Post Page Advertisement [Top]

Keď som pred časom avizovala na mojej fanpage na facebooku, že chystám článok o mojom boji s akné, mnohé ste sa potešili. Problém s akné je zrejme rozšírenejší ako som si myslela. Pred rokom, keď som prestala po 4 rokoch hltať hormóny sa nezbláznilo len moje telo, ale moja pleť vyzerala ako v najvyššom štádiu puberty. A vyskúšala som snáď všetko, po čom sa dalo siahnuť. Niektoré produkty mi čiastočne pomohli, ale po čase už boli neúčinné. Iné nepomáhali vôbec, len pekne podráždili pleť. Až som našla niečo, čo mi naozaj pomohlo, ale o tom neskôr, v článku. 
Postupne popíšem pleťové gély, pílingy, masky, krémy a iné rôzne pomôcky, ktoré mám v súčasnosti na poličke v kúpeľni. Vyskúšala som toho viac, omnoho viac. Niektoré produkty mi až tak vysušili pleť, že som síce na istú dobu akné nemala, ale zato som mala šupinky a musela som sa krémovať. Takže z jedného extrému do druhého. 

Poďme teda na to, dlhoočakávaný článok o boji s akné!
Čistenie pleti je veľmi dôležité a najmä mastnejšej s akné. No takisto je dôležitý aj správny výber "čistiaceho prostriedku". 

1. Pleťové čistiace gély:

* Garnier Pure Matt-Brusher
foto - archív autorky.
Všetky práva vyhradené!

Na štítku sa píše: Odstraňuje prebytočný maz, redukuje čierne bodky a zabraňuje ich opätovnému výskytu počas 14 dní.

Moje pocity: Pleťový gél skutočne funguje. Odstraňuje nečistoty a aj maz pri pravidelnom používaní. Avšak neodporúčam používať dlhodobo. Po čase bola moje pleť suchá a precitlivená. Oceňujem aj skutočnosť, že pri používaní si nezababrem ruky (až pri oplachovaní).




Výsledok: Účinný pleťový gél, ale nie je vhodný na dlhodobé používanie. Raz za čas, ak máte problém s mastnou alebo aknéoznou pleťou, je super. Pri pravidelnom používaní si koledujete o suchú a podráždenú pleť.

Cena: cca 5 €





* Oriflame Pure Nature Tea tree&Rosemary
foto - archív autorky.
Všetky práva vyhradené!



Na štítku sa píše: Čistiaci a tonizačný gél. Vmasírujte do navlhčenej pleti a opláchnite.


Moje pocity: Síce nesľubuje nič, ale ani nič nedokáže. Aspoň u mňa nie, dokonca akneóznu pokožku ešte viac podráždil, čo som nečakala, pretože čajovníkový olej mi účinkoval. 



Výsledok: Žiaden, maximálne tak podráždená pleť. Sklamanie.



Cena: cca 4 €





* Nivea Pure Effect Thermo
foto - archív autorky.
Všetky práva vyhradené!


Na štítku sa píše: Hĺbkovo čistiaci gél so samozahrievacím efektom bojuje proti nedokonalostiam pleti bez toho, aby ju vysúšal. Bojuje proti pupienkom a čiernym bodkám.


Moje pocity: Spočiatku sa mi ten samozahrievací efekt zdal čudný, ale zvykla som si. Gél naozaj pokožku nedráždi a po čase aj pomáha proti akné, ale iba mierne, ak vôbec badateľne.




Výsledok: Používam na striedačku s Garnierom. Celkom príjemná kombinácia.

Cena: cca 5 €






2. Pleťové pílingy

* Nivea Pure Effect All-in-1
foto - archív autorky.
Všetky práva vyhradené!


Na štítku sa píše: Pre extra hĺbkové čistenie, obsahuje výťažky z magnólie a ponúka 5 účinkov v 1 kroku: pomáha eliminovať baktérie, ktoré spôsobujú vznik pupienkov, uvoľňuje póry a odstraňuje čierne bodky, nedráždi pleť, odstraňuje nečistoty, zmatňuje pleť.


Moje pocity: Používam ho aj ako píling aj ako masku raz za čas, približne raz za týždeň. Naozaj je jemný a účinný, ale znova nevhodný na každodenné používanie.


