Post Page Advertisement [Top]

Táto recenzia výnimočne nie je moja. Teda, každé jedno slovo, ktoré je tu, som napísala ja. Fotky som fotila ja, ale výrobok som neskúšala. Vyskúšala ho moja sestra. Ja ho v súčasnosti, vďakabohu, nepotrebujem, ale určite nastane čas, keď ho vyskúšam, ak mi sestra dovolí.
Moja sestra (aj brat - štvrták) býva na intráku, keďže je prváčka. V jedno ráno sa zobudila s hrčou na čele (konkrétne medzi očami) a do telefónu povedala iba: "ja takto nikam nejdem". Čajovník neúčinkoval, ani žiaden iný prostriedok, korektor bol slabý a moja Bioderma bola doma. Podarilo sa ju však presvedčiť a išla do lekárne. Nechala si poradiť od veľmi milej lekárničky v Košiciach a na izbu si doniesla tento krémik:
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Výrobok bol zabalený v škatuľke, ktorá je už v zbere papiera. Čo sa o tomto produkte dočítate na obale, resp. v internetovej lekárni?

La Roche Posay Effaclar A. I. - korekčná starostlivosť

lokálna intenzívna hĺbková starostlivosť
urýchľuje vymiznutie aknóznych prejavov bez zanechania akýchkoľvek známok
vhodné pre mastnú a problematickú pleť a jej lokálne aknózne prejavy
          Určenie: na mastnú a aknóznu pleť. 
Účinok: každodenná mikroexfoliačná starostlivosť Effaclar koriguje a postupne transformuje pleť. 
Novo obsahuje:

LHA - keratolytická aktívna látka, ktorá umožňuje veľmi jemne, presne a cieleným spôsobom exfoliovať pleť bez vzniku podráždenia. 
Aplikácia:

nanášajte ráno a/alebo večer na riadne vyčistenú a osušenú pokožku. Aplikujte lokálne až do úplného vymiznutia aknóznych prejavov. Nespôsobuje komedomy. Externé použitie. Vynikajúci podklad pod líčenie. 
Záver:

povrch pleti je vyhladený, aknózne prejavy miznú, póry sú čisté a stiahnuté. Pleť je celkovo jemnejšia a čistejšia. 
Zloženie:

niacinamid zabraňuje krízovému zápalovému stavu, octopyrox a glycacil spoločne pôsobia na bakteriálne ložisko a ozdravujú, mikroexfoliačná látka LHA spolu s reparačnou termálnou vodou z La Roche-Posay aktivujú regeneráciu pleti. 
Balenie: 15 ml

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Študenti nemôžu veľmi finančne vyskakovať, a preto najviac sestru presvedčila vlastná skúsenosť lekárničky a znížená cena produktu - 8,25 € (bežne stojí okolo 12 €.)
Naozaj jej pomohol, samozrejme, nie z večera do rána, ale do konca týždňa nebolo po hrboli ani stopy.

Ako krémik hodnotí moja sestra?
+ príjemne vonia
+ pôsobí rýchlo
+ menšie vyrážky zlikviduje aj za noc
+ hrbolčeky a hrče potrebujú pravidelnú aplikáciu, ale poradí si s nimi
+ nedráždi citlivú pleť
+ vyrážku lieči tak, že ju vysuší, ale pleť nie je poškodená

Keď prišla v ten týždeň domov, takmer ospevovala tento krémik a pravidelne si ho nosí so sebou. Nenecháva ho na intráku, ale vždy je po ruke ;-) Keby niečo. Ide o podobný výrobok ako Al od Biodermy, ktorý mám doma ja - ja to porovnať neviem, na vlastnej koži som La Roche-Posay neskúšala, no videla som ten efekt a žiaru v očiach :-) Neobsahuje parabény a je vyrobený vo Francúzsku.

Ak sa neviete rozhodnúť, ochotná lekárnička vám určite dá vyskúšať nejaké vzorky (ak ich momentálne budú mať v lekárni). Sestra to však riskla bez predošlého skúšania a je veľmi rada, že sa rozhodla poslúchnuť lekárničku ;-)


Máte skúsenosti s radom Effaclar od La Roche-Posay? 



9 komentárov:

  1. já jsem Effaclar řadu zkoušela v pubertě, ale tehdy mi moc nefungovala :(
    z takových lokálních gelíků mám ozkoušený Clinique, Biodermu, Avon a Anatomicals. zabírají mi docela rychle, ale nesmím to s tou aplikací přehnat, protože se mi pak udělají větší strupy a vysušené okolí pupínku. dávám si je tak max. dva dny po sobě, pak už mažu konopnou mastí, abych zmírnila strup a případnou jizvu

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som na strednej používala Effaclar Duo. Žiaľ v tej dobe som sa o kozmetiku až tak nezaujímala, tak ťažko po toľkých rokoch posúdim, aký bol, ale kupovala som si ho opakovane. Spomínam si však, že na zimu vhodný nebol a že niekedy na pleti trošku pálil.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Momentalne netrpim na akne, ale Effaclar A.I. mam stale poruke, ako si napisala, mensie vyrazky su fuc uz za jednu noc... a to ho mam uz asi dva roky po zaruke :))) ale funguje stale... Ked som mala este mastnejsiu plet, Effaclar rad mi ako jediny naozaj zaberal, mozem odporucit este Effaclar K.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tiež som už vyskúšala pár týchto zázrakov, ale najviac mi vyhovuje Vichy Normaderm koncentrát. Vysoko prevyšuje aj Biodermu, lebo hoci tá mala podobné vlastnosti - nevysušovala pokožku, zneškodnila len vyrážku, krémik Vichy to stihne omnoho skôr. Aj väčšieho votrelca likviduje do 2 - 3 dní pli aplikácii aspoň 2x denne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja osobne som mala sadu effaclair cistiaci gel, micelarnu vodu a krem effaclair duo- podla mna hroza a des! cistiaci gel vysusoval, micelarka o nicom a krem mi strasne mastil plet a svrbela ma tvar . Jedine s cim som mala dobru skusenost bola ich termalna voda v spreji

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý den Nicol, řada Effaclar má několik přípravků, které jsou uzpůsobené pro různé potřeby mastné až aknózní pleti a to i závažnějších forem akné, tedy se jejich účinky a intenzita mohou lišit. Řada Effaclar patří světově mezi nejvíce doporučované a používané přípravky na akné a o jejich účincích i kvalitách nás denně přesvědčují spotřebitelé i dermatologové. Můžeme vás poprosit o bližší informaci, při jakém použití Effaclar Duo mastil vaši pleť?

      Děkujeme a přejeme pěkný den,

      La Roche-Posay

      Odstrániť
    2. dobry den .Beriem lieky izotretinoin na akne .po pouziti tohto kremu mam vyrazku suchsiu,no okolie vyrazky mam tiez cervene a svrbi ma plet.Je mozne tento gel pouzivat pocass tejto liecby?Mam celu radu eefaclar H,pri liecbe izotretinoinom.Ide mi len o tento jeden produkt.Dakujem za odpoved

      Odstrániť
    3. Dobrý deň, v tomto prípade by som sa určite poradila s koznym lekárom, ktorý vám predpisuje izotretinoin. Z vlastnej skúsenosti neviem poradiť, z La Roche-Posay tu vtedy odpísali asi iba náhodou nie, keďže nemám info o tom, že by môj blog sledovali pravidelne. Moja skúsenosť s Effaclar je však taká, že môže vysusovat pleť a vyskúšala by som niečo, čím ju upokojim a hydratujem zároveň. Nie som lekár a ani odborník.

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]