Post Page Advertisement [Top]

Kozie mlieko je vo všeobecnosti plné benefitov a počuli ste o tom už určite všetky :-) Je dobré ho piť, ak vám veľmi nechutí (tak, ako mne), existuje prášková verzia. No a prečo ho nedopriať svojej pokožke? Už som tu písala o kozmetike Ziaja, ktorá má kolekciu s obsahom kozieho mlieka. No a teraz sa mi dostalo do rúk mydielko od slovenských farmárov, ktorí trošku zaexperimentovali a skúšali nahradiť vodu iba kozím mliekom! Mydielko už nemám, používala som ho asi 2 týždne vkuse :-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Najprv musím naozaj vychváliť výrobcov, ktorí mi poslali krásne zabalený produkt s levanduľou priamo zo záhradky! Nádherná vôňa, pekné balenie ma dostalo :-) A teraz k mydlu - vybrala som si čistú neparfumovanú verziu.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Začínam trošku netradične - zložením. Naozaj poteší, keď vidíte, čo všetko obsahuje produkt, ktorým sa umývate a že tam nie sú žiadne škodliviny a dokonca naozaj ani tá voda :-) Nakoľko som mala neparfumovanú verziu, nevoňala nijako. Mydlo aj po rozbalení vyzerá pekne prirodzene, keďže neobsahuje žiadne farbivá.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Mydlo je vhodné pre citlivú pokožku, stojí približne 3 € a objednať si ho môžete tu - buď mailom alebo správou na fb.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Naozaj som sa obávala, či nebude pokožku vysušovať. Predsa len, so sprcháčmi mám o čosi lepšiu skúsenosť ako s tuhým mydlom, ktoré mi zvyklo pokožku vysušovať (nie všetky, samozrejme). Po prvom použití som bola príjemne prekvapená, pretože som nepotrebovala použiť ani telové mlieko. Pokožka bola pekne vyživená a hladká. A po pravidelnom používaní bola moja pokožka v o čosi lepšom stave ako predtým. Žiadne drsné miesta, len hebkosť a výživa (no naozaj krémovanie sa po sprche netreba zanedbávať, ja som to vyskúšala len v rámci testovania vysušovania pokožky, po prvom použití som sa krémovala tak, ako doteraz ;-)). Na to, že ide o pomerne malé balenie - cca 65 g, vydržalo mi pri dennom používaní cca 2 týždne, a to som ho vôbec nešetrila, ale mydlila sa poriadnou vrstvou :-) Po namydlení pokožka pôsobila trošku... ako to nazvať.. mydlovo? Suchšie? Tak inak ako pri sprcháči, ktorý má vodnatý základ. Ale po spláchnutí vodou bolo ten pocit zažehnaný a pokožka hydratovaná a vyživená. Znova ide asi len o zvyk a mierny predsudok voči tuhému mydlu :-)
Používajú ho aj mamičky pre svoje detičky, tak snáď na tom niečo bude :-) Ak je vhodné pre drobcov a robí ich pokožke dobre, určite je vhodné aj pre staršie ročníky ;-)

Zaujalo vás??? Ak by ste ho chceli vyskúšať (no a najlepšie predsa zadarmo!), tak do konca augusta majú na fb profile súťaž o 3 mydielka :-) 

4 komentáre:

  1. Už jsem o něm kdysi četla a stále přemýšlím nad jeho koupí. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Myslim ze je to dobry napad na darcek, ale sama pre seba by som ho nekupovala.

    www.kaviaren-u.macky.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Určite je to skvelý darček :-) ale ja nemám problém kúpiť ho aj sama sebe ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Rozdiel medzi priemyselnym a handmade mydlim je hlavne ten ze z priemyselnych mydiel je odstranovany glycerin, ktory sa dalej pouziva na spracovanie(kremy,sampony, balzmamy...) glycerin vznika pri "vareni" mydla automaticky a preto su taketo domace mydla maksie a nevysusuju pokozku...mydla si vyrabam a umyvame sa nim cela rodina a nikto nema problem s vysusneou pokozkou :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]