Post Page Advertisement [Top]

Pekný voľný deň a možno pre niektorých aj predĺžený víkend, pre niektorých ešte stále prázdniny! :-) Nakoľko od včera intenzívne kýcham (a nie som alergik), dovoľujem si tvrdiť, že začína sezóna ochorení ako nádcha, chrípka a pod. Naposledy ma vo februári odstavili tak (no OK, to nebola chrípka, ale takmer zápal pľúc :-D), že som bola týždeň PN. V takomto čase je veľmi dôležitá prevencia. Podporujte zdravý životný štýl! Takže využite ovocie a zeleninu, ktoré si môžete natrhať zo záhradky alebo kúpiť na trhu od pestovateľov (nemám rada supermarketové ovocie a zeleninu, ale keď sa inak nedá, tak aj to je dobré), nezabúdajte na pitný režim, aj keď už nie sú horúčavy a podporujte aj pravidelný pohyb - stačí, ak nepoužijete výťah alebo do práce pôjdete istý úsek pešo, príp. celú cestu a už pocítite zmenu :-) Veľmi dôležitá je aj hygiena! Na cesty si do kabelky vždy pribalím dezinfekčný gél. Nevidím však zmysel používať ho doma, na intráku, či v práci, kde máme v kabinete umývadlo.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Vyskúšala som už mnoho tekutých mydiel a priznám sa, mám ich radšej ako tie tuhé, aj keď baktérie sa usadzujú aj na pumpičke. Mám rada mydlá, ktoré sú o čosi hustejšie, pekne voňajú a nie sú drahé. Z mydiel v drogérii môžem vrelo odporučiť mydielka Radox. Spĺňajú všetky kritériá (čo však spĺňa aj Nivea, Dove či Dettol, ale tieto sú drahšie) na výbornú. Mám doma dva varianty - antibateriálne a hydratačné :-) V súčasnosti je novinkou variant Refresh.
OK. Mydlo by sme mali - ale ako si správne umyť ruky? Našla som jeden veľmi príkladný obrázok, ako by sme to mali robiť.
ZDROJ
Klamala by som, ak by som tvrdila, že ja si umývam ruky len takto a nijak inak. Snažím sa, ale niekedy sa jednoducho ponáhľam atď. atď.
V skratke stačí:
1. namočiť ruky (v teplej vode)
2. aplikovať mydlo
3. poriadne aspoň 15-20 sekúnd ruky čisti
4. opláchnuť
5. utrieť (ideálne papierovou utierkou, doma pokojne uterákom) a zastaviť vodu

Myslím, že nie je potrebné rozpisovať, kedy si máte ruky umývať :-) Pocítili ste už aj vy na sebe alebo v okolí náznak nejakej choroby? Ako sa staráte o hygienu rúk?

3 komentáre:

  1. Ja som chorľavý typ a mierne pokašliavam v posledných dňoch =(

    Pekný post :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Raz som mala Dettol antibakteriálny gel na ruky, bol to naozaj iný pocit vždy keď som ho použila, hlavne na duši. A používala som ho stále, keď som si na ňho spomenula.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]