Post Page Advertisement [Top]

Ako som už častejšie písala na mojom blogu, s lupinami nemám až taký extrémny problém, no mám. Objavujú sa mi najmä keď používam nevhodný šampón ako takmer alergická reakcia. Začne ma svrbieť pokožka hlavy a tvoria sa mi nepríjemné biele šupinky. Schauma a Head&Shoulders mi celkom vyhovovali, ale vysušovali moje vlasy. A tak som vyskúšala šampón Nodé P od Biodermy.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
O aký produkt ide?
Šampón Nodé P je šampón na denné použitie a účinkuje proti lupinám. Objem 200 ml a cena cca 13 €, teda nie veľmi priateľský pomer, no Bioderma je všeobecne o čosi drahšia. Zatiaľ som mala len pozitívnu skúsenosť, a tak som sa tešila aj na tento šampón. Čo o ňom hovorí predajca?
Šampón na suché lupiny.

 Neobsahuje kokamidopropylbetain.
 Aktívny šampón Nodé P - Šampón na suché lupiny účinkuje už po prvom použití.
 Šampón Nodé P - Šampón pokožku vlasov upokojí a odstráni ihneď svrbenie.
 Vlasy zostávajú hebké žiarivé a pružné.
 Šampón Nodé P - Šampón vmasírujte do vlasov a nechajte pôsobiť 1 minútu, potom dôkladne opláchnite.
 Prvé 3 týždne aplikujte Nodé P - Šampón 3krát týždenne, ďaľšie týždne  1 - 2krát týždenne.
Šampón používam dva mesiace. Dodržiavala som vyššie spomenuté pokyny a k tomu som používala aj Macadamiu. Spočiatku ideálna kombinácia!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Šampón má takú prírodnú bielu farbu a riedku konzistenciu. Po prvom mesiaci bolo všetko OK a mala som pocit, že som konečne našla skvelý šampón proti lupinám. Prečo? Nevysušoval mi pokožku hlavy, vlasy nevyzerali ako slama (aj keď som po použití nepoužila produkty Macadamia), nesvrbela ma pokožka hlavy a netvorili sa mi lupiny. Presne toto som chcela!
Problém sa začal neskôr. Tesne po umytí mám vlasy OK, ale už na druhý deň ma hlava mierne svrbí a tvoria sa mi lupiny. Nerozumiem tomu, no bohužiaľ, je to tak. Nemám chuť používať tento šampón aj naďalej, to už naozaj je lepšia aj tá Schauma, ktorá stojí cca 2 €, akurát, že po nej sú vlasy tak trošku ako slama, no to napraví Macadamia olej.
Každá pokožka a každý vlas je iný, takže možno niekomu tento šampón sadne. Spočiatku sadol aj mne, no teraz viem, že si ho v budúcnosti určite nekúpim.

Čo používate proti lupinám? Nejaký overený trik?

9 komentárov:

  1. Podla mna to je tym, ze si sampon pouzivala vkuse. Telo si zvykne na latky a uz na ne nereaguje. Tiez ma svrbieva pokozka hlavy a tvoria sa supinky, zevraj su to suche lupiny. Teda u mna urcite, mam suche vlasy aj suchu pokozku vo vseobecnosti. Ale mne staci striedat sampony z casu nacas a tento problem sa neobjavuje...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nemyslím si, veď oni ho odporúčajú takto používať a išla som podľa návodu

      Odstrániť
  2. Ahoj,ja som tiez mala suche lupiny,tiez mám pocit ze to bola alergicka reakcia na suchy sampon a jedine bioderma ale node S mi pomohla, a odvtedy uz ziadne lupiny nic,takze ja som spokojna s nim:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nodé P je skôr na také bežné problémy, na Nodé S som tiež čítala chvály :-)

      Odstrániť
  3. pouzivat prve 3 tyzden trikrat ? to sa mi zda velmi casto... inak ja som mala niekedy davno lupiny a odislo to same od seba, teraz mam zase problem s citlivou pokozkou hlavy, po poslednom sampone ma doslova bolela pokozka hlavy, vyhadzali sa mi take male vyrazky vo vlasoch.. bolo to strasne... nastastie po odlozeni samponu je to ok.. nevies o tom zeby bioderma mala nejaky sampon na citlivu pokozku? vdaka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. našla som tento: http://www.bioderma.com/sk/nc/produkty/co-je-nove/product/action/521.html ja osobne s ním skúsenosti nemám, takže poradiť neviem

      Odstrániť
  4. Ja som vyskúšala veľa šamponov ale od Biodermy ešte nie.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Priateľ používa Node DS+, ktoré má dokonca len 125ml a cenu okolo 14 eur, ale aj tak ho kupujeme pravidelne, fakt (klop klop) jediné čo mu pomáha....iné šampóny na lupiny dokázali tento problém akurát trošku zmierniť ale nie vyriešiť....s lupinami má totiž problém už od úplného detstva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pamätám si tvoj článok, bol super, ten DS+ je asi najsilnejší z celého radu Nodé proti lupinám :-)

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]