Post Page Advertisement [Top]

Skúšala som rôzne čistiace pleťové gély, o niektorých z nich ste si mohli prečítať v článku o mojom akné boji. Keď som videla akciu na gél Sébium od Biodermy - 500 ml balenie za cenu 200 ml, dlho som neváhala a pri prvej ceste do Prešova som si jedno kúpila. Za necelých 13 €! Výborná cena. Prečo?
150 ml čistiaci pleťový gél stojí v drogérii cca 4 - 5 €. Pri prepočítaní na 500 ml vychádza tento drogériový gél na 13 - 16 €. Takže sa pýšim ďalším produktom od Biodermy. Čo tento gél dokáže a aké sú moje skúsenosti po 2 týždňoch pravidelného používania?
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Gél sľubuje šetrné čistenie a dezinfekciu, vraj je vhodný aj na holenie (toto som neskúšala, keďže mám elektrický depilátor) a neobsahuje mydlo. Pokožku nevysušuje a je vhodný aj pre alergikov.

Po 2 týždňoch používania môžem skonštatovať, že:
  • pokožku nedráždi ani po prvom použití a ani po dlhšom používaní
  • pleť je naozaj čistejšia a tvorí sa mi omnoho menej vyrážok
  • nevysušuje pleť - žiadne šupinky na úkor matnej pleti
  • pekne pení - stačí málo a vyčistíte si celú tvár
  • moja tvár sa aj počas dňa o čosi menej leskne (a to nepoužívam žiaden podklad pod môj BB Lioele)
  • zdravšia a krajšia pleť aj bez mejkapu :)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Myslím, že som stihla vychytať nejaké základné vlastnosti tohto penivého gélu a som spokojná! Používala som čistiace gély, s ktorými som sa rozlúčila hneď po prvom použití, ale aj také, ktoré mi začali škodiť po týždni. Napr. pri čistiacej pene Nivea viem, že moju pleť dostatočne nevyčistí. Toto však áno a pritom ju vôbec nepodráždi! To je super!

Môj čistiaci rituál je v súčasnosti asi takýto: odlíčim si pleť Sébium micelárnou vodou a vyčistím si ju Sébium gélom. Po dvoch týždňoch očisty mám menej čiernych bodiek, menej vyrážok (aj v kritickom PMS období), menej mastnoty na tvári, ale napriek tomu nemám pokožku vysušenú.

Pri problematickej pleti je dôležité pravidelné čistenie, ale pozor, aby ste si pleť neprečistili. Preto v žiadnom prípade nepoužívajte prípravky s obsahom mydla. Skutočne je lepšie starať sa o svoju pleť poriadne, ako potom hľadať ideálny korektor na zakrytie všetkých nedokonalostí ;-) (aj keď aj ten je nevyhnutnosťou.. nikdy neviete :P :)).

V ostatnom čase ma začalo trápiť akné na chrbte a dekolte, a tak rozmýšľam, že skúsim používať Sébium gél aj na sprchovanie, keď to vyskúšam, určite vám dám vedieť.

Viac naozaj nemám čo dodať. Ďalší produkt od Biodermy, s ktorým som naozaj spokojná a túto investíciu naozaj neľutujem :) Mám zálusk aj na Sébium Global, keďže som už vypoužívala vzorku z balíčka, ktorý mi prišiel, tak keď sa k nemu dostanem, určite si o ňom prečítate :)

Skúšali ste Sébium Gel Moussant? Boli ste spokojní?

10 komentárov:

  1. pěkná recenze, taky jsem s gelem spokojená, zatím mám jen vzorek (z akce sébium global, ale vydržel mi strašně dlouho!), ale plánuji si koupit celé balení. ještě jsem se chtěla zeptat - ta micelárka sébium je stejně šetrná a účinná jako červená sensibio? protože to je jediný odličovač, po kterém mě nepálí oči a nevypadám jako králík. tak jestli si mám troufnout ji vyměnit... děkuji!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne :) Sébium micelárku som používala aj na oči, ale začali ma štípať, takže na oči skôr Sensibio ;-)

      Odstrániť
  2. Ja ešte len čakám na vzorky, tak dúfam, že prídu čo najskôr :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. http://mimslady.blogspot.sk/2013/04/prva-giveaway-na-uvitanou.html
    zapojte sa i Vy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. a v akej sieti lekarni maju tu akciu??? ci vsade ? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pozrite si zoznam partnerských lekární na stránke www.bioderma.com/sk alebo na facebooku Biodermy :)

      Odstrániť
  5. Tento gel mi odporučila kožná. Nemôžem naň povedať nič zlé. :)
    V kombinácií s krémikmi od kožnej sa mi pleť začína pomaly čistiť. Kozmetiku Bioderma odporúčam každému s mastnou pleťou a akné. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tento gel si každý druhý mesiac objednávam z notina a je úplne super - najlepší prípravok na čistenie mastnej pleti rozhodne špička

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]