Post Page Advertisement [Top]

Pôvodne som tento príspevok mala v pláne uverejniť v mojom denníku. No zmenila som názor z jedného dôvodu - ide o produkt, ktorý kúpite v katalógu Oriflame spolu s ostatnými produktami. Bola som prekvapená, keď som si v jedno poobedie prečítala mail s návrhom na spoluprácu. Bol od českej direktorky Oriflame. A potešila som sa. Síce so sestrou robíme Oriflame, ale niektoré výrobky človek jednoducho nemá chuť vyskúšať. Prečo? Buď sú drahé, alebo katalógovým veciam jednoducho neverí. Presne tak to bolo aj so mnou a kokteilami. Neverila som, že niečo, čo stojí na poradcovskú cenu 25 € môže účinkovať.  Ak chcete kokteil za poradcovskú cenu, musíte byť zaregistrované buď v ČR alebo v SR a prezrieť si aktuálny český alebo slovenský katalóg. Považovala som to len za blud a spôsob, ako z chudnutia chtivých ľudí vytiahnuť ďalšie peniaze. A tak, keď mi dali na výber z produktov, hneď som napísala, že by som mala záujem aj o kokteil, lebo som nikdy neverila, že by mohol účinkovať, ale nemusia mi ho poslať, keď nechcú.
A, predstavte si, z www.orif24.cz mi ho poslali ;-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Čo - to som si o kokteiloch zisťovala už vtedy, keď ich Oriflame uviedol na trh. A aj ma to lákalo, no stále sa mi to zdalo príliš veľa peňazí.
O čo teda ide?
Prečo je tento výrobok jedinečný?

Kokteil Natural Balance má jedinečné úžasné vlastnosti:

  • Obsahuje prírodné výživné zložky - tri vynikajúce zdroje proteínov
  • Zloženie kokteilu Natural Balance je výlučne prírodné a optimálne vyvážené. Presne podľa toho, ako by mala prirodzene vyzerať naša strava. Zloženie zahŕňa tri vynikajúce zdroje proteínov, výťažky z jablka, šípky a zdravé rozpustné a nerozpustné vlákniny z cukrovej repy pre váš zdravý výživový príjem. Takto je telo schopné prijímať dostatok základných látok, vďaka ktorým môže zdravo fungovať a prosperovať.
  • 8 rokov rozsiahleho výskumu a patentované zloženie výrobku
  • Kokteil Natural Balance je výsledkom viac ako 8 ročného rozsiahleho výskumu švédskeho profesora Stiga Steena a jeho tímu odborníkov. Pôvodne sa zameriavali na zlepšenie stavu pacientov po transplantáciách pľúc a srdca. No čoskoro prišli aj na to, aké úžasné pozitívne účinky má tento výrobok aj na udržiavanie telesnej hmotnosti a podporu výkonnosti u zdravých ľudí.
  • Vysoký podiel Omega 3
  • Kokteil Natural Balance obsahuje vajcia zo sliepok, ktoré boli kŕmené špeciálne zdravou potravou. V týchto vajciach je podiel Omega 3 a Omega 6 mastných kyselín 1:1, teda v rovnakom pomere ako sa nachádzajú v ľudskom mozgu.
  • Klinicky dokázané účinky na úbytok hmotnosti a doplnenie energie
  • Účinky kokteilu sú zdokumentované v rozsiahlej klinickej štúdii o udržiavaní telesnej hmotnosti, ktorú vypracoval profesor Stig Steen a jeho tím z Life Science Community v Igelösa, svetové výskumné stredisko a laboratórium pre výskum potravy a výživy.
  • Má nízky glykemický index (GI)
  • Uhľohydráty v kokteile Natural Blance Shake sú zastúpené v jablkách, šípkach a srvátke (mlieko). Jeho zloženie zabezpečuje pomalý príjem živín a udržiava stabilnú hladinu cukru v krvi.
  • Iba prírodné príchute
  • Príchute v kokteile Natural Balance sú prírodné a veľmi chutné. 



Aké je jeho zloženie?

