Post Page Advertisement [Top]

Značku CHI som vnímala najmä v kontexte tekutého hodvábu na vlasy. Keď som bola v poľskej drogérii HEBE v Zakopanom a videla som tam tú značku, dlho som neváhala. Hodváb však nemali, a tak som si vzala Keratin Mist, ktorý by mal moje vlasy pekne krásne regenerovať. To bolo asi tak pred mesiacom a pol. Zmenilo sa niečo odvtedy?
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Ak vám náhodou skratka CHI nie je známa, trošku ju priblížim predtým, než sa pustím do samotnej recenzie produktu. 
Dočítala som sa na kadernicke-potreby.com:
Značka CHI (Cationic Hydratation Interlink) je dnes jednou z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich značiek v oblasti priemyslu krásy. Tohto úspechu spoločnosť Farouk Systems USA dosiahla tým, že začala vo svojich nástrojoch aj prípravkoch používať patentovanú technológiu látok s časticami keramiky CHI 44, ktorá je tvorená zlúčeninami 44 neorganických prvkov. Vďaka keramike CHI 44 sa v materiáloch vytvára energia, ktorej frekvencia hlbokého infračerveného svetla dokáže preniknúť hlboko do vlasov. Práve molekulárnej keramika je príkladom využitia jednej z technológií, ktoré pri svojej činnosti využíva centrum pre výskum aeronautiky NASA, a to nanotechnológie.


CHI dnes zahŕňa veľkú škálu nástrojov, prípravkov pre narovnanie vlasov a prípravkov pre starostlivosť a úpravu vlasov.
Na nete toho nájdete viac, takže nebudem tu kopírovať všetko. Jednoducho značka vyzerala lákavo, a tak som ju chcela vyskúšať. V prepočte na € som za tento sprej zaplatila cca 11 €, čo sa mi nezdala až taká strašná suma.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Výrobok neobsahuje parabény, čo je plusový bod. Taktiež nie je testovaný na zvieratách - obrovské plus. A má regenerovať vlasy bez potreby oplachovať. Jednoducho som neodolala a musela som ho vyskúšať už hneď v deň, keď som si ho kúpila. Trošku ma prekvapila vôňa - pripadá mi ako vlasový prípravok pre pánov, no až tak mi to nevadí. Verím však, že pre tie z vás, ktorým ide aj o vôňu produktu, toto bude dosť negatívny bod tak, ako som aj čítala na rôznych fórach či recenziách.
Sprej je naozaj tekutý, nie ako napr. Aussie či Biosilk, ktoré sú krémovejšie (o tých si tu ešte prečítate :-)):
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Moje tak často kritizované vlasy sú veľmi jemné a pokožka hlavy dosť citlivá, schopná reagovať na nevhodný prípravok okamžitou tvorbou chrastičiek. Trošku som sa obávala, ale predsa len, nechcela som si tento sprej aplikovať ku korienkom, takže som šla do toho. Potrebujem regeneráciu a výživu pre vlasy, aj preto som išla do kúpy tohto produktu.
Po prvom použití som bola veľmi sklamaná. Moje vlasy začali krepovatieť rýchlosťou svetla. Ale dávala som mu ešte šance. Po čase som si prestala umývať vlasy ráno a začala som to robiť večer pred spaním. Ráno tak boli hladké a lesklé, keďže som ich neprefénovala. Aby som si zaručila, že efekt na vlasoch bude len vďaka tomuto spreju, pár krát som vyskúšala len umyť vlasy šampónom a následne naniesť sprej. Žiadny kondicionér ani olejček, žiadne tužidlo či lak na vlasy. A nepoužila som ani fén, vlasy vyschli prirodzene. Aký bol efekt?
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Nemusíte mi anonymne písať urážky, ja vo vidím aj sama :-D Vlasy sú suché, krepovité, atď. Takýto efekt mi má poskytnúť prípravok, ktorý obsahuje keratín a má vlasy regenerovať, hydratovať a dodávať im oslnivý lesk? Hm, asi nie som správny klient, lebo verte, že som postupovala presne podľa pokynov na obale ;-)
Teda po umytí nič moc, kondicionéra a olejčeka sa jednoducho nevzdám. Vyskúšala som to aj počas dňa len na končeky vlasov, tu bol už efekt o čosi lepší:
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Nevadí mi tá vôňa, nevadí mi ani cena. Vadí mi efekt, ktorý sa nedostavil. Vlasy síce nezmastňuje ani keď si ho dám aj ku korienkom a nespôsobil mi žiadnu negatívnu reakciu. Ale ani pozitívne nenadchol, ak teda nerátam použitie počas dňa. Tesne po umytí bol efekt nulový. Akoby som vlasom naozaj nič nedala, iba som z vlasov cítila tú jemne pánsku vôňu.

