Post Page Advertisement [Top]

Doteraz som nepochopila význam dermálnej vody. Videla som, ako ju (to je jedno, akú značku) baby zbožňujú, ale neriešila som. Ak mi bolo horúco, mala som po ruke vodu v spreji, ktorú som si síce nestriekala priamo na tvár, ale osviežila, no trošku aj vysušila pokožku. Keď mi prišli Bioderma novinky, bola tam aj táto voda - v cestovnom 50 ml a veľkom 300 ml balení. Povedala som si: "fajn, idem do toho". A ako to dopadlo?
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
To malé 50 ml balenie som so sebou začala nosiť s príchodom horúčav, teda približne od pondelka a toto rozhodnutie bolo naozaj nad zlato.
V práci (kabinet mám tesne pod strechou) je tak horúco, že miestami nepomáha ani ventilátor a otvorené dvere. Toto pomohlo! Ako?
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Dermálna voda má totiž viacero skvelých vlastností:
  • upokojuje pokožku pri začervenaní, pocitoch tepla, svrbení, reaktívnych prejavoch (po zákroku, epilácii, holení či opaľovaní)
  • pomáha pri oslabení pokožky po opaľovaní, pri popáleninách
  • je vhodná na osvieženie po fyzickej námahe, počas cestovania
  • fixuje make-up
  • odstraňuje zvyšky pleťovej masky
  • obsahuje ideálny pomer minerálnych solí a stopových prvkov
  • je obohatená o upokojujúce látky, rešpektuje všetky biologické vlastnosti pokožky, a tým zabraňuje jej dehydratácii
  • je bez parfumácie, hypoalergénna, nekomedónna
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Sprej aplikujete bežným spôsobom - jednoducho nastriekate na kožu, pokojne aj na tvár (a aj na mejkap), len zavrite oči :-P Na koži sa vytvoria akoby také kropaje dermálnej vody, ktoré sa v momente vstrebú a pokožka je hydratovaná. Bola som naozaj v  šoku z toho, ako skvelo upokojuje pokožku. Až tak, že sa pomaly ale isto stávam závislou. Nosím tento sprej všade (zatiaľ s malým balením je to OK, horšie bude so sebou trepať to veľké, ale nedbám, asi bez tohto spreja leto veľmi neprežijem, najmä tie horúčavy, keď ma doslova páli pleť a nemusím byť ani na slnku.
Jednoducho ide presne o tie bežné dni, keď som vo vnútri a je mi tak horúco, že ma páli koža, necítim sa dobre. Tento sprej mi neskutočne uľavil a je to super, pretože aplikácia je jednoduchá, rýchla a účinná. 
Aplikujem si ju pravidelne počas dňa. Bratovi sa podarilo nepekne sa spáliť a ja som hneď vytiahla túto vodičku, ktorá urýchlila proces hojenia. S fixovaním mejkapu to nie je, samozrejme, také ako pri bežných fixátoroch (napr. Skiindinavia), ale po použití sa mejkap neroztečie, práve naopak, pekne ho scelí, aj počas dňa, a tak nepotrebujete prepúdrovať či opraviť mejkap (samozrejme, v horúčavách sa nelíčim klasickým mejkapom, ale púdrovým - obľúbila som si ten od Zuii, recenzia čoskoro!!! :-)). 
Som neskutočne spokojná, je to jednoducho dokonalý pomocník na leto a viem, že sa na dermálnu vodu budem obracať pravidelne. Produkt som nevidela na oficiálnej stránke Biodermy a ani v online lekárňach, ale tipujem, že veľké 300 ml balenie bude stáť tak okolo 10 €, čo je tiež prijateľná cena, keďže 50 ml balenie používam dosť intenzívne a ešte tam toho je na ďalšie používania.

Toto je ďalší z dôkazov, že ak niečo ľudia hromadne vychvaľujú, asi stojí za to ísť do toho! :-)

5 komentárov:

  1. já jsem se teď taky stříkala, spálila jsem si stehna a voda fakt pomáhá, mám teda Avéne, ale ve výsledku je to celkem jedno :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. na skusku si planujem kupit aspom to mini balenie a potom sa rozhodnem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mam baleu a staci mi aj ta :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Baleu dermálnu vodu som v DM nevidela, kde ju nájdem? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Balea nemá dermálnu, len obyčajnú v spreji :) Minulý rok v nej ešte boli morské minerály, dnes už len voda :). Ale mám ju tiež rada, najmä, keď ju vytiahnem z chladničky.
      Inak už nejaký ten rôčik používam termálne vody v spreji a nedám na ne dopustiť, plánujem vyskúšať aj túto hydrabio novinku...

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]