Post Page Advertisement [Top]

Články z tejto série budem označovať ako "mission" - misia/úloha. Ak sledujete moju fb fanpage viete, že už dlhšie hľadám perfektný mejkap. Áno, mám dokonalý BB krém Lioele, ale predsa len, chcem nájsť aj perfektný mejkap. A ak bude naozaj dokonalý, som si ochotná aj priplatiť.
Nie vždy však platí, že čím drahší, tým lepší. Sama som sa o tom nie raz presvedčila. A tak v súčasnosti zháňam vzorky mejkapov alebo testujem samostatné plné balenia a hľadám a hľadám.
foto http://www.sheknows.com/beauty-and-style/articles/821496/how-to-pick-the-perfect-foundation-for-your-skin-type

Aký má byť môj dokonalý mejkap? (pre moju zmiešanú pleť s občasným sklonom k akné)

  • ľahko rozotierateľný
  • nezaťaží pleť
  • prispôsobí sa tónu pleti
  • kryje nedokonalosti (akné, kruhy pod očami, fľaky)
  • na pleti vydrží celý deň! (no, som realista, tak aspoň pol dňa aj počas zábavy a pohybu :-D)
  • nebudem potrebovať nánosy púdru, aby som nevyzerala ako olejom natretá
  • nebudem si musieť tvár prepúdrovať už po pár hodinách
  • žiaden efekt masky, ale prirodzene vyzerajúca pleť
  • mal by mať aj nejaké SPF
  • plusom sú výživné látky ako vitamíny, minerály a pod.
Mám príliš veľké nároky? Myslím, že nie. Dala som si úlohu, ktorú mienim splniť a budem hľadať až kým dokonalý mejkap nenájdem!

Máte svoj dokonalý mejkap?

19 komentárov:

  1. Já má dokonalý makeup!
    Je to Match Perfection od Rimmel : )

    OdpovedaťOdstrániť
  2. pre mňa bol dokonalý ten gélový, tekutý mi nesedí až tak skvelo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Gelový mi také seděl, ale štvalo mě, že to bylo v kelímku a s dlouhými nehty se mi nikdy nepodařilo nabrat bez toho, aniž bych to měla za nehty. U pumpičkového si nemůžu stěžovat.
      A určitě nemáš až tak vysoké nároky, jen to chce hledat a hledat. Hodně štěstí :)

      Odstrániť
  3. Donesiem ti vzorku Facefinity od Max Factor v sobotu ak nezabudnem...mohol by splňovať tvoje podmienky:))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No... myslím, že požadavků je dost, ale je pravda, že se nemusíme spokojovat s něčím, co nám přesně nevyhovuje... Mě na zimu vždycky sedí Revlon Colorstay, ale na léto je prostě moc těžký, takže tobě by se asi nelíbil. Každopádně to je moje stálice. Myslím ale, že kdybys zašla třeba do Douglasu nebo někde a poptala se, tak ti prodavačky ochotně pomůžou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. yes yes, Facefinity by mohol spĺňať tvoje predstavy ! :) len malá rada, ja som ho najprv neznášala, zdalo sa mi, že vôbec nekryje, až kým som sa niekde nedočítala, že ho treba do pleti vklepkať, nie rozotierať...odvtedy je to láska <3
    a majú ho teraz v akcii v DM za 12€

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Noo ja som nesmierne rada že som ten svoj už dávnejšie našla:)) ale trvalo mi to celkom dlho. A teraz už iný nechcem. Hlavne som chcela makeup ktorý poriadne zakryje nedokonalosti(ktore samozrejem nemám;) a aby nevyzeral ako maska. A ten moj je od značky Mary Kay!
    Prajem ti aby si aj ty našla ten svoj:)
    DanyLoveLife

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Než jsem přešla na BB krémy, tak jsem používala Affinitone od Maybelline. Nejdřív jsem měla ten klasický v tubě a pak jsem zkoušela i ten minerální, který mi přišel ještě lepší. Hlavně byly ve světlých odstínech a nebyla jsem jako pomeranč. Ale když jsem si ho dala po delší době používání BB, tak jsem si připadala jako v masce, je to fakt rozdíl :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vzorku nového Affinitone som skúšala a bol veľmi zaujímavý, ale zdalo sa mi, že má slabú výdrž

      Odstrániť
  8. Pokud ti nevadí vyšší cena, doporučuji kombinovat Toleriane teint fluid od La roche posay s tekutým Aera teint fluid od Vichy. Mám také problematickou mastnější plet, ale s těmito makeupy jsem spokojená a kupuji pravidelně. Prvním zmíněným zakryju nedostatky a pak na celou tvář použiju makeup Vichy, který je velmi přirozený, ale podle mě krásně kryje. A když mám nedostatků víc, tak na celou tvář smíchám oba dva, a krytí je o to větší. Pak už jen decentně zapudruju a mám na 6hodin klid :) V lékárnách se dají sehnat vzorečky, za mě vřele doporučuju! Simona

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja tiež z vlastnej skúsenosti odporúčam Max Factor Facefinity 3v1, je úplne dokonalý pre pleť so sklonom k akné a to som už naozaj vyskúšala asi všetko.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. mnoho z vás mi odporúča ten FACEFINITY... hmm asi to bude stáť za pokus, ale určite najprv vzorku až potom investícia do plného balenia. Vzorku AERA TEINT som skúšala a info bude čoskoro na blogu ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Mojou láskou je jednoznačne Manhattan powder matt makeup, ktorý perfektne kryje, jeho textúra je dokonalá, nepotrebuješ ani púder ani korektor na tmavé kruhy pod očami, vydrží celý deň, jendoducho pre mňa "kozmetický orgazmus":) Možno nevýhodou je, že ho na Slovensku už nedostať, tak si ho kupujem len cez ebay a možno ešte to, že ak sa veľmi vžiješ do jeho nanášania pleť môže vyzerať dosť "cakey" aale aj tak dokonale:) http://dawnielicious.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento komentár bol odstránený autorom.

      Odstrániť
    2. ešte pridávam link na ebay, keby si sa naňho chcela pozrieť bližšie :) http://www.ebay.co.uk/itm/POWDER-MAT-MAKE-UP-by-Manhattan-Cosmetics-/320937264872?pt=UK_Health_Beauty_Make_Up_Cosmetics_Mascara_PP&var=&hash=item4ab95a06e8

      Odstrániť
  12. aj ja mam svoj oblubeny a poviem uprimne ma vsetko co si napisala len krycia schopnost je stredna ... je to AKTIVe LIGHT od PUPA je este aj rozjasnujuci a mam fakt pocit ze ho ani na tvari nemam ... a ked si tak pisala ze chces aby ti make up vydrzal dlho a nechces sa lesknut,dost dolezite su podla mna kvalitna podkladova baza a tiez puder na zmatnenie. Ani ten najdrahsi make up neni uplne dokonaly. :)

    Beauty Bubble

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. keď som tento príspevok pred vyše rokom písala, mala som len akú-takú predstavu. Odvtedy som tých mejkapov poskúšala dosť - stačí si pozrieť sekciu mission :-) Samozrejme, pri dlhotrvácnom účinku veľa zohráva samotný stav pleti a dobrá pleťovka. Až potom je na mieste kvalitný podklad, kvalitný mejkap a púder a ja tiež nedám dopustiť na fixačný sprej (mala som aj od Skindinävia, ale obľúbila som si aj dermálnu vodu Brume od Biodermy). Avšak, priznám sa, mejkap od Pupy som ešte neskúšala :-)

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]