Post Page Advertisement [Top]

Radšej by som uprednostnila čokoládu v žalúdku, najmä kvôli tej eufórii, ktorá vzniká, keď sa mi do krvi dostane cukor. Ten cukor je však dosť nebezpečný. Hlavne - spôsobuje silnú závislosť, chceme-nechceme, a týka sa to prevažne nás žien. Je dokázané, že ženy majú sklon byť závislé na sladkom viac ako muži. No sladkému sa snažím vyhýbať - kvôli žalúdku, zubom a, samozrejme, váhe. Na tomto blogu som už viackrát spomínala sladkosti v kozmetike. Niekedy majú až taký silný efekt, že vďaka ich vôni potlačím chuť vopchať si niečo sladké do žalúdka. Keď som vďaka výzve na Blogerkách získala čokoládovú pleťovú masku Inlight za najlepší príspevok o Zuii kozmetike, veľmi som sa potešila. Jednak som to absolútne nečakala pri takom počte recenzií a jednak išlo o ideálnu kombináciu - sladké a bio!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
V prvom rade musím povedať, že balenie ma doslova očarilo. Pekná škatuľka a ešte krajší obsah :-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Po otvorení škatuľky na mňa vykukla drevená špachtlička a sklenený téglik s maskou :-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Ide o moju prvú luxusnú a bio pleťovú masku. Som veľmi rada, že v balení je aj špachtlička, vďaka čomu je manipulácia s produktom čistejšia, a ak si budete dávať pozor, tak si do masky nezanesiete žiadne baktérie :-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Čo maska sľubuje? 
Tato luxusní maska nabízí sladký zážitek vašim smyslům i obličeji.   Pokožku zklidní, vyživí do hloubky a rozzáří. Je docela možné, že si na ni vytvoříte příjemnou závislost. Maska, do které máte chuť se zakousnout.

Autor receptury doktor Spiezia říká: "Čokoláda obsahuje lipid anandamid, známý také jako čokoládový amfetamin. Má schopnost zlepšit náladu a tlumit depresi. Dobrá zpráva je, že není návykový jako kofein. Obsahuje více než 300 různých látek, které budou vaši pokožku hýčkat: např. železo, zinek, měď, hořčík a síru.
A čo dokáže, resp. dokázala na mojej zmiešanej pleti?

Pravdupovediac, trošku som sa obávala. Predsa len, ide o prírodnú kozmetiku, ktorá môže na pleti zvyknutej na chémiu spôsobiť niekedy aj šarapatu. A navyše, maska má pleť vyživovať a rozžiariť, a čo toto mohlo spôsobiť v kombinácii so zmiešanou pleťou?
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Téglik už po otvorení vyzerá pripravený na malinkú lyžičku a mlsanie :-) Má prenádhernú vôňu! Ako pravá mliečna belgická čokoláda s pomarančom. No jednoducho, treba sa fakt prekonávať, aby ste ju neochutnali a držať mimo dosahu detí!!! ;-)
Postupovala som presne podľa návodu na obale: na vyčistenú pleť som naniesla masku a čakala cca tých 20 minút. Maska však ani nezaschla, ani nestuhla, pekne si držala svoju konzistenciu a ja som cítila, ako moju tvár zaplavujú endorfíny z tej nádhernej vône. Aj som si ľahla, ale musela som dávať pozor, aby som nezaspala, inak by bola čokoláda asi všade :-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Po tých 20 minútach som si masku odstránila pomocou namočeného vatového tampóna. Keďže nemám žiaden iný produkt od Inlight, pleť som vyživila krémami, ktoré mám doma (v súčasnosti používam namiesto nočného pleťového krému Bi-Oil, o tom si tu prečítate neskôr :-)). 
Masku som použila viackrát, ubudla asi 1/3 balenia. Produkt sa má spotrebovať do 4 mesiacov od otvorenia, čo ma motivuje k jej používaniu ešte viac :-) Bola som príjemne prekvapená, že pleť nebola mastná a ani po viacerých použitiach nemastnela. Práve naopak, akoby sa trošku ustaľovala. Bola pekne vyživená a hydratovaná a prirodzene žiarivá - nijak extrémne a žiadna mastnota, jednoducho prirodzený pekný look. Jedinou nevýhodou pri tomto produkte je zas a znova cena - 1465 Kč je fakt veľa, aj keď ide o produkt s Bio kvalitou a ostatnými certifikátmi, ako napr. Cruelty Free.
Doteraz mi pleťové masky, ktoré mali vyživovať a rozžiariť pleť spôsobovali skôr mastný vzhľad, ktorého som sa nevedela zbaviť. Táto maska je iná, o dosť kvalitnejšia, teda tá cena bude na mieste, aj keď je fakt veľmi vysoká. No ten relaxačný účinok, keď inhalujete skvostnú vôňu čokolády s pomarančom a celkový efekt na pleti stojí za to - teda určite aspoň za vyskúšanie :-) Skúšala som aj nejaké vzorky od Inlight a aj keď vydržali tak 2 - 3 použitia, bol viditeľný pozitívny účinok.
Značka má jednodznačne niečo do seba - tak, ako ma zaujal mejkap/púder Zuii, tak ma fascinovala aj táto pleťovka Inlight. Z BIO pleťových produktov som mala napr. nočný krém Funny Bee Paris až v dvoch baleniach, ktorý bol tiež trošku drahší, ale účinkom úžasný. Bio kozmetika je síce drahšia, ale je bez neželanej chémie, ktorej už má naše telo aj tak dosť, ba až navyše.

