Post Page Advertisement [Top]

Možno ste na mojom blogu nečakali takýto príspevok :) Domáce práce patria k životu každého z nás, takže v drogérii nenakupujem len pleťovú, telovú, vlasovú a dekoratívnu kozmetiku, ale aj prípravky na pranie, umývanie podlahy, riadu, čistenie, atď. Veď to poznáte ;-)
Keď ma z auroville.sk (pradávajú prírodnú kozmetiku z Indie) oslovili na spoluprácu, začala som hľadať na ich stránke, čo by som tak rada vyskúšala a ako prvé mi do oka udrelo jedno - Ekologický prací prášok
Tešila som sa, pretože som sa chystala porovnať ho s Arielom, ktorý už dlho používame a sme veľmi spokojní :)
O to viac ma prekvapil samotný balíček po otvorení. V auroville.sk dávajú dôraz na spokojnosť zákazníka, pretože môj prášok prišiel takto úhľadne zabalený:
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Krásna papierová taštička previazaná stužkou. Dlho som sa nadchýnala len nad tým :-D A čo zvyšok? :) A aký prášok vôbec je?
Čo tvrdí o výrobku predajca?
Koncentrovaný citrónový ekologický prací prostriedok na ekologické pranie! Mydlový prášok s overenými pracími účinkami. Stačia 2 lyžice na 5kg prádla (cca jedna plná práčka). Ekologický prací prášok neobsahuje chemické prísady ako chlorín alebo fosfáty a bielidlá a tým šetrí prírodu! Obsahuje prášok z Nimby, ktorý je známy svojimi antibakteriálnymi a antimykotickými účinkami, takže dodá vášmu prádlu maximálnu ochranu pred znečistením. Jedno 1/2 kg balenie vystačí asi na 21 praní.
 
Použitie ekologického pracieho prášku Auroville- vhodný do automatických práčok, ručných práčok aj na ručné pranie
- prášok je šetrný k luďom, chráni životné prostredie a vodné zdroje
- umožňuje vypúšťanie odpadovej vody do koreňových čističiek a žúmp
- prací prášok je bez chlorínov, fosfátov, umelých farbív a zlepšovačov peny
- neobsahuje karcinogény, nie je  testovaný na zvieratách
- k výrobe sú použité  kvalitné suroviny od kontrolovaných dodávateľov
- účinné pranie šetrné k prírode aj luďom
 
Zloženie pracieho prášku:
  • 82% - neutralizovaná kyselina a jedlá sóda
  • 11% - prášku z Nimby (neem)
  • 5% - nastrúhaného citrónu
  • 2% - prírodnej vône
Podľa popisu by som ho odporúčala najmä ľuďom, ktorí sú precitlivení na bežné prášky dostupné v drogérii a ľuďom, ktorým nie je ľahostajné životné prostredie. 
Balenie vyzerá naozaj rozkošne. Pripomína mi tie retro prášky :)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Naozaj stačia 2 - 3 polievkové lyžice prášku na 5 kilovú náplň špinavej bielizne. Perie šetrne, ale zato odstráni všetko, čo má odstrániť. Navyše, veľmi pekne jemne vonia - citrónovo. Som naozaj nadšená. 500 gramové balenie vydržalo cca 14 praní.

Čo však porovnanie s Arielom? 
Ariel väčšinou kupujeme v tých veľkých baleniach - 8 kilový za cca 20 €. Tento 500 gramový stojí 175 Kč, na slovenskom e-shope stojí 7 €. V tomto prípade je ekologický prášok Lemon Fresh výrazne drahší. Ale vyhráva to zložením, v ktorom nenájdete žiadne neželané látky.
Prací účinok je rovnaký - teda aspoň ja som nepostrehla rozdiel, pri Arieli bielizeň výraznejšie voňala, pri Lemon Fresh bola cítiť iba náznak jemnej vône, čo zas oceňujem viac.

Tento prací prášok je skvelý - od balenia až po účinok. Jediná nevýhoda je v cene.

3 komentáre:

  1. Je to super ale kým neklesne cena tak ho určite nekúpim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Balení je rozkošné, je skvělé, že funguje a je šetrný, ale při frekvenci praní u nás doma by nás bohužel zruinoval. :/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dobrý deň, ďakujeme krásne za recenziu! Naozaj nás potešila, hlavne to, že ste boli s práškom spokojná. Tak ako ste uviedli, prášok je naozaj zložený čisto z prírodných produktov a jednou z jeho dôležitých zložiek je aj prášok z Nimby (neem), ktorý má antibakteriálne účinky. Chceli by sme ešte trošku upraviť dávkovanie, ktoré bolo omylom na stránkach uvedené nesprávne. Na plnú práčku treba použiť dve polievkové lyžice prášku čo je asi 24g. Prášok by Vám mal teda vydržať asi 21 praní, ale záleží na konkrétnej "odmerke" a preferenciách každého z nás. Je fajn, že ste porovnávali prášok s Vaším bežne užívaným prostriedkom na pranie, aby ste videli rozdiely. Je dobré sa pozrieť v drogérií koľko stoja eko pracie prášky a porovnať cenu aj s nimi. Bohužiaľ ak chceme byť šetrný k prírode a aj k sebe samým a používať ekologické prostriedky a kozmetiku, bude nás to stáť viac, pretože musíme zaplatiť snahu ľudí o to, aby sme si takéto produkty mohli kupovať.
    Chceli by sme vás touto cestou upozorniť, že už je v prevádzke aj slovenský web auroville.sk a budeme radi, ak si u nás v budúcnosti niečo objednáte.

    S pozdravom a prianím veľa úspechov
    Tím Auroville SK

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]