Post Page Advertisement [Top]

Ak chcete dokonalý relax, nemusíte chodiť do kúpeľov a minúť tam minimálne polovicu priemernej slovenskej výplaty. Stačí zostať doma a vypnúť. Seba, telku, počítať, mobil. Všetko, čo by vás čo len na chvíľu mohlo vyrušiť od vášho dňa. Aj keď je ťažké nájsť si chvíľu na oddych, verte mi, raz za čas si ju jednoducho dopriať musíte v akejkoľvek forme, inak sa scvoknete. Niekto preferuje šport, niekto zas nakupuje, iný ide na nočný flám a toto je pre neho oddych. Akési vybočenie z každodenného stereotypu. Ja milujem oddychovanie. Rada čítam, ale rada sa nechávam rozmaznávať. Ak by ste mi dali na výber medzi výletom do Álp a wellness pobytom na Slovensku, volím si wellness (a potom tie Alpy :-D). Zbožňujem byť v saune, namočiť sa do vírivky a masáž, tak tú by som potrebovala každý deň :-D Naposledy som videla profesionálneho maséra pred dvoma rokmi (asi), a to skonštatoval, že môj chrbát je v dezolátnom stave (hm, bohužiaľ, nič nové mi nepovedal), keďže to bolo počas štúdia, a to som sa často hrbila nad knihami a počítačom pri písaní prác.
Ako si spraviť doma wellness pohodu? Alebo čo zaberá na mňa? :-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
O kúpeli som už písala. Milujem voňavé soli do kúpeľa a nikdy nepohrdnem ani plnou vaňou voňavučkej peny :-) Potom sa zabaliť do deky a podriemkať si. No môj chrbátik by potreboval trošku pomasírovať a na to potrebujem ešte niečo, resp. niekoho :-D Takže je dobré mať niekoho po ruke, a v rámci voľného večera by to mohol byť manžel alebo priateľ ochotný pomasírovať svoju milovanú polovičku :-) Už sa teším, kedy to znova navrhnem tomu svojmu ;-)
Produkt, ktorý momentálne používam na domácu masáž (ktorá sa, bohužiaľ, nekoná až tak často, ako by som si želala :-D) je Ayurvédsky masážny olej, ktorý mi zaslali na testovanie z auroville.sk. Čo obsahuje a aký je?
Chváli sa tým, že je bio a obsahuje: (+ sondovala som, čo ktorá tá látka urobí s organizmom :-))
  • prírodné aloe vera (Jednou z hlavných účinných látok je polysacharid acemanán. Táto substancia pri vnútornom užití aktivuje imunitný systém, chráni bunkové membrány a pôsobí antibakteriálne, antivirálne a antimykoticky. Používa sa aj v zubnom lekárstve ako lepidlo na zubné náhrady. Okrem toho aloa obsahuje vápnikhorčíkzinokselén, vitamíny, aminokyseliny. Celkovo obsahuje viac ako 300 rôznych látok.)
  • kôra z citrónu (Vnútorná citrónová kôra je bohatá na rastlinný antioxidant citrín, ktorý posilňuje a znižuje bolestivosť stien žíl a vlásočníc. Môže byť účinnou pomocou i prevenciou pred vznikom kŕčových žíl.)
  • amla (Amla má povesť silnej omladzujúcej rastliny. Ovocie Amla je známe najvyšším obsahom vitamínu C spomedzi všetkých, prirodzene sa vyskytujúcich, látok v prírode. Štúdie o Amla ukazujú, že je potenciálne účinná proti zápalu, rakovine, vekom podmienenému ochoreniu ľadvín, cukrovke, reumatickej artritíde a osteoporóze.)
  • eukalyptus (Vlastnosti rôznych druhov eukalyptu sa mierne odlišujú, ale čo je dôležité – všetky vykazujú antiseptické vlastnosti. Je to veľmi aromatická, mentolovo voňajúca rastlina, ktorá prekrvuje, lokálne sťahuje a zlepšuje priedušnosť pokožky.)
  • kafr (Cinnamomum camphora) (po slovensky gáfor prekrvuje pokožku a má priaznivé stimulujúce vlastnosti, po vmasírování pozitívne pôsobí na stuhnuté a bolestivé miesta.)
  • panenský sezamový olej (obsahuje najvyšší podiel nenasýtených mastných kyselín, obsahuje vitamíny C,E,F. Podporuje trávenie a imunitu a pôsobí proti ateroskleróze.)
  • bio kokosový olej (Kokosový olej je vhodný na každodennú starostlivosť o suchú a citlivú pokožku celého tela – hydratuje ju a zabraňuje jej vysychanie. V lete kokosový olej pleť regeneruje a hydratuje po opaľovaní. V zime je kokosový olej ochrancom pred mrazom. Kokosový olej je vhodný pre citlivou i alergickú pokožku.
    Formou zábalov dodáva kokosový olej vlasom lesk a zlepšuje ich kvalitu. Je skvelý na masáže - jeho jemná exotická vôňa umocní relaxačný zážitok.)
  • Cora (Catharanthus roseus) (hoci obsahuje isté škodlivé látky, stále je používaný najmä pre protirakovinotvorné a iné účinky, ktoré pomohli pri leukémii, cukrovke, reume, nízkemu krvnému tlaku a i.) 
  • Kankolaka (má anestetické a antiseptické účinky, ide o silný antioxidant, ktorý nazývajú aj všestranný liek vhodný pri nádhche, chrípke, cukrovke, bolestiach zubov, horúčke, reume, vysokom krvnom tlaku, svalových kŕčoch a i.)
  • Pirappam (o tomto som nevedela vygooglovať nič schopné :-()
  • pitná voda
Zloženie je naozaj celkom zaujímavé! Olej voňal už cez balíček a menil aj konzistenciu. V lete bol tekutý, momentálne je tuhý ako masť, a to ho stále skladujem na tom istom tmavom mieste :-D
Účinky má eňo-ňuňo, ale tomu tiež napomáha aj kvalitný masér, ktorého si rezervujete na súkromnú masáž :-) Príjemne pohladí zmysly a uvoľní telo :-) 250 ml balenie kúpite za 10 €, čo je celkom dosť, no zas ide o produkt, ktorý nepoužívate každý deň, alebo áno? :-)

Doprajete si doma relax? Aké produkty používate? Kto vám robí súkromného maséra alebo ste tým masérom práve vy? :-)

4 komentáre:

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]