Post Page Advertisement [Top]

Určite sa to nehovorí nadarmo. Môžete mať dokonalý mejkap a ukážkové oblečenie, ak sú vaše vlasy ako slama, zničené, rozštiepené, suché či rýchlomastiace sa, s lupinami, príliš jemné alebo nepoddajné... a mnoho iných vlasových problémov, s ktorými sa stretávame každodenne. Moja pokožka hlavy, ako som to už mnohokrát spomínala, je tak trošku zákerná. Vlasy mám relatívne normálne, ale jemnučké a nie veľmi husté (skôr redšie). Ak používam šampón proti vypadávaniu vlasov a zároveň olej na končeky a ešte iné kúry, vlas vyzerajú zdravšie, ale odmenia ma aj lupinami, a tak musím siahnuť po šampóne proti lupinám, ktorý mi zväčša vlasy vysušuje a sme tam, kde sme boli :-(
Vyzerá to však tak, že som objavila čosi, čo môj problém vyriešilo, hoci je to finančne drahšie ako produkty z drogérie.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Príbeh o mne a Macadamii ste si mohli prečítať už tu alebo aj tu. Veľmi som sa bála najmä toho šampónu, a tak som sa začala starať o vlasy nasledovne:
1. najprv použijem šampón proti lupinám
2. potom šampón Macadamia
3. následne Macadamia kondicionér
4. raz týždenne alebo raz za dva týždne použijem Macadamia masku
5. po umytí vlasy najmä ku končekom vyživím Macadamia olejom
6. nepoužívam iný hrebeň ako ten na obrázku, ktorý je napustený olejom
7. na záver použijem buď Macadamia krém na styling alebo tužidlo (momentálne od L´Oréal) - ak používate tento krémik, dajte si ho naozaj máličko, lebo sa vám vlasy zmastia

Produkty z cestovného setu používam odkedy som ich dostala - čiže takmer 2 mesiace. Pravdupovediac, snažím sa používať málinko, aby som si ich šetrila, po tých 2 mesiacoch ešte stále v každom flakóniku niečo je  som na seba hrdá :-)
Spočiatku som nebadala nejaké výrazné zmeny, akurát boli moje vlasy krajšie na pohľad a hladšie na dotyk (pozor, neobchytkávať, zmastia sa! :-D).
Teraz si myslím, že už som sa s Macadamiou celkom zoznámila, a čo je hlavné, skamarátila. Našla som produkty, ktoré mi vyhovujú, aj keď preventívne stále používam aj šampón proti lupinám. Iný hrebeň mi vlasy tak dokonale neučeše, aj keď na prvý pohľad vyzerá úplne obyčajne. Raz som si ho so sebou zabudla vziať, a poviem vám, bola to takmer malá nočná mora - a to mám doma aj hrebene z prírodných vláken, ktoré nestále euro :-) Tomuto sa nič nevyrovná a mám zálusk vyskúšať aj ďalšie hrebene :-)
Poďme však viac ku kvalite vlasov - otec mi stále hovoril s posmechom, že mám vlasy ako slama... najmä po umytí a vyfénovaní. Už dlho som od neho žiadnu podobne sarkastickú hlášku nepočula :-) Cez leto som dala vláskom aj menšiu bezfénovú terapiu a používala som Macadamiu. Výsledok? Síce sú stále jemné (genetiku nezaprieme), sú zdravšie, ľahšie sa upravujú a aj rozpustené vydržia celý deň bez tony stylingových prípravkov! Toto sa mi kedysi nepodarilo a hovorí to samo za seba :-)
Cestovný set Macadamia získal aj ocenenie HAIR AWARDS 2013, čo znamená, že vzhľadom na kvalitu a cenu je toto najlepší set spomedzi rôznych značiek, a to je už čo povedať :-) 
Momentálne majú veľké akcie, a tak mi srdiečko začalo pišťať. Pretože svojim vlasom chcem dať kvalitu a keď si môžem výrobky kúpiť o 33 € lacnejšie, tak prečo nie? No mám záväzok, že najprv dopoužívam súčasné produkty a až potom objednávam ;-) A na ktoré veci mám zálusk? Na veľký set, ktorý obsahuje:
Balenie obsahuje
  • Rejuvenizačný šampón 100ml
  • Hydratačný kondicionér 60ml
  • Liečivý olej 125ml
  • Hĺbková regeneračná maska 100ml
  • Liečivý olej v spreji 60 ml
  • Výživný krém bez oplachovania 60ml
  • Krém na oživenie vĺn a kučier 60ml
  • Styling na odmotanie a uhladenie vlasov 100ml
  • Hrebeň napustený olejom
V súčasnosti v akcii za 55 €. Áno, viem, je to veľa peňazí, ale cestovný set, ktorý mám ja, stojí 26 €  tento je o dosť bohatší. No a ak by som jednotlivé výrobky kupovala zvlášť hoci nie naraz, ale postupne, čo by som určite nekupovala, tak by som zaplatila aj v súčasnej akcii (mimochodom, len olej v balení 125 ml stojí samostatne 34,50 €!!!) 97 €!!! To sa už podľa mňa oplatí a len dúfam, že akcia bude trvať, kým miniem svoj cestovný set :-)
Toľko óda na Macadamiu :-) Už len samotný fakt, že sa chystám investovať svoje peniaze (a nie málo) do produktu, ktorý som dostala na vyskúšanie, hovorí v prospech Macadamie ;-)

