Post Page Advertisement [Top]

Nie som odporcom tzv. katalógových vôní, ale preferujem vône z parfumérie. Prečo? Doteraz som nemala pocit, že by nejako extra vydržali, aj keď sú niekedy cenovo veľmi lákavé a často sa stane, že tzv. parfumovaná strana vonia lákavo a parfum v reálnom živote vonia úplne inak, preto VŽDY vyskúšajte vzorku na vlastnom tele, pretože ide o reakciu vône a vašej pokožky, nenechajte sa zmiasť parfumovanou stranou. Každá parfuméria vzorky, resp. testery poskytuje, a každá dobrá poradkyňa nejaké vzorky doma má ;-) Takže v tomto by problém nebol. Ktoré vône si celkom získali môj nos? PS: Všetky vône na fotke nie sú moje, ale aj mamkine a sestrine, takže nie, nie som voňavkový maniak :-D
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Nebudem tu vypisovať o tom, ako mi voňajú/nevoňajú, lebo je to u každého iné. Ja môžem povedať, že tieto sú pre mňa super, niekomu inému bude polovica smrdieť.
Vône používam aj podľa ročného obdobia, aj podľa príležitosti a častejšie ich striedam. Tieto som rozdelila do troch skupín: Parfuméria, Oriflame a Avon.
Vône sa všeobecne podľa intenzity delia do týchto základných skupín:
Parfém je vôbec najintenzívnejšou vôňou, ktorá je na trhu k dispozícii. Podiel vonných látok je min. 20%

EDP čiže Eau de Parfum , alebo tiež parfémová voda . Podiel vonných látok je 12 - 20%.
EDT čiže Eau de toillete, alebo tiež toaletná voda. Podiel vonných látok je 7 – 12%
EDC čiže Eau de cologne, alebo tiež kolínska voda. Podiel vonných látok je 4 – 6%

1. Parfuméria
V tejto kategórii mám dvoch miláčikov, s ktorými si tykáme už nejakú dobu. Pravidelne ich používam odkedy som ich prvýkrát ovoňala a každú z nich mám už cca tretíkrát a určite si ich zakúpim aj viackrát. Väčšinou ich kupujem cez notino.sk, tam som vždy natrafila na originál a ceny sú najprijateľnejšie. 
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Milujem vôňu Marry Me!, ktorú na trh už dávnejšie priniesol Lanvin. Náhderný obal, dokonalá vôňa, ktorá vydrží! Ide o EDP, teda koncentráciou druhá najsilnejšia vôňa. Čo-to o tejto vôni podľa fann.sk:
Príval veselých kvetinových tónov, radostných ako výbuch smiechu. Vôňa dýcha bezstarostnou hravosťou a ženskosťou. Sen o láske jemný a hrejivý ako náručie milenca. V srdci vône sa nachádza dvojica exkluzívnych zložiek v podobe sviežeho tuniského pomaranča a zmyselného arabského jazmínu. Akordy vône Marry me! sú úchvatné ako láska na prvý pohľad. Trpký pomaranč sa mieša s ovocnou sviežosťou broskyne a delikátnou arómou jazmínového čaju. Zmyselnosť vône odhaľuje omamný jazmín, ktorý strieda sladká magnólia obklopená lupienkami ruží. Zmes bielych kvetín žiari v hrejivých tónoch ambry a intenzívneho nádychu pižma.

Zloženie vône Lanvin Marry Me

  • Hlava: tuniský pomaranč, broskyňa, jazmínový čaj
  • Srdce: arabský jazmín, magnólia, ruža
  • Základ: biele kvety, ambra, pižmo
A ja môžem len a len súhlasiť. Kupujem si ju v najväčšom balení 75 ml, na fann.sk stojí momentálne v akcii 60 €, na notino.sk je tiež v akcii za 24 € (naposledy som ju tam kúpila za 25 €), takže nie je o čom ;-) O vôni som už písala tu.