Kokteil Natural Balance je výsledkom viac ako 8 ročného rozsiahleho výskumu vo Švédsku. Jeho zloženie je jedinečné, patentované a základom sú čisté prírodné zložky v optimálnej rovnováhe.
Poslali mi kompletnú sadu - nielen samotný kokteilový prášok, ale aj šejker a odmerku.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Čítala som o dvoch spôsoboch prípravy - s vodou alebo s mliekom. Viaceré reakcie na vodu boli, že im to chutilo ako piesok atď. A tak som rovno vyskúšala s mliekom a nemám potrebu a ani chuť meniť ho v tomto kokteile za vodu.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
POTREBNÉ NÁRADIE
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
DETAIL NA PRACH
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
1 ODMERKA
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
ODMERKA KOKTEILU S MLIEČKOM
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
PREMIXOVANÉ
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
HOTOVÝ NÁPOJ
Jedna porcia má 65 kcal, ak si ho dáte do 150 ml mlieka, tak to má dokopy cca 134 kcal, čo nie je veľa, ide o kalorickú hodnotu cca dvoch jabĺk (len jedna mini čokotyčinka má okolo 300 kcal). Nejdem tu robiť žiadnu reklamu, len to, čo som na sebe spozorovala za týždeň. A žiaden zázrak to nie je :-D
Mojou krízou bolo najmä popoludnajšie prežieranie sa - t.j. sladké, a zjem všetko, čo je poblízku, aj keď riskujem kŕče a pod. Mám celkom pravidelnú stravu - raňajkujem okolo 6:00, desiata okolo 10:00, obed v škole o 12:00, posledné jedlo okolo 16-17:00. No aj tak som bola po práci vyčerpaná a potrebnú energiu som si rada dobíjala najmä sladkým.
Odkedy som začala s týmto kokteilom, nemám až takú chuť na sladké (uvidíme, čo to bude počas PMS, keď je moja chuť na sladké na vrchole sinusoidy) a vôbec poobede jem už veľmi málo, aj keď "oči by si občas dali", počúvam svoje telo a neprepchávam sa. A napriek tomu sa cítim sviežo, už nevstávam ráno s tým, že omg, treba vstať :-D Trvá to týždeň. Uvidíme, ako to pôjde ďalej.
Najlepšie je, že sa aj cítim lepšie (no, v súčasnosti som síce na marodke, ale ide najmä o hlasivky a dutiny, a s tým kokteil veľa nenarobí). 
Nejde o placebo efekt a ani o sugesciu. Ako to môžem vylúčiť? Jednoducho som si nepovedala, že verím tomu kokteilu alebo niečo podobné. Len som čakala, čo to so mnou spraví. A zatiaľ to vyzerá sľubne. Po spotrebovaní celého balenia dám znova echo, keďže teraz mám za sebou len 7 dní a jedno balenie je na 21 dávok, čakajú ma ešte 2 týždne. Zatiaľ sa mi však pozdáva. Je síce drahší, ale keď ste registrované poradkyne, kúpite ho za cca 25 €, tak to máte akoby 1,20 €/deň (pijem ho len raz denne poobede okolo tej 15:00 - 16:00).

Máte skúsenosti s niečim podobným alebo priamo s týmto produktom?

12 komentárov:

  1. já bych měla chuť na čokoládový :D vypadá to zajímavě, i když teda zrovna hubnout nepotřebuju, spíš jenom udržovat hmotnost a trochu zvýšit energii. ale nevím proč mi ho česká stránka oriflame vůbec nenajde a už tam ani nevidím tu čokošku, ale určitě ho mívali :(
    jinak se brzy uzdrav, já jsem teď sama čtyři dny poctivě ležela a stejně je mi ještě dneska v práci strašně :(

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja som to našla: http://cz.oriflame.com/products/product-list.jhtml?prodCat=wellness&brandCat=weweightmanagement alebo http://www.kosmetika365.cz/wellness-by-oriflame/
    Ďakujem, musím ležať a byť ticho :-D Keďže v práci väčšinou celé dni rozprávame (choroba z povolania :-D)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jé, díky, jsem slepá :) ta cena je docela vysoká, ale jestli to opravdu funguje, tak proč ne... budu to mít zatím na wishlistu :D

      Odstrániť
  3. Ahojky, škoda, že ti nedovolili zveřejnit to jejich video o koktejlech, je opravdu zajímavé. ukazuje to tam i to lékařské centrum. Mluví se tam i s tím lékařem, který tento produkt vyvinul.
    Ono, když se to koupí v nákupce, tak to taková darda není.
    Ale ta čokoláda je docela hnusná, taková až chemická a dle mých zkušeností to s čokoládou má pramálo společného. To ta jahoda není až tak zlá.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to video si môže každý nájsť, skôr som chcela zdôrazniť najmä moje postrehy. Jahodový mi celkom chutí, jasné, je to umelé, ale chutí ako jahodové jogurtové mlieko ;-)

      Odstrániť
  4. Vyzera to chutne no ta cena ma tiez odradzuje... Prave planujem zacat skakat pravidelne na svihadle tak by mi to bodlo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj prosim ta kolko to ma tukov/sacharidov/bielkovin na 100g?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. na 100 g (celá škatuľka má 378 g)
      proteíny 41 g
      sacharidy 32 g
      tuky 8 g
      diétna vláknina 8,5 g
      sodík 0,6 g

      jedna porcia má 18 g

      Odstrániť
  6. Tiež som si to objednala, zajtra príde balíček, len som si vzala čokoládový, dúfam, že to nebude také zlé. A ešte k tomu tie ich tyčinky, ale ovocné, lebo čokoládové mi nechutili (tie som síce kupovala hneď keď to vybehlo a to už je nejaký ten rok alebo koľko- a nečudujem sa, že mi to nechutí, v tých čoko sú ovsené vločky, v tých ovocných je vraj len ovocie, som zvedavá)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Chcela by som upozorniť, že nič v týchto kokteiloch nie je umelé, ani príchute, ani žiadne zložky. Všetko je prírodné, bez obsahu GMO, bez cukru,je tam sukralóza - vhodná aj pre diabetikov. Všetky skvele chutia, môžete si doň pridať rôzne druhy ovocia, posekané orechy, proste čo vás napadne. Výborne sa pomocou kokteilu udržiava hmotnosť, dá sa i schudnúť, ale treba ho užívať dlhšie a pridať aj cvičenie a dbať na stravu. Ja ho mám doma stále a dcéra ho už roky pije ráno miesto raňajok. Bol dokonca nominovaný na Nobelovu cenu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemyslím si, že v tom nie je nič umelé, keďže je tam sukralóza, ktorú radia medzi umelé sladidlá. Sukralóza je zložená z chlóru, dextrózy a maltodextrínu (vyrábajú sa z GMO kukurice). Je asi 800krat sladšia ako cukor a označuje sa kódom E955. O možných negatívnych účinkoch sa nejdem vyjadrovať, kto chce si vygoogli, tak ako ja. Takže je na zvážení, či kvôli peknej postave, riskovať zdravie.

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]