Výsledok: príjemný a účinný produkt, ale nie na každý deň.


Cena: cca 5 €





3. Pleťové masky

* Yves Rocher Pure System
foto - archív autorky.
Všetky práva vyhradené!

Na štítku sa píše: Bleskový efekt pre ultra čistú pokožku už za 3 minúty. Čistí vyrážky aj čierne bodky, absorbuje nadbytočný maz, zlepšuje stav pokožky.


Moje pocity: Masku používam cca raz za dva týždne. Naozaj je moja pleť po použití matnejšia a mám aj čistejšiu pleť. Nezačervenala sa a ani nijak inak negatívne nereagovala.



Výsledok: účinná maska, použitie cca 1x za týždeň, častejšie neodporúčam.

Cena: cca 2 €






4. Pleťová voda

* Bioderma Sébium
foto - archív autorky.
Všetky práva vyhradené!

Na štítku sa píše: Micelárna voda na mastnú a zmiešanú pleť.


Moje pocity: Micelárky od Biodermy milujem, a tak som sa rozhodla vyskúšať aj Sébium. A som spokojná! Pleť mi nedráždi a zmierňuje aj mastnotu a výskyt čiernych bodiek.


Výsledok: každá micelárna voda od Biodermy je asi super, takže odporúčam aj túto.


Cena: v akcii 18,50 € za obe





5. Čistiaci olej

* Oriflame Pure Nature tea tree oil
foto - archív autorky.
Všetky práva vyhradené!


Na štítku sa píše: Prečisťujúci olej obsahuje vysokú koncentráciu bio čajovníkového a rozmarínového oleja a pomáha prirodzeným spôsobom hojiť problematickú pleť.


Moje pocity: Olejček mi veľmi pomohol v čase, keď sa mi tvorili obrovské červené hrče, ktoré veľmi boleli. Robila som si obklady - na vatový tampón som naniesla olej a prelepila leukoplastom. Po dvoch dňoch vyrážka zmizla, ale pleť na tom mieste bola úplne vysušená.



Výsledok: olej naozaj funguje, ale aj vysušuje pleť.



Cena: cca 4 €





6. Náplasti na akné

* Yves Rocher Pure System SOS SPOT
foto - archív autorky.
Všetky práva vyhradené!


Na štítku sa píše: Ultra-účinné náplasti proti vyrážkam a ultre-šetrné pre vašu pleť.



Moje pocity: Ako som už písala v článku o top a fail mesiaca január 2013, náplasti naozaj účinkujú, ale len kým ich máte prilepené, potom vyrážka dorastie.




Výsledok: zbytočne vyhodené peniaze.



Cena: cca 7 €





7. Pleťové krémy

* Nivea Pure Effect Anti-Pickel
foto - archív autorky.
Všetky práva vyhradené!


Na štítku sa píše: ľahký denný krém, ktorý pomáha proti akné.



Moje pocity: Krém sa mi zdá slabý. Dobrý je možno na letné mesiace, aj to mi na každodenné použitie prosto nevyhovoval.



Výsledok: ľahký krém, možno pre dievčatá vo veku okolo 15 bude dobrý.





Cena: cca 6 €






* Yves Rocher Pure System Stop Blemish Lotion
foto - archív autorky.
Všetky práva vyhradené!


Na štítku sa píše: Starostlivosť proti nedokonalostiam. Kyselina salicylová obnovuje pleť, aloe vera posilňuje odolnosť pokožky, redukuje vyrážky a čierne bodky, matuje 8 hodín.



Moje pocity: Krém naozaj matuje pleť. Je príjemný a cítila som aj jemnú hydratáciu. Proti vyrážkam však účinkoval len slabo.



Výsledok: Ľahký matujúci krém, na vyrážky je však slabý.




Cena: cca 6 €




8. Krytie

* Garnier Pure Active 2 in 1 Anti-spot roll-on
foto - archív autorky.
Všetky práva vyhradené!

Na štítku sa píše: Korektor s dvojakým účinkom - kryje a lieči v jednom kroku.




Moje pocity: Krytie je dostatočné, liečenie je slabé, ale náznak tam je ;-) Korektor však nie je vhodný pre bleduľky.




Výsledok: fajn vecička do každej taštičky.




