Post Page Advertisement [Top]

Nielen kalendár, ale aj teploty a slniečko nám jasne dávajú najavo, že prišlo najteplejšie obdobie roka. Na to je však potrebné dostatočne sa pripraviť, resp. zásobiť. Nedávno naši využili akciu v Mobelixe a kúpili 2 ležadlá za 44,90 € no a práve dnes som jedno z nich po prvýkrát vyskúšala :)
Ešte pred tým, než svoje telo vystavíte slnečným lúčom je dôležité myslieť na ochranu. Mojimi najobľúbenejšími pomocníkmi sú z kolekcie Photoderm a nezaobídem sa bez nich odkedy som ich objavila!
Produkty zaraďujem medzi TOP :)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Toto však nie je všetko! Aké sú tieto produkty? Čo iné ešte robím pre lepšie a zdravšie opálenie? Kde sa opaľujem? A čo alergici alebo ľudia s extrémne citlivou pokožkou? Čítajte ďalej :)
Podľa foto vyššie vidíte, že moje najobľúbenejšie a najpoužívanejšie produkty z kolekcie Photoderm patria:
1. Photoderm MAX tyčinka na pery
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Podľa popisu na oficiálnej stránke je produkt výborný, lebo:
 Systém filtrujúci žiarenie Photoderm MAX Tyčinky na pery SPF 50+ je zárukou nepretržitej a homogénnej UVA a UVB ochrany. Jedinečné pôsobenie tyčinky proti “extrémnemu-UVA” žiareniu spomaľuje predčasné starnutie pokožky a zabraňuje nežiadúcim reakciám na slnečné žiarenie. Maximálna anti-UVB ochrana tyčinky účinne chráni pokožku pred spálením a tým pred prípadným nebezpečenstvom opakovaného a dlhodobého pobytu na slnku.
 Patentovaný komplex BUNKOVEJ BIOOCHRANY®, obsiahnutý v tyčinke, bezprostredne chráni bunky pred škodlivými účinkami UV lúčov a súčasne stimuluje obranné mechanizmy pokožky a chráni jej DNA.
 Photoderm MAX Tyčinka na pery SPF 50+ je obohatená o upokojujúce zložky, čo jej umožňuje predchádzať a minimalizovať nežiadúce reakcie pokožky na perách a v ich okolí.
 Photoderm MAX Tyčinka na pery SPF 50+  nespôsobuje tvorbu komedónov a je vodovzdorná.
Tyčinku používam najmä na pery, ale aj na uši a výraznejšie znamienka. Je to vhodný a skladný pomocník, vojde do každej kabelky, a tak sa nespálite nikde :) Cena cca 13 €.

2. Photoderm BRONZ SPF 30/ UVA 16
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Milujem opaľovacie prípravky, ktoré podporujú zhnednutie. Už som vyskúšala Niveu aj Garnier, no tento je lepší! Veľmi príjemne vonia (ako celý rad Photoderm :)), ľahko sa rozotiera a rýchlo sa vstrebáva. Navyše, nevytvára žiaden mastný film, takže nezamažete ani oblečenie, ani uterák alebo ležadlo ;-) Faktor 30 mi na naše slovenské podmienky úplne stačí, no ak sa chystáte k moru alebo na hory, siahnite pre istotu po SPF 50 + :) Tomuto prípravku budem verná, to viem už teraz ;-) Navyše, sledujte akcie na Biodermu! Viem, že minulý rok bol tento sprej v akciovom balení s micelárkou Sensibio. Takže dva skvelé produkty za jednu cenu, no nekúp to ;-) Vhodný aj na tvár.  Cena cca 21 €.

3. Photoderm AFTER SUN
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Mliečko má vynovené balenie oproti minulému roku, dizajn pôsobí tak chladivo ;-) Vonia presne tak ako aj Photoderm Bronz (a vlastne celý rad :-D), vôňa je veľmi príjemná, ale úplne jemnučká. Pôsobí príjemne chladivo, odporúčam naniesť až po sprchovaní, nie tesne po opaľovaní. Predlžuje životnosť opálenia a intenzívne hydratuje pokožku. 500 ml balenie je praktické s pumpičkou. Cena cca 18 €.

Kde sa opaľujem? Najčastejšie doma na balkóne :) Teraz mám nového pomocníka :)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Tiež sa opaľujem v záhradke alebo pri športovaní :) No a mám rada aj kúpaliská, asi ako všetci ;-) Dôležité je však natrieť sa ešte doma, minimálne 30 minút pred vyvaľovaním sa na slnku. Je dobré, ak aplikáciu po 2 - 3 hodinách zopakujete. Dajte si však pozor, aby vaše krémiky neboli na priamom slnku, tak ich veľmi rýchlo zničíte a môžete sa ľahko spáliť. Všetky produkty Bioderma Photoderm sú vodeodolné a vhodné aj na citlivú pokožku :)

