Post Page Advertisement [Top]

Keď mi dáávnejšie poslali z notino.sk vzorky, bola tam aj vzorka pleťového séra. Bolo to v čase, keď som sa bližšie zoznamovala s pleťovými sérami a začala som ich používať vo vzorkách a intenzívne rozmýšľať nad zaobstaraním nejakého. O značke DietEsthetic som nikdy predtým nepočula, no začala som googliť a zistila som, že ide o Španielsku značku, ktorá preferuje prírodné zložky v kozmetike a hneď sa mi to zapáčilo. Správajú sa šetrne voči životnému prostrediu, netestujú na zvieratách. No a keď som na notino.sk videla, za akú cenu (17,90 €) sa predáva 100 ml balenie séra, dlho som neváhala a skončilo v košíku. Používam ho denne už viac ako mesiac, takže skúsenosť mám dostatočnú :-) V tomto príspevku neuverejním foto tváre, keďže som nezachytila používanie, ale pokúsim sa to dostatočne vynahradiť slovným popisom :-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Ale môžeme veriť produktu, ktorý sa môže používať na celé telo? Aký je? Čo o sebe "tvrdí"? 
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Keďže popis produktu si nevymyslím, dovolila som si informácie skopírovať z tejto webovej stránky:

Objav o pôsobení dračej krvi na pokožku a pleť by mal pomôcť stavu pralesov. Ukazuje totiž, že prales môže niesť prospech a zároveň zostať neporušený. Ak sa vďaka tomu zvýši mierka zbierky tejto miazgy, výrazne to prospeje aj ekonomickej situácii obyvateľov žijúcich v blízkosti dažďových pralesov. Dračia krv obsahuje látky s vyhladzujúcimi schopnosťami - látku zvanú taspín, ktoré vykazuje antibakteriálne a antivírusové schopnosti. Skupinu látok nazývaných proanthocyanidins, ktoré majú úžasné antioxidačné schopnosti, 50-krát silnejšie, než vitamín E. 
  • OMLADZUJE POKOŽKU
  • MÁ 50x SILNEJŠIE antioxidačné účinky AKO VITAMÍN E
  • Urýchľuje regeneráciu KOŽE
  • Podporuje tvorbu kolagénu
  • Pomáha pri problémoch s akné
Aktívne látky: Dračia krv, aloe vera, šípkový olej, vitamín B a E, retinol, sója

Použitie produktu Diet Esthetic Dragon 'Blood:
Je vhodnou dennú starostlivosť, pretože pleť okamžitej vypína. Môže byť využité aj ako intenzívna nočná starostlivosť. Dračia krv má úžasné antioxidačné schopnosti, čo znamená, že sa stáva optimálnym prostriedkom v boji proti predčasnému starnutiu. Má tiež vyhladzujúci efekt a vypínaciu schopnosť. Tiež napomáha pri problémoch s akné a môže byť využitá ako prevencia vzniku strií. Neobsahuje minerálne oleje, kvôli ktorým by bola pleť mastná a nepriedušná.

Sérum je vhodné pre všetky typy pleti. Popis pôsobí nadmieru zaujímavo, ale aký bol skutočný efekt testovaný na skutočnej pleti skutočnej bloggerky? :-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Začnem teda pekne postupne a po bodoch:

1. Balenie
Najprv som mala pocit, že 100 ml sérum budem používať roky, kým ho miniem, veď predsa len, 30 ml krém míňam pár mesiacov... Ale pomer balenie a cena, ako som už písala vyššie, je neskutočné! Balenie je praktické s pumpičkou, ktorá posúva celý produkt nahor, nemusíte sa tak báť, že na dne vám čosi ostane. Jediný výrazne zlý dojem urobila tá zlatá farba okolo pumpičky. Už po prvých použitiach sa strašne šúpala a miestami sa mi naniesla na pleť spolu so sérom. Až som sa naštvala a zlúpla to kefkou. Na pohľad pekné, ale nepraktické.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
PO MESIACI

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!