Značka Moschino mi tiež veľmi učarovala. Je taká hravá a vôňu I love love používam najmä v letných mesiacoch, ale často aj mimo letnej sezóny. Aj keď ide "len" o EDT, je naozaj silná a výrazná! Značka Moschino si ma postupne získava viacerými vôňami, no táto je úplne TOP. Aká je to vôňa podľa fann.sk?
I Love Love. Vitálna a hravá vôňa. Najnovší klenot z dielne Moschino pre zamilovanú ženu. Vyžaruje z nej temperament, energia a radosť. I Love Love stelesňuje mladosť a vyvoláva pocity, ktoré od prvej chvíle zaváňajú šťastím. Lákavá, bezprostredná, neodolateľná. Vôňa radosti. V úvode prekvapí osviežujúcimi a veselými tónmi grapefruitu, citróna, pomaranča a lahodných červených ríbezlí. Pestrofarebná ženskosť pôsobí na srdce ako poézia. Zahŕňa ho dávkou vitality, energiou čaju a ruže, radosťou konvalinky a trochou nezbednosti ukrytej v škoricových lístkoch. Kompozícia zahaľujúceho pižma, zmyselného cédra a dreva tanaka. Vôňa, ktorá ťa zvedie a prinúti zamilovať sa ...

Zloženie vône Moschino I Love Love

  • Hlava: pomaranč, grapefruit, citrón, červené ríbezle
  • Srdce: čajová ruža, konvalinky, škorica
  • Základ:
Znova si porovnajte tú cenu - na fann.sk stojí 100 ml balenie 74 €, na notino.sk ju kúpite za 26 €, neporovnateľný rozdiel, ten istý produkt. O vône Moschino som písala tu.
No nie všetko je na notino.sk najlacnejšie, často má aj Fann skvelé akcie - ako minule, keď sme s tetou nakúpili mejkapy Max Factor a výrobky Gosh. Navyše, na notino.sk vždy platíte poštovné, na Fann nie a do objednávky vám pribalia aj darček ;-)

2. Avon
Vône v Avon-e nakupujem zväčša cez kamarátku, keďže ja tam registrovaná nie som. Prednedávnom (pred zákazom kupovať kozmetiku :-D) som si kúpila sadu za cca 12 € - vôňa Little Black Dress, riasenka (o tej sa tu dočítate) a telový olej s trblietavým efektom. Sadu som kupovala len kvôli vôni :-) Túto vôňu som mala ako jedinú z Avonu vyskúšanú a obľúbenú, no vždy sa jej cena pohybovala vo vyšších hladinách. Tak pri sade som dlho neváhala :-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Nestarnúca a stále moderná vôňa z kategórie kvetinovo-orientálnych vôní vytvorená pre elegantnú ženu, ktorá uprednostňuje večný pôvab klasiky - čierne kokteilové šaty, perly a kvalitnú vôňu...

z kategórie kvetinovo-orientálnych vôní
Tvrdí predajca. A mne neostáva len súhlasiť. Elegantný flakón, jemná, ale trvácna vôňa, naozaj skvost medzi katalógovými vôňami (podľa mňa). Ide o EDP, ale vydrží o čosi slabšie ako vyššie spomínané parfumérkové vône, no tiež má veľmi slušnú výdrž :-) Po rannej aplikácii ju poobede ešte stále cítim.

Vôňa Instinct je Avonovou novinkou. Kto má rád zverinu, smelo do toho. Obal má na sebe leopardie škvrny a taktiež aj malá plocha flakónika. Avon v ostatnom čase pri tvorbe vôní spolupracuje s rôznymi celebritkami a pod túto vôňu sa podpísala krásavica Megan Fox
S touto intenzívnou kvetinovou ovocno-drevitou vôňou sa uvoľnia vaše prvotné túžby vďaka jedinečnej zmesi sviežich tónov zelene, mandarínky a šťavnatej karamboly. Jadro vône dopĺňajú tóny exotickej kamélie, pivónie a vodného lekna, ktoré sú dotvorené základnými tónmi zmyselných svetlých drevín, santalového dreva a žiarivého jantáru. Toaletný parfum Instinct for Her premení vaše najdivokejšie sny na skutočnosť. Tvorcom tejto exkluzívnej vône je úspešný parfumér, Rodrigo Flores-Roux.