Čo robím navyše? Užívam betakarotén. Vždy s betakaroténom začínam cca mesiac - dva pred letnou sezónou, aby som svoju pokožku pripravila na slniečko - jednu tabletu denne. Chráni pokožku zvnútra a tiež mi vďaka nemu lepšie zhnednem :) Nemám vyhradenú značku betakaroténu, striedam to aj podľa akcie v lekárni, v súčasnosti užívam tobolky od Revitalu, za 150 kusov som zaplatila cca 9 €.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Čo citlivky a alergičky? Viacerí moji rodinní príbuzní alebo aj známi majú citlivú pokožku a alergia na slnko sa stáva čoraz frekventovanejšou. Doteraz napr. babka a teta používali sprej a krém Photoderm Max 50 +, no tohtoročnú novinku už vyskúšali tiež a sú veľmi spokojné. O čo ide? Alergiu na slnko spôsobujú UVA lúče a UVA ochrana je vo všetkých produktoch nižšia ako uvedené SPF (teda UVB ochrana). Vo všetkých? Nie! Bioderma prináša produkt, ktorý má ochranu 50 aj proti UVB a UVA lúčom!!! Skvelá správa pre alergikov a ľudí precitlivených na slnečné žiarenie!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
V čom je výnimočný? Podľa oficiálnej stránky a popisu na krabičke:
 Maximálne anti-UVB pôsobenie a jedinečný "extrémny anti-UVA" účinok prípravku Photoderm Sensitiv SPF 50+ bezpečne chráni citlivú pokožku, zabraňuje spáleniu slnkom a zabraňuje nežiadúcim intolerantným reakciám pokožky.

 Inovácia výskumu firmy BIODERMA, exkluzívny anti-UV patent proti citlivosti* posilňuje ochranu ultra-citlivej pokožky a maximalizuje jej toleranciu na slnečné žiarenie.

• Ukľudňujúca textúra, pri aplikácii bezfarebná, nezanecháva mastný film ani biele stopy.
Cena za 100 ml mliečko je cca 20 €.

Ak máte svetlejšiu pleť a chcete ochranu a tónovanie 2 v 1, vyskúšajte Tónovací krém Photoderm Max 50+. Ak sa chcete v lete líčiť, tento produkt oceníte určite omnoho viac ako mejkap, ktorý vám v horúčavách stečie.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Nemýľme si tento produkt s mejkapom. Áno, je farebný, ale neúčinkuje ako mejkap. Účinkuje ako ochranný krém s tónovacím bonusom.

Čo hovorí popis?
 Systém filtrujúci žiarenie krému Photoderm MAX Tónovací krém SPF 50+ je zárukou nepretržitej a homogénnej UVA a UVB ochrany.

 Jedinečné pôsobenie krému proti “extrémnemu-UVA” žiareniu  spomaľuje predčasné starnutie pokožky a zabraňuje nežiadúcim reakciám na slnečné žiarenie. Maximálna anti-UVB ochrana krému účinne chráni pokožku pred spálením a tým pred potenciálnym nebezpečenstvom opakovaného a dlhodobého pobytu na slnku.

 Patentovaný komplex BUNKOVEJ BIOOCHRANY®, obsiahnutý v prípravku, bezprostredne chráni bunky pred škodlivými účinkami UV lúčov a súčasne stimuluje obranné mechanizmy pokožky a chráni jej DNA

 Photoderm MAX Tónovací krém SPF 50+ prekrýva nedokonalosti pokožky a vyhládza pleť.
 Hodvábna, veľmi ľahká textúra “New sensation”  Photoderm MAX Tónovacieho krémuSPF 50+ dáva pokožke pocit pohodlia a mimoriadnej jemnosti. Krém Photoderm MAX Tónovací krém SPF 50+ veľmi ľahko sa rozotiera a nezanecháva olejovú vrstvu.
 Photoderm MAX Tónovací krém SPF 50+ nespôsobuje tvorbu komedónov a je vodovzdorný.
Neobsahuje parfum a je vynikajúco tolerovaný.

NENALÍČENÁ
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
IBA S KRÉMOM
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Ako som už spomínala, nejde o žiaden mejkap, a tak mi krém zvýraznil mastnú T-zónu. Všetko však vyriešil jeden ťah štetcom s púdrom Invisible fixing powder.
KOMPLETNÉ LÍČENIE
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Líčenie vydržalo pekné, aj keď som sa začala lesknúť cca po 3 hodinách. Za najvýraznejší nedostatok tohto produktu považujem farebné odtiene. Krém je v 2 variantoch - svetlý a tmavý. Ja mám na sebe na foto svetlý a vidno, že je trošku tmavší, ako by mal pre mňa byť, a to nie som žiadna bleduľka, takže znova nevýhoda pre žienky s porcelánovou pleťou :( Krémik s fluidovou textúrou kúpite v 40 ml balení za cca 18 €. Existuje aj netónovaná verzia pre tie, ktoré nechcú riskovať tmavší odtieň :)

!!!NEZABÚDAJTE!!! Popísala som dôležitosť ochranných prostriedkov, no nezabúdajte si pravidelne dopĺňať tekutiny :) najlepšie nesladené čaje alebo vody, či doma robená citronáda.


Ako chránite svoju pokožku v lete vy? :)

5 komentárov:

  1. Biodermu mám moc ráda, ale ty jejich "light" odstíny mě vždycky dostanou...proč to neumí udělat opravdu světlé? :( jinak já jsem úplná bledule, abych měla silnější opálení, tak potřebuju minimálně dva týdny u moře. to letos nebude, ale tenhle víkend už tu máme konečně sluníčko, tak se sluním na horách :) mám Nivea protect&bronze 20

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veru, tie dva odtiene sú dosť zlá voľba :( svetlý je tmavý a tmavý je pre väčšinu Európaniek nenositeľný aspoň kým nie sú opálené

      Odstrániť
  2. mlieko po opaľovaní je aj moja topka od minulého roku:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. prosím, sprav si niečo s tou ofinou... vážne, nechaj si ju dorásť alebo čo, potom budeš fakt kočka.. takto do pol čela to vyzerá hrozne

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dakujem za typ tú tyčinku na pery určite vyskúšam

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]