2. Konzistencia
Sérum je skôr gélové, ale veľmi dobre sa rozotiera a rýchlo sa vstrebáva. Má červenú farbu a trošku tú červeň dáva aj pleti, ale nie extra výrazne. Farba je červená naozaj akoby išlo o krv :-) /pozn. žiaden drak kvôli tomuto séru neumrel/.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

3. Reakcia pleti
Sérum vonia tak trošku hygienicky, ale vôňa nie je nijako výrazná. Som rada, že som mala možnosť  vyskúšať vzorku, ale každopádne, sérum mi sadlo. Žiadne štípanie, žiadna alergická reakcia. Nevysušuje ani nepremasťuje a dokonca priaznivo pôsobí aj pri akné. Akurát pozor pri oblasti okolo očí, strašne to štípe, a to sa mi nedostalo sérum do očí, len na tú kožičku. Na očné okolie preto používam krém špeciálne určený na túto partiu (napr. Bioderma alebo Avéne).

4. Účinok
Úplne súhlasím s tým, že je silnejší ako vitamín E a má omladzujúci účinok, hoci nie extrémny (teda ja ani nemám extra vrásky zatiaľ, ale prevencia neuškodí :-)), no a tiež chcem vyzdvihnúť jeho regeneračné schopnosti. Neupcháva póry, nepremasťuje, nevysušuje a naozaj urýchľuje hojenie akné. Nanášam si ho aj na krk a dekolt. Po mesiaci (teda viac ako mesiaci ak rátam aj vzorku) som spozorovala o dosť čistejšiu pleť (no bude to určite aj vplyvom iných krémov a čistiacich gélov, ktoré používam - Bioderma a Salcura, o čistiacom géli Antiac si ešte prečítate :-)). Zároveň vyzerá pružnejšie a živšie, akoby nastalo také to pravé jarné osvieženie, nie je mdlá ani sivastá. Nepoužívala som ho ani na strie ani na celulitídu, ale časom možno vyskúšam, čo to dá, zatiaľ ho používam prevažne na tvár, krk a dekolt.

Na záver môžem povedať, že som našla účinné pleťové sérum s rôznymi eko certifikátmi a za prijateľnú cenu :-) Určite odporúčam! Ak nebudem chcieť vyskúšať niečo iné, siahnem po spotrebovaní súčasného balenia po ďalšom :-)

6 komentárov:

  1. ja som mala tiež vzorku a bola som spokojná :)
    potom som pozrela cenu a hovorím si, že taká super cena, za také obrovské balenie, to musím mať (bohužiaľ, na rad príde inokedy)
    je veľmi príjemné, ľahké, nemastné až matujúce, skvelo vonia, jemne spevňuje, dobre sa na neho nanáša ďalší krém a ráno sa zobudím po tejto dvojitej dávke ako iný človek :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Téda, to vypadá fakt zajímavě. Mně se líbí už jen ten název. :D Chci se mazat dračí krví. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale fakt, uvažovala jsem, čím se patlat, až spotřebuju esenci od Misshy, namísto ní (jestli vůbec něčím), a tohle je jasná volba. Jsem trapka, ale koupila bych si to jen kvůli tomu názvu, vzhledu a tak. :D (a vůbec to nemá co do činění s tím, že jsem fanynka Game of Thrones)... :D

      Odstrániť
    2. Ja tiež! Takže som si fakt vydýchla, že kvôli séru žiadny dráčik neumrel! :D
      Tá červená farba vyzerá fakt zaujímavo.

      Odstrániť
  3. Taky ho mám a už 3 týdny používám, opravdu se mi líbí. V očích mě nepálí, ale jak ho nanesu na pleť, chvilku cítím jemné štípání, asi tak, jak si představuju vodu po holení u mužů. Dávám ho normálně na celý obličej i krk a dekolt a řekla bych, že pleť vypadá mladší už po těch 3 týdnech (i když používám nyní ještě dobrý noční krém a arganový olej). Ale je mi 42 a jsem ráda, že jsem dračí krev objevila právě teď. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]