Cena: cca 5 - 6 €





* Rimmel London Stay Matte 
foto - archív autorky.
Všetky práva vyhradené!


Na štítku sa píše: dvojzložkový korektor pre krytie a liečenie súčasne.



Moje pocity: tuhý korektor veľmi dobre kryje, to liečenie je tiež takmer nebadateľné. Nevýhodou je aj malé balenie, ktoré pri aknóznej pleti rýchlo spotrebujete.



Výsledok: príjemný tuhý korektor.



Cena: cca 4 €







Vyzerá to dosť zúfalo.. nič nepomáha na sto percent a verte mi, už som sa pomaly zmierovala s tým, že budem mať akné vždy a všade.

Ale na záver niečo, čo naozaj a po každom použití pomohlo a nielen mne. Na nete som čítala veľké množstvo recenzií. Ide o produkt, ktorý som vyskúšala len a len vďaka januárovému baleniu Senzaboxu.
Možno už tušíte, možno nie. Ide o produkty SALCURA. Vzorky zo Senzaboxu mi tak pomohli, že som neváhala a objednala si zo stránky http://www.shop-purebrands.cz/ plné balenia, ktoré ma vyšli na 16 €/ kus a poštovné z ČR na 2 € (lacnejšie ako u nás). Navyše, v pondelok som objednala a zaplatila cez i-banking a v stredu som sa už tešila z tovaru. To je rýchlosť! :)

9. SALCURA

* Salcura ANTIAC Acne Clearing Spray
foto - archív autorky.
Všetky práva vyhradené!
Na štítku sa píše: redukuje vizuálne príznaky akné, čistí a preniká hlboko do pokožky, neutralizuje infekciu na pokožke aj v pokožke. Bez steroidov, hormónov, kortizónov, peroxidov, alkoholu, parabenov, antibiotík a navyše, značka Salcura netestuje na zvieratách.

Moje pocity: spočiatku som neverila, že spray môže zlikvidovať akné. Sledovala som pokyny (nastriekať na pleť, rozotrieť, nastriekať na tampón a prikladať a opakovať prvý krok) a používala som spray ráno aj večer, spočiatku iba vzorku. Už po dvoch dňoch zmizli vyrážky a aj veľká červená hrča, ktorá sa mi začínala tvoriť. Je to neuveriteľné, ale toto je prvá vec, ktorá mi pomohla a nepodráždila moju pleť. Vonia tak dezinfekčne, ale nijak nepríjemne. Vrelo odporúčam a len ľutujem, že som sa o tejto značke nedozvedela skôr. No asi by som aj tak nevyhodila 16 € za niečo, o čom by som si nebola istá, že mi aspoň trošku pomôže.

Výsledok: áno, bomba, super! TO JE ONO! Konečne produkt, ktorý účinkuje a nevysúša pleť a neobsahuje škodliviny navyše. Moje pleť konečne nevyzerá ako po nedoliečených osýpkach.

Cena: 16 €, ale veľmi sa oplatí!

* Salcura Zeoderm Skin Repair Moisturiser
foto - archív autorky.
Všetky práva vyhradené!


Na štítku sa píše: Unikátny krém vhodný pre ľudí od 6. mesiaca veku. Upokojuje pokožku. Znova neobsahuje žiadne škodliviny, takisto ako spray.


Moje pocity: Keď som si na noc naniesla vzorku, prišlo mi zle. Tento krém totiž nemá veľmi vábivú vôňu, skôr páchne, ale dá sa to vydržať. Pleť hydratoval a už po 2 použitiach som videla, že sa zlepšila. Je vhodný aj na ekzémy, psoriázu a všetky možné kožné problémy celého tela.


Výsledok: skvelý krém, ktorý by mal byť v každej lekárničke.


Cena: 16 €, ale oplatí sa.








Som tohto názoru, že keď mi má niečo pomôcť, som ochotná do toho investovať viac peňazí, ale 16 € sa mi nezdá až taká prehnaná suma. Ak by som mala zrátať, čo všetko som už poskúšala a nepomohlo mi.... :) produkty, ktoré sú v tomto článku mám aktuálne doma. Reálne som ich poskúšala mnoho, asi ako každý, kto hľadá "liek" na akné. Som však nesmierne vďačná sama sebe a tej sile, ktorá mi vnukla, aby som vyskúšala januárový Senzabox a vďaka nemu sa zoznámila so značkou Salcura, ktorú som márne hľadala vo viacerých lekárňach na Slovensku, a preto som sa uchýlila k objednaniu tovaru cez internet z Česka.

