Post Page Advertisement [Top]

Blahodárne účinky kozieho mlieka sú, myslím, všeobecne známe, no pre istotu ich sem pár vypíšem. Kozie mlieko sa zvykne nazývať aj elixír krásy a mladosti. Posilňuje imunitu, pôsobí preventívne (vraj dokonca aj pri nádorových ochoreniach), má protizápalové účinky, priaznivo pôsobí proti migréne. Priznám sa, kozie mlieko mi veľmi nechutí, ale asi to bude zvykom na kravské.
Aký má však účinok kozie mlieko v kozmetike? Na pokožku pôsobí omladzujúco a oneskoruje proces starnutia (samozrejme, nečakajte liftingový efekt :-D). Kozmetiku s kozím mliekom môžu aj alergici a citlivky, a to je veľmi super! S kozmetikou s kozím mliekom som sa dosiaľ nestretla, poznám ho len v produktoch značky Ziaja (vyslovuje sa to Žaja), ktoré sú bežne dostupné napr. v Tescu, Kauflande alebo 101 drogérie.
Prosím, nemajte predsudky voči pôvodu kozmetickej firmy - áno, ide o poľskú značku založenú v roku 1989 (ach, máme spoločný rok vzniku :-D). Mottom firmy je sústrediť sa na zdravie a pohodlie klienta, produkty sú klinicky a alergicky testované, no nie sú testované na zvieratách! :-) Ziaja dostala za svoje produkty aj mnoho ocenení a vyznamenaní. Toto celé však môže byť len jedna veľká reklama.
Ako JA vnímam produkty s obsahom kozieho mlieka a čo si o nich myslím po dôkladnom vyskúšaní? Keď ma čakal v mailovej schránke návrh na spoluprácu, nesmierne som sa potešila. Ziaja je známa práve vďaka svojmu radu z kozieho mlieka, ktorý mnohí vyhlasovali za najlepší. Vyskúšala som a  chcem sa o moje pocity podeliť aj s vami :)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

Testovala som sprchovací krém, telové mlieko a krém na ruky. Najprv by som asi mala zdôrazniť, že moja pokožka nie je extra suchá. Skôr normálna, ale potrebuje a ľúbi krémovať sa :) Produkty majú biele balenia so striebornou kozičkou :)

Každý z produktov Ziaja Goat´s Milk obsahuje:
Komplex zložiek z kozieho mlieka je bohatý na proteíny, organické kyseliny, lipidy, uhľohydráty, vitamín A a vitamín D. Na pokožku pôsobí omladzujúco, oneskoruje procesy starnutia. Vstrebávaním zložiek kozieho mlieka sa pokožka stáva pružnejšou, vláčnejšou a je perfektne hydratovaná.

Vitamín E - hovorte mu vitamín „mladosti”.

Vitamín A sa postará o dokonalú regeneráciu a vyživenie vašej pokožky.

D-pantenol pokožku účinne hydratuje a upokojuje podráždenia.

Olivový olej lisovaný za studena je zdrojom vitamínu „mladosti” a nenasýtených mastných kyselín. Posilňuje prirodzenú lipidovú vrstvu a stimuluje proces obnovy pokožky
1. Sprchovací krém
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Sprcháč má mliečnu konzistenciu, je trošku tekutejší, ako by ste očakávali, to však neuberá na jeho schopnostiach! Výborne pení a sprchovanie s ním je naozaj jeden zážitok. Nevadí mi, že nemá pumpičku, pretože sprcháč jednoducho vezmem do ruky, obrátim vrchom nadol a stlačím. Je veľmi jemný a pokožku hydratuje už v sprche. Navyše, prenádherne vonia! Tá vôňa mi jemne pripomína Dove, ale je fakt že WOW! Nemusím sa ani nakrémovať po sprche, pretože moja pokožka je hydratovaná a prevoňaná. Obsahuje aj pantenol, a tak upokojuje podráždenú pokožku. A čo ešte je na tomto sprcháči super? 500 ml balenie kúpite za cca 3,80 € - toto je výborné! Skvelý produkt, ktorý nezaťaží váš rozpočet ;-)

