Post Page Advertisement [Top]

Ešte začiatkom februára som dostala od Avonu nabitý balíček, ktorý obsahoval aj CC krém. Nakoľko ja mám tých mejkapov a podobných vecičiek na tvár dosť a mám len jednu tvár, rozhodla som sa jeden dať do giveaway, ktorá trvá do budúceho týždňa :-)
Druhý som však poriadne otestovala! Aký je teda môj úplne prvý CC krém?
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!


foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
POUŽÍVALA SOM LEN NUDE

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Čo sa dočítame o CC kréme v prospektoch Avonu?
Dokonalá pleť vďaka novej generácii krémov s vlastnosťami make-upu? CC krém od AVONu je tu! Ľahký krycí denný krém SPF 20 s vitamínom C a sladkým drievkom pomáha zakryť pigmentové a tmavé škvrny a tak zjednocuje tón pleti. Ľahké nemastné zloženie zaisťuje hydratáciu počas 24 hodín, vylepšené krytie navyše redukuje známky únavy a vracia pleti žiarivý vzhľad.

Je to môj prvý CC krém, takže nemôžem s ničím porovnať. 

Čo očakávam od produktu, ktorý má v názve CC?
minimálne:

  • splynutie s pleťou čo sa týka odtieňa aj tónu
  • zjednotenie farby pleti
  • prirodzený vzhľad
  • neupchávanie pórov
  • nezvýraznenie mastných či suchých miest pleti (na toto je špecialista najmä zmiešaná pleť)
  • ľahkú konzistenciu
  • SPF
Spĺňa? 


Pozrime si fotodokumentáciu.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Mám zmiešanú pleť - výraznú T zónu a suchšie líca. Preto mi vyhovujú produkty, ktoré sú určené na tento typ pleti. Okrem toho si môžete všimnúť jemné farebné nerovnosti - najmä okolo nosa a pod očami mám akoby červenšiu pleť.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
CC krém od Avonu je značne tekutý, takže sa dobre rozotiera. Ale! Zabudnite na osvedčený postup ako keď sa líčite mejkapom! Žiaden krém či podkladová báza. Prečo? Takto som to skúšala a vyzeralo to dosť zle. Celý podklad akoby sa zrazil na pleti s CC krémom a namiesto farebného zjednotenia som mala výrazne mastnú pleť a jemné škvrnky od CC.
Takže stačí na vyčistenú pleť naniesť tento CC. Pôsobí aj ako hydratačný krém - teda určite ho nenahradí, ale pri aplikácii som mala pocit hydratácie, a to "ocenilo" moje téčko takto:
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Pleť však bola farebne zjednotená :-) Len ten lesk... všetko však vyrieši môj milášik Invisible Fixing Powder od Dermacolu.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
líčenie (riasenka AVON, rúž DERMACOL)
Po použití púdra pekná prirodzená pleť. Žiadne šmuhy, rozdiel medzi krom a tvárou či iné mejkapové prešľapy.
Výdrž je OK. Po 7 hodinách som vyzerala cca takto:
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Farebné zjednotenie ostalo, pribudol akurát T lesk. Stupeň lesknutia sa závisí od zhonu v práci :-D Oceňujem aj skutočnosť, že po celom dni sa netvoria mapky na pleti, pri niektorých mejkapoch sa to stáva bežne.
Ak by som mala CC krém od Avonu zhodnotiť celkovo, ide o lacný farebný krém. Nemôžem povedať, že je krycí, lebo kryje fakt slabučko, na výraznejšie nedostatky ako sú kruhy pod očami, vyrážky či iné budete zaručene potrebovať korektor. Na denné nosenie, ak už teda chcete aspoň farebne zjednotiť je však veľmi fajn. Mastná pleť ho asi veľmi neocení, zmiešaná jedine s púdrom, suchá by s ním mohla byť zadobre. 
Na trvácne líčenie ho však určite neodporúčam, to by som siahla skôr po klasike - krém - báza - mejkap - fixačný sprej - fixačný púder.
Po boome BB krémov nastal akýsi boom CC krémov, aj keď nie každá značka prišla so svojim, postrehla som Max Factor, Bourjois a Clinique. Možno sú aj iné, neviem :-D BB má snáď každá značka a asi všetkým tie dve písmenká už lezú krkom. Prídu k nám aj DD krémy? :-)

Skúšali ste už nejaký CC krém? Dosť ma láka ten od Bourjois a keby som nemala takmer plnú kúpeľňu, už je môj :-D

8 komentárov:

  1. ja mám tento od avonu, taktiež nude odtieň :)
    neviem ani čo som od neho očakávala - mám (teda podľa mňa) zlú pleť, začervenania po ráne, miestami vyrážky.. no tento cc krém je ako keby som na sebe nič nemala - presne ako si to popísala farebný krém :) ja si naňho dávam aj klasický makeup a potom púder.. podľa mňa to je však fajn náhrada za krém :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. na tvojej pleti vyzera velmi dobre, skoda ze ja si ho na svoju plet nemozem dovolit :-(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jéj...aký je bledučký...za to má odo mňa obrovský palec hore!!! Ja som cc skúšala tiež iba jeden, a to od Goshu, ale ten neprostestuje ani keď dám do neho bázu, ba dokonca je efekt lepší:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja som použila odtieň natural beige, myslím, že výsledný efekt je celkom fajn, bola som s ním spokojná, iný CC som zatiaľ nemala

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Odpovede
    1. aj na našich trhoch??? :-O Viem, že sú v zahraničí už dlhšie, ale u nás som ešte nepostrehla ani jeden :-)

      Odstrániť
  6. Ja mám CC krém od Gabrielly Salvete a som s ním spokojná- má dosť dlhú výdrž na tvári :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tento istý mám doma, raz som ho použila a hneď aj odložila, pretože som mala pocit, že mi s pleťou nespravil, že absolutne nič ...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]