Skúšali ste? Aké máte skúsenosti s produktmi na vlasy, ktoré obsahujú keratín?

13 komentárov:

  1. No teda... :( Som sklamaná i za Teba... Vlasy máš inak podľa mňa krásne husté a pevné, s krepovitostou bojujem aj ja, som prirodzene kučeravá, ale žehlím a používam kozmetiku GOLDWELL, vyskúšaj Katka :) Btw- neskúsila si niekedy vlásky nerozcesat po umytú a presusit difuzerom? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moje vlasy nie sú husté, to je optický klam :-D Ale ďakujem :-) Od Goldwell som mala vzorku šampónu a bola skvelá :-) Vlasy si po umytí nečešem odkedy sa mi v nich zamotal hrebeň (mimochodom práve ten na rozčesávanie).

      Odstrániť
  2. Tak to už je iný level, keď sa ti zamotá práve taký hrebeň... :D Bol to TT?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie :-) TT mi mokré vlasy skôr trhá. Bol to ten klasický hrebeň s veľkými zubmi a s veľkými medzerami medzi nimi :-)

      Odstrániť
  3. ja všeobecne s takýmito kúrami a "čarovnými" výrobkami nemám nejaké extra pozitívne skúsenosti, najlepším možným produktom na vlasy je podľa mňa kokosový olej ako maska na vlasy cez noc:)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dani, prosím ťa, prezraď mi, ako to robíš s tým kokosákom ako maskou na noc. Do niečoho si vlasy zabalíš? Do uteráka? Nevstrebe potom celý ten olej uterák? Alebo vlasy necháš voľné? Neviem, ako to spraviť, aby som nezmarila ten efekt oleja a zároveň si nezaolejovala vankúš... :) Ďakujem za radu :)

      Odstrániť
  4. Mozno by stacilo radikalne skratit dlzku vlasov u kadernika. Radsej kratsie zdrave ako dlhe znicene. A prestat farbit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá odborníčka, vlasy som mala naposledy farbené u kaderníčky pred svadbou a predtým som ich roky farbené nemala :-) Takže si sa trošku sekla s tým farbením. A myslím, že ja viem, kedy je čas na zmenu a nebude to tak dlho trvať ;-)

      Odstrániť
    2. Tak potom naco farbit prirodne vlasy kvoli jednemu dnu? Staci farbiaci sampon na par umyti. Nemusis byt hned nervozna...

      Odstrániť
    3. Jednoducho ma už nebaví stále čítať o tom, aké mám otrasné vlasy navyše od človeka, ktorý sa k svojmu názoru nechce priznať menom. Verím, že ty by si reagovala po dlhodobom takomto komentovaní tvojej osoby neskutočne pokojne. Možnosťou by bolo zrušiť anonymné komentovanie, ale načo to robiť? A vlasy na svadbu som mala farbené vymývacou farbou bez amoniaku... a áno, kvôli jednému dňu sa mi to oplatilo.
      Ak nevieš detaily, ťažko súdiť podľa pár fotiek a pár slov. Nie, ani ja nepíšem všetko verejne, ani zďaleka nie.

      Odstrániť
  5. Já mám podobných sprejů doma několik a nepoužívám už ani jeden. Přijde mi, že akorát mastí vlasy, nebo je slepí a efekt nikde.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Aknelka
    Ja som si zatiaľ dávala masku s vajec a olivového oleja to je skoro to iste.
    Stačí keď to zamotá hore do drdolu dáš na to igelitku a omotas na to este uterak...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]