byť aj moja nešikovnosť)

A ešte raz zdôrazňujem, že si treba dať sakra pozor na odtieň a radšej voliť o čosi svetlejší ako tmavší :-) Čítala som recenzie, kde tento produkt ľudia používali ako púder na klasický mejkap, čo nechápem, pretože tento samostatne je dosť silne pigmentovaný. Suma sumárum ide o vynikajúci produkt, Zuii však bol predsa len o čosi lepší :-) No na leto používam len tieto dva mejkapy, žiaden iný, hoci som to skúsila s tekutým, razom som ho zavrhla. Už som zabudla na ten ťaživý pocit na pleti, keď sa človek trošku spotí. Pri týchto púdrových to je akoby som na pleti nemala takmer nič :-) A to mi dokonale vyhovuje!
Okrem toho - tento produkt získal ocenenie, a určite nie len tak pre nič za nič :-)

Skúšali ste nejaký minerálny mejkap?

10 komentárov:

  1. já jsem zkoušela od EDM, asi čtyři pytlíčky, protože z těch odstínů se těžko vybírá, ale i když je to fajn produkt, tak já prostě potřebuji větší krytí :( navíc mi všechny strašně zoxidovaly, takže i ty velmi světlé odstíny mi šly do oranžova po pár hodinách

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. súhlasím s tými odtieňmi... vyzerajú dosť podobne a pritom rozdiel je zjavný hlavne na tvári :-/

      Odstrániť
  2. ten efekt vypada super :) a vybrala si si aj spravny odien :) ..to sa ti ako podarilo? Beauty Bubble

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mala som od Max Factor, ale celé zle, nekryl v podstate vôbec...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. od MF som mala trošku vyššie očakávania a bola som sklamaná s niektorými produktami

      Odstrániť
  4. Som pamätníčka, pretože som mala ten od Rimmel. Rada som ho používala, ale brutálne na mne oxidoval. Skladovala som ho vlastne ešte donedávna, ale potom som ho vyhodila.
    Momentálne som tiež na vlne minerálnych mejkapov (striedavo nimi obmením Eau de Teint od L'oréalu). Jeden bol lacný, druhý zasa dosť drahý. A som z nich poriadne zmätená. Neviem, či robím niečo zle, ale neviem prísť na kĺb tomu, prečo sú iné kočky z minerálnych mejkapov tak nadšené a ja zatiaľ nie. Obidva na mne oxidujú (chápem, ph pokožky), nekryjú tak, ako sa o nich hovorí, po čase robia mapy... Neviem, čo mám robiť, aký podklad použiť, aby to bolo ono. Poradí mi niekto?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hm... ťažké, ale pochopiteľné otázky. Ja keď sa líčim týmto minerálnym mejkapom, tak si iba klasicky očistím pleť, nanesiem pleťový krém a trošku počkám, kým sa vstrebe. Potom pokračujem týmto mejkapom a na záver ho presprejujem dermálnou vodou Hydrabio od Biodermy, ktorá ho jemne zafixuje. Ale všetko to záleží aj od počasia, aktivít a pod. Ak by som bola rozlietaná a vonku viac ako 30, určite by mi nevydržal v takomto stave žiaden mejkap na tvári. A tiež dôležitým faktorom je samotná pleť, ako si písala. Krytie je slabšie ako pri iných mejkapoch, preto zvyknem používať na výraznejšie nedostatky aj korektor.

      Odstrániť
    2. mne sa robili flaky napriklad vtedy ked som si vybrala hydratacny make up a popritom mam zmiesanu pokozku. ked mam make up zmatnujuci ziadne flaky sa mi nerobia a som spokojna.

      Odstrániť
    3. Ked ho zafixujem dermalnou vodou, oxiduje menej, ale zdá sa mi, ze sa potom skor lesknem. Skusam kazdy den nieco nove, ale zazial neviem. Raz som ho pouzila na plet osetrenu kvapkou oleja, a to bola pohroma. Cela tvar ako pomaranc! Efekt po naneseni je krasny, ale neskor sa uz deju veci…

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]