Keď tak o tom píšem, musím si dať tú masku na pleť. Dostala som chuť na jej omamujúcu vôňu :-) Máte nejakú skúsenosť so značkou Inlight?

8 komentárov:

  1. mna velmi mrzi, ze naozaj kvalitne produkty su takto drahe, pretoze vacsina zien potom cely zivot pouziva kremy plne chemie ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ale zas podľa mňa ak chceme, tak môžeme natierať našu tvár namiesto chemických krémov napr. iba čistými olejmi....bio kozmetika je väčšinou veľmi drahá, no samotné tie prísady ani až tak nie...čo platí aj práve o olejoch...takže si myslím, že ak skutočne veľmi chceme, tak si vieme nechemický krém aj namiešať, vyrobiť mydlo, namiesto chemického telové mlieka sa natrieť olejom...no ale k maske...tá vyzerá skutočne lákavo...máš úplnú rpavud, že človk má chuť schytiť lyžičku a pustiť sa do mlsania!:D

      Odstrániť
  2. Pre mňa ako študentku je to totálne drahé a vystačim si aj s Biodermou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ďakujem za komentáre. Súhlasím s tým, čo ste napísali. Väčšina žien na Slovensku, a verím, že aj v Čechách, si takúto kozmetiku jednoducho nemôže dovoliť z rôznych dôvodov... čo je škoda, pretože potom svojej pleti dávame samú chémiu, vďaka ktorej potrebujeme ďalšiu chémiu a tak dookola :-/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Katka máš tam chybu, ktorú som nemohla neprehliadnúť - ako moju tvár zaplavujú endorfíny s tej nádhernej vône namiesto s ide z :) A teraz k recenzií ja rada používam prírodné veci a táto maska vyzerá naozaj super! Navyše pomaranče a čokoláda - mňam !

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujem. Táto otrasná chyba je, samozrejme, už napravená... :-/ Nechápem... to mám za to, že som to prepisovala a neprečítala po sebe :-( Katastrofa, veľmi sa hanbím :-( Nestáva sa mi to a ja sama považujem podobné chyby za devastovanie slovenčiny, no des.. mala by som sa nad sebou poriadne zamyslieť a myslím to vážne... to sa ani nemôžem prihlásiť k svojej profesii....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie, to sa proste stáva. Ja nechcem vedieť, kolko mám chýb.....Len som to videla preto, lebo som na túto zámenu predložiek vysadená :/ Klud :)

      Odstrániť
  6. Co tak roztopit normalnu horku cokoladu kde si mozte pridat aj kokosovy olej alebo niektoru z ingrediencii uvedenych na obale a bude vas to stat par drobnych???

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]