 „Toaletný parfum AVON Instinct je ženská vôňa plná kvetinových, ovocných a drevitých tónov. Je vysoko návyková a veľmi sexy“, povedala herečka Megan Fox.
Jemne mi pripomína vôňu od Jesus Del Pozo Ambar. A toto je jedna z vôní, ktorá mi voňala inak na parfumovanej strane a úplne inak naživo. Je naozaj silná, stačí jedna kvapka a cítiť ju hodiny. Je trošku ťažšia, takže v lete neodporúčam, ale na jeseň a zimu ideálna vôňa :-)
Obe moje obľúbené vône od Avonu majú 50 ml a sú EDP, takže o čosi silnejšie a cenovo trošičku drahšie, ale sledujte aktuálne akcie v katalógu. A nezabudnite si vypýtať vzorku! Nedajte sa odbiť parfumovanou stranou!!!

3. Oriflame
V tejto poslednej kategórii sa ocitnú znova aj EDP aj EDT. So sestrou robíme poradkyne Oriflame, čo mňa však vôbec neovplyvňuje. Bola som na pár stretnutiach a miestami mi to pripadalo ako vymývanie mozgov, tak som tam radšej prestala chodiť. Nie, nemyslím si, že výrobky Oriflame sú perfektné, jedinečné a výnimočné, ale mám pár obľúbencov ;-) Tieto vône sú výdržou najslabšie, no väčšinou sme ich kúpili vo výrazných akciách. 
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Pôjdem zľava :-) Vôňa Lovely Garden je síce zaradená medzi drevité a orientálne, mne však vonia kvetinovo - tak ako záhrada. Ide o EDT. Vône v Oriflame kupujte vždy len v akcii, inak si môžete nasledujúcu kampaň trieskať hlavu o stenu. V súčasnosti ide o sestrinu vôňu. Viac info tu.
Obklopte sa jemnou krásou vône Lovely Garden. Očarí vás sviežimi tónmi rebarbory a rastlín, akordmi horúceho mlieka a krémovou jemnosťou vanilky. Objavte aj vy zákutia tajomnej, čarovnej záhrady vo vôni Lovely Garden. 50 ml
Druhou je Vivacity. Ide o príjemnú ovocno-kvetinovú EDT. Kúpili sme ju v akcii za nejakých 6-7 €, takže výborná cena a v súčasnosti ju používa mamka a veľmi si ju obľúbila. Viac info tu.
Svieža a radostná. Taká je toaletná voda Vivacity, ktorá je ako stvorená pre spontánnu, veselú ženu. Iskrivé tóny grapefruitu, jemné kvety pomarančovníka a zmyselný vetiver spolu vytvárajú zmes veselosti a pôvabu. 50 ml
Mojim letným favoritom je EDP Precious Moments. Ten prsteň nenosím, lebo sa mi zdá príliš veľký, no niekoho zaiste poteší. Mňa veľmi tešia tie trblietky v kombinácii s peknou ovocnou vôňou. Na letnú párty ideálne ;-) Túto vôňu som kúpila naposledy v reaktivačnej kampani za necelé 3 €, a to sa už sakra oplatilo! :-) Viac info tu.
Výnimočná parfumová voda na výnimočné príležitosti. Krásnu ženskú vôňu s obsahom ozajstného diamantového prášku dopĺňa exkluzívny flakón a prstienok. Vôňu charakterizujú šťavnaté tóny jabĺk a bobúľ, ktoré sa snúbia so zmyselným kvetinovým srdcom. Hrejivé drevité tóny jemne doznievajú v jej základe. Pred použitím flakón jemne potraste, aby sa uvoľnil trblietavý diamantový prášok. Vyskúšajte vzorku! 50 ml
Poslednou vôňou v tomto príspevku je Love Potion. Mierne orientálne sladká vôňa, znova EDP. Jediné, čo mi na nej vadí, je flakón. Je síce pekný, ale vysoko nepraktický najmä, ak si svoju obľúbenú vôňu chcete zbaliť aj do kufra... Viac info tu.
Preskúmajte pôžitky lásky s parfumovou vodou Love Potion, ktorá je afrodiziakálnym elixírom pikantného zázvoru, kvetov kakaovníka a zvodnej čokolády. 50 ml
Takisto ako pri Avone aj tu zdôrazňuje, pýtajte sa na vzorku! Nedajte sa odbiť parfumovanou stranou!

Kategórie vôní som zoradila presne podľa mojej obľúbenosti. Najradšej mám tie z parfumérie, potom tieto dve z Avonu a z Oriflame je mojim miláčkom najmä Precious Moments. 


Ktoré sú vaše obľúbené vône? Kupujete aj vône z Avonu a Oriflame?

12 komentárov:

  1. já mám na léto ráda limitky Calvin Klein nebo různé Adidas, normálně z drogérky, když je hodně teplo, tak se ani moc nevoním. na chladnější dny používám Coco Mademoiselle a v zimě jablíčko DKNY By night, taková těžká vůně, na zimu akorát.
    nový design blogu je moc hezký!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. zaujala ma vona Marry me :-) asi zbehnem do parfumerie :-) ja som niekedy davno pouzivama parfemy (alebo parfemovane vody?) z Avonu, myslim ze oni maju vela peknych voni, mam len same dobre skusenosti.. Avsak po case som chcela vyskusat ine veci, takze som skusila parfumerie a velka spokojnost. Velakrat sa mi stane, ze ma zastavuju cudzi ludia a pytaju sa ma aku mam vonavku alebo len tak povedia, ze mam peknu vonu :-) Momentalne mam Dolce&Gabbana- Light Blue, Giorgio Armani- Acqua Di Gioia a Calvin Klein- In to you, kupujem velke balenia 100ml a viac vtedy je to cenovo myslim vyhodnejsie

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Instinct mi vôbec nesadla, naopak druhá vôňa, ktorú tu máš od Avon-u, Little Black Dress mi úplne sadla, napriek tomu že si na voňavku či parfém spomeniem len zriedkakedy, túto vôňu som mala vystriekanú za jeden mesiac :D ale aj tak je mojím topom prvá vôňa od Christiny Aguilery :) PS: ako vravíš o tej sade za 12 e, doplním len, že riasenka bola úplne suchá a neviem akým zázrakom mi telový olej mi ani neprišiel

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. o tej riasenke tu napíšem zajtra ;-) zvrhne sa na ňu spŕška kritiky :-D

      Odstrániť
  4. Ja tiež moc nemusím voňavky, radšej mám nejaké antiperspiranty ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. V poslední době mi učarovala Guess by Marciano... z těch tvých možná Moschino, ale spíše na ty teplejší, prozářenější měsíce :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. milujem marry me a celá rodina sme sa zamilovali do vivacity, fakt vydarená, snáď jediná, čo sa mi páči v oriflame :) z avonu sa mi páči len summer white sunset

    OdpovedaťOdstrániť
  7. momentalne su moje najoblubenejsie dve svieze vone od Salvadora Dali - Sea & Sun a Eau De Ruby Lips. Taktiez kupujem cez parfums, lebo je to najvyhodnejsie:) V minulosti som mala aj vonavky z Avonu, ale tearz uz nie. Radsej mam tie z parfumerky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tie kstalógové vône nepoznám, ale Marry me! A I love love bolo kedysi mojimi obľúbenými vôňami. Až na to, že tu Moschino som mala 100 ml a zrazu mi začala strašne vadiť, až som ju nevedela minúť. Inak, chcela by som zohnať tú ich pôvodnú Cheap & Chic s oranžovým vrchnáčikom, tá bola brutálna :) Lenže ja som viac na sladšie a ťažšie vône, preto u mňa figurujú už len EdP od Thierryho Muglera a Diora. Sú drahé, ale stoja za to :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja objednávam všetky parfémy cez parfums.sk široký výber, dobré ceny a vďaka tomuto zľavovému kupónu ušetrím aj príjemných pár eur :
    http://www.kuponyzdarma.sk/parfums-sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]