Každému vrelo odporúčam Salcuru vyskúšať. Je to neuveriteľné, ale naozaj funguje. Síce uporozňujú, že niektorí ľudia reagujú citlivo 14 dní a tvorí sa im zvýšené akné, ale to je tým, že to akné sa hromadí pod kožou a spray ho takto ťahá von a potom preliečuje. Stačí, keď si prečítate recenzie na ich anglickej stránke. Podľa Channel 4 je ANTIAC BEST ACNE PRODUCT a myslím, že takéto hodnotenie nedostane hocijaký krémik.

Stav pokožky tiež ovplyvňuje aj strava, tekutiny a dostatok spánku. Ale ja spím cca 8 hodín denne, chodím spať okolo 22:00, pijem nesladené čaje, kávu nepijem, sladkému sa vyhýbam a stravu mám vyváženú, takže som fakt potrebovala čosi ako malý zázrak. A našla som ho! A odporúčam ho ďalej! ;-) Nie je to reklama, je to fakt. Overené na mne =)




23 komentárov:

  1. Pekná zbierka:))) Odskúšaných mám len niekoľko vecí... Nivea peeling je super, ale tiež súhlasím, že na každodenné použitie ako píšu, až taký vhodný nie je.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak já mám pocit, že mi ta Salcura moc nezabírá :-) tak pořád uvažuju, jestli jít do plné velikosti :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Po 1. týdnu používání mám hladší pokožku, po 2. týdnu se mi netvoří tolik černé tečky a pleť je i matnější. Jsem zvědává, jak bude pokožka vypadat po vypotřebování celého balení. Je to sice dražší záležitost, ale rozhodně nelituji. A určitě si pořídím další balení (vlastním 100 ml lahvičku). Mám i šampón a kondicionér a spokojenost.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ten sprej na akné ma zaujal síce trochu drahý, ale keď vravíš že funguje, oplatí sa vyskúšať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mozem sa opytat, kde si narazila na biodermu 1+1? lebo nejako som nevidela ze by prebiehala opat tato akcia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, úplne náhodu v lekárni v Spišskej Novej Vsi mali posledné balenie, ale to som kupovala asi pred mesiacom =)

      Odstrániť
  6. Nivea Pure Effect All-in-1 je opravdu dobrý. Jinak jsem začala používát micelárku od Biodermy Sébium, tak jsem zvědavá, zatím mi vyhovuje. Nivea Pure Effect Anti-Pickel mi nevyhovuje svojí silnou parfemací. Zmatňuje pleť, to sice ano, ale ta parfemace mi je natolik protivná, že krém nemůžu používat. :/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Prosím ťa, z ktorej českej stránky si kúpila ten Salcura sprej? Díky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. www.shop-purebrands.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Koľko pýtajú za poštovné na tej shop-purebrands.cz? Nikde to tam nebolo napísané, len že v januári pre ČR zadarmo... Díky za odpoveď :-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. zadarmo je to naozaj len pre ČR, ale na Slovensko bolo smiešne poštovné :) 2 € - to zo slovenských e-shopov je drahšie

      Odstrániť
  10. Hmmm... mne napisali ze 4 eura... objednala som si radsej z UK

    OdpovedaťOdstrániť
  11. to je zvláštne... ja som si objednala 2 produkty po 16 € - teda 32 a platila som 34 € aj s poštovným ... :/

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Katka,ked mozem odporucit z Yves Rocher, maju Pure system taku tubu-je to ze cistiaci denny peeling,pouziva sa to rano a vecer- je uplne uzasny,aj pre citlivu plet-lebo obsah zlozenia je: marhulove zrniecka, cisty BIO aloe vera, a este nieco(uz si nespomeniem),bez parabenov atd. a je velmi jemny, vyskusaj aj ten:)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Katko, výše uvedený výčet produktů a Vašich zkušeností je hezký, ale k ničemu. Vy totiž "léčíte" pouze důsledek, neřