Post Page Advertisement [Top]

Mám za sebou dva výlety orientované na turistiku. Pri takomto výlete platí, že čím menej batožiny, tým lepšie :-D A tak šetrím najmä na kozmetike - beriem si toho so sebou minimum. Čo určite najmä v lete využijete je suchý šampón. V súčasnosti mám doma dva suché šampóny - Amica a Schauma. V tomto príspevku sa ich budem snažiť porovnať.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

1. Cena
Suchý šampón Amica mám doma už asi 3 roky. Keďže ho nepoužívam veľmi často (naozaj iba občas na výletoch), veľmi z neho neubudlo. Amica stojí cca 1 € za 30 gramové balenie. Schauma mi prišla v balíčku za vyplnenie dotazníka o šampónoch, v obchode som ju videla za cca 4,80 € za 150 ml balenie.

Schauma - Amica     0 : 1
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
2. Aplikácia
Ako máte možnosť vidieť podľa obrázka - Schauma je sprej, Amica je sypký prášok. V tomto prípade je podľa mňa jednoduchšia aplikácia spreja, nezašpiníte si oblečenie. Pozor, aj sprej je potrebné poriadne pretrepať pred použitím a aj počas aplikácie. Oba šampóny vytvárajú na vlasoch biely poprach, preto vlasy vytrite uterákom (ale nedrhnite) a vyčešte hrebeňom.

Schauma - Amica     1 : 1
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

3. Vôňa
Amica mi veľmi pripomína tie detské púdre, Schauma vonia o čosi sviežejšie, ale tiež tak púdrovo. V tomto sú misky váh takmer vyrovnané, vôňa Schaumy je však pre mňa trošku príťažlivejšia.

Schauma - Amica     2 : 1

4. Praktickosť
Amica je malý produkt, ktorý strčíte všade. Ak ju však zle uzavriete, môže sa vám vysypať (áno, stalo sa mi to :-D). Síce sa nevysype veľké množstvo (jedine, že budete s batožinou podskakovať), ale predsa len, vysype sa. Schauma sa nevysype, nevytečie, akurát na zaberie v batožine o čosi viac miesta.

Schauma - Amica     3 : 1

Vyzerá to tak, že víťaz je jasný! Schauma vedie 3:1 oproti Amice, ktorá je však klasika a vydrží roky bez náznaku pokazenia sa (pri spreji sa môže často stať, že jednoducho nestrieka aj keď v nádobke ešte výrobok je - aj to sa mi stalo :-D). 

Používate suchý šampón? Ktorý je váš favorit? Skúšali ste tieto dva porovnávané?

2 komentáre:

  1. používám, protože mám ofinu a někdy prostě není čas ji umýt... amica byl můj první sucháč, od té doby jsem zkoušela různé (třeba syoss děs, klorane dobrý), až jsem zakotvila u lee stafford (mám mini na cesty a velký v koupelně). přiznám se, že o schaumě jsem nevěděla, podívám se po ní někdy

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja som zatiaľ vyskúšala iba AMICU.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]