Post Page Advertisement [Top]

Čiže s argánovým olejom! Áno, toto zlatíčko som dostala na testovanie od BioBeauty.sk a nesmierne som sa potešila z viacerých dôvodov: tento produkt som mala vo svojom albume Wanted na facebooku a argánový olej v kozmetike ja môžem! Ak by mi neprišiel, určite by som si ho časom objednala, navyše, na stránke ho majú v akcii - 2x400 ml balenie za 12,90 €! Používam ho pravidelne, takže som už stihla vychytať nejaké jeho základné vlastnosti.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Prečo ma tak zaujal?
Predajca o produkte tvrdí:
Sprchový gél s argánovým olejom: 

Má extra hydratačný a zvlačnujúci efekt. Kombinacia zložiek obsiahnutá v tomto produkte zlepšuje krvný obeh a tak pomáha znovu získať elasticitu pokožky, pružnosť, mladistvy vzhlaď a jemnosť. Má prijemnú sviežu vôňu. 
Obsahuje: Minerály z mŕtveho mora, argánový olej, avokádový olej, bambucké maslo, ženšen, olivový olej, aloe vera a vitamín C a E.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

Argánový olej je známy svojimi blahodárnymi účinkami. Na tomto blogu som už písala o samostatnom oleji, ktorý ponúka firma VHC. Zhrňme si jeho výnimočné účinky, ktoré som prevzala zo stránky bioterra.sk:
Argánový olej vyhladzuje a zjemňuje pleť, prirodzene chráni pokožku pred vonkajšími vplyvmi, hydratuje a dodáva pleti dôležité bioaktívne látky. Argánový olej obsahuje vysoké percento prirodzeného vitamínu E - alfa tokoferolu. Preto dokáže pokožku veľmi dobre chrániť pred poškodením voľnými kyslíkovými radikálmi. Argánový olej obsahuje 2 až 3 krát väčšie množstvo vitamínu E ako iné rastlinné oleje. Okrem toho obsahuje argánový olej nenasýtené mastné kyseliny dôležité pre bunkovú výživu a karotény s výraznými  antioxidačnými vlastnosťami.  Ako jeden z mála rastlinných olej obsahuje argánový olej  fytosteroly - výživné a ošetrujúce látky, ktoré pomáhajú pokožke udržať si zdravý a mladistvý vzhľad.

Argánový olej má silné regeneračné a zvláčňujúce účinky. Obnovuje vitalitu suchej, vysušenej a citlivej pleti. Blahodárne pôsobí na pleť poškodenú alebo predčasne zrelú, pretože podporuje tvorbu kolagénu.  Je vhodný aj na ošetrenie jemnej pokožky okolo očí. Pomáha prie liečbe ekzémov a zápalov kože.
Argánový olej pôsobí blahodárne na:

  • suchú a dehydrovanú pokožku
  • poškodenú pokožku
  • zrelú a predčasne zostarnutú pokožku
  • akné, ekzémy, lupienku
  • pokožku poškodenú opaľovaním
  • zapálenú a podráždenú pokožku
  • jemnú, precitlivelú pokožku so sklonom k alergiám
  • na polámané a zničené nechty
  • na strie a trhliny v pokožke, celulitídu
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Je to naozaj mňamka pre pokožku! Odkedy ho mám doma, sprchujem sa len týmto olejom. Má hustejšiu konzistenciu a priehľadnú farbu. Nemá výraznú vôňu, ale vonia príjemne olejovito. Pokožka je po ňom hebká a jemne sa leskne, no žiadna mastnota nehrozí! Neupcháva póry a nepôsobí komedónne (takže pre tie z vás - tak ako aj ja - ktoré trápi akné v dekolte či na chrbte - nijako tento stav nezhoršuje, práve naopak, odkedy ho používam, mám menej vyrážok po tele (niežeby to pred tým bolo nejaké extrémne, ale bolo...).
Áno, viem, často som vám tu zdôrazňovala jedno slovo - HYDRATÁCIA, a sama ju občas zanedbávam, no po sprche týmto olejom jednoducho nemám pocit, že sa musím natrieť, čo je významný bonusový bod. Ale, znova pripomínam, krémovanie sa netreba zanedbávať :-) Aby sa nevytratila elasticita pokožky. Mimochodom - tento sprcháčik používam dosť intenzívne a ešte z neho pomaly ani neubudlo :-)

Sprcháč je naozaj skvelý. Spolu so sprcháčom od Ziaja s kozím mliekom patria medzi najlepšie, aké som kedy vyskúšala a určite sa k nim budem vracať! :-) Skúšali ste tento sprchovací gél?

3 komentáre:

  1. fiha :) no keby mi tu v skrinke nestáli ďalšie tri ešte neotvorené sprcháče, zrejme by som neodolala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vyzerá super, veci od biobeauty su super

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Neviem sa dočkať, keď miniem sprcháča, ktoré doma mám a urobím objednávku na biobeauty. Tie ich veci vyzerajú tak lákavo.
    Ak máte niekto chuť vyhrať zahraničnú kozmetiku, čoskoro spúšťam GA: http://aknelka.blogspot.co.at/2013/09/prva-giveaway-na-blogu-spustam-od-20.html

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]