2. Telové mlieko
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
V súčasnosti používam len dva telové prípravky - toto mliečko a po opaľovaní Photoderm, teda striedam si to podľa toho, či sa opaľujem alebo nie :-) Mliečko je o čosi hustejšie ako sprcháč a dávkuje sa pomocou pumpičky, čo je veľmi praktické, pretože keď sa krémujem, nepotrebujem do ruky od krému chytať balenie prípravku. Pokožku hydratuje a celkom rýchlo sa vstrebáva, takže si neumažete ani oblečenie, ani pyžamo, ani posteľ alebo kdekoľvek sa chystáte ;-) Pokožka je jemná a vláčna a krásne prevoňaná. Obsahuje aj vitamín A, ktorý podporuje regeneráciu pokožky. Toto duo - sprcháč a telové mlieko - je fakt skvelé a odporúčam vám ho vyskúšať! Za 400 ml balenie telového mlieka zaplatíte cca 6 €.

3. Krém na ruky a nechty
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Krém má najhustejšiu konzistenciu spomedzi testovaných výrobkov, je až takmer krémovo-gélová. Balenie je naozaj praktické. Po používaní by sa mali nechty menej štiepiť a ruky by mali byť hydratované, pretože krémik obsahuje vitamíny A a E a pantenol. Neviem objektívne potvrdiť zníženú lámavosť nechtov, no na ruky je celkom fajn. Ruky mám suchšie, a preto potrebujú výživu. Krém používam najmä večer predtým než idem spať. Podľa mňa by mohol o čosi viac hydratovať, možno by bol pre mňa vhodnejší regeneračný krém na ruky. Tento krémik má 80 ml a stojí cca 3,70 €.

Sprchovací krém a telové mlieko sú naozaj TOP, krémik je dobrý, ale ako som povedala, mohol by o čosi viac hydratovať. Ziaja Goat´s Milk je kvalitná, účinná a lacná kozmetika. Čo viac si priať? :)

Skúšali ste kolekciu Goat´s Milk alebo nejaký iný produkt od Ziaja?

10 komentárov:

  1. jee tu výslovnost jsem nevěděla! já mám ten krém a miluju ho, krásně voní, strašně se mi líbí ten obal a je na ruce moc příjemný. budu muset vyzkoušet i jiné kozí věci. mamka měla ještě olivový krém na obličej, ale i když má suchou pleť, tak na ni byl až moc mastný, tak ho vypotřebovala na ruce

    OdpovedaťOdstrániť
  2. z kozej rady som mala iba to telové mliečko, ale bolo na mňa až príliš mastné...zo Zjaji mám jednoznačne najradšej maslá, konzistencia i účinok je skvelý

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tiež mám doma ešte aj ten olivový krém, ktorý bol v januárovom Senzaboxe, no zatiaľ som ho neotvorila :-) keď dopotrebujem telové produkty, tak sa asi poobzerám po Ziaja telovom masle ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. jeej,práve dnes som na ne tiež zverejnila recenziu :) som maximálne spokojná so Žajou :))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pred chvíľou som si všimla :-D najviac ma nadchol sprcháč, no ako som už písala, vraj je to najlepší rad od Ziaja :)

      Odstrániť
  5. mám doma asi 6 druhov sprcháčov, čo som si doniesla z dovolenky a každý jeden skvelo vonia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ..ze podla Inci - zlozenia - je to proste chemohumus, Baby, kupte si smotanu za cca 50centov a raz za tyzden si spravte zabal na telo a vlasy a mate to... navyse, chemia brani dobremu vstrebaniu kozie mlieka, a ked na seba ci na vlasy naplacate len smotanu ci biely jogurt, pokozka prijme z toho oooooomnoho viac... navyse, pre moderne alchymistky, ktore si vyrabate Doma kremy ci mydla, je tu aj kozie mlieko v praskovej forme od firiem Abel alebo z mliekoshop.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Skôr odporučam Vellie :D ako nič proti tomuto radu prípravkov ale mala som možnosť vyskúšať obe značky a mam jednoznačného víťaza :D Vellie :) Je z lekárne a 200 ml kremik stoji cca 1,79€...to je veu bez konkurenčná cena :) a 500ml tel. mlieko stoji asi 2,50€ ...fakt je super ...pleť je hladká a jemná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. viacero ľudí mi už odporúčalo Vellie, musím vyskúšať! :-)

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]