Odkedy mi na vysokej škole začalo vypadávať o čosi viac vlasov a ja som sa po umývaní zľakla, či mi na hlave ešte čosi ostalo, som začala siahať po rôznych prípravkoch. Najprv som používala len GS Eladen, ktorý je však celkom drahý. Za jedno balenie (60 - 70 tabletiek / 1 - 2 denne) aj v akcii, ktorú som využila, zaplatíte minimálne 10 - 15 €. Po Zuzkinom článku, mimochodom, je to jedna z mojich najobľúbenejších bloggeriek, som navštívila DM a kúpila si tablety na vlasy Das Gesunde Plus
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
60 tabletiek (1 denne) za 2,69 €. Neporovnateľná cena, podobné zloženie. A tak som skúšala. Prvé balenie som začala užívať ešte v marci 2013, teda Das Gesunde Plus beriem už takmer 6 mesiacov. Výsledky? Vo vani ostáva poznateľne menej vlasov, a to je to, čo som chcela :-) Nemám potrebu investovať do drahých tabliet a zatiaľ ani ich skúšať, keďže toto mi funguje, a priznám sa, bola som veľmi skeptická, najmä kvôli cene som tieto prípravky v DM často obchádzala.

Máte svojich vlasových favoritov? Skúšali ste niektorý produkt z mojich TOP?

9 komentárov:

  1. Veľmi dobrý článok, stále viac a viac sa mi pozdávajú výrobky Macadamia, ktoré opisuješ. Tiež mám doma tie tablety z DM, pomohli mi hlavne v 5. roč. na VŠ :-), no momentálne užívam len čistý zinok.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. já si musím pořídit tu masku, je fakt skvělá, zatím mám ještě nějaké vzorky z boxu (zlatý exchange :), ale u nás se jejich věci dají sehnat jen na parfums, oficiální zastoupení jako na Slovensku zatím není :( jinak moje vlasy teď dostávají zabrat, učím se na státnice a když si nekoušu nehty, tak si cuchám na hlavě dredy :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jo a ještě jsem si na tebe vzpomněla, jak jsi testovala ty Schaumy proti lupům - mám teď super nový šampon od Dove, krásně voní, mám po něm hebké vlasy a dobře funguje... akorát ho nemůžu najít na stránkách, tam mají ten klasický, nevím ani, kde jsme tenhle sehnali (asi Rossman nebo DM) - na obale má napsáno Nutritive Solutions...to jsem ti dala super radu, že :D ale kdybys ho někde viděla, tak doporučuju!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. S vlasmi som si nikdy veľké starosti nerobila. Umyla šampónom, prípadne nejaký kondicióner. Ani značke som nebola nikdy verná. Od kedy si žehlím vlasy častejšie, všimla som si suché končeky vlasov, preto som siahla po mlieku vyhladzujúcu kutikulu, Selective Professional on care Smooth beauty milk. Kúpila som ho v špecializovanom obchode. Aj keď som si za ňho priplatila (12,5 €) za 250 ml, som spokojná. Hneď keď sa mi minie, siahnem po olejčeku od tohto výrobcu, ktorý používa moja sestra, pretože je ešte lepší.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja už neberiem žiadne prípravky na vlasy, ale magne B6 a výživové doplnky ako hliva, rakytnik a podobne...čo je na celkovy organizmus a nejak to padanie už nemusim riešiť...lebo su prospešne pre cely organizmus nielen na vlasy ako napr zinok alebo selen....moja mama nakupuje doplnky na kilá a do takych veci stale investuje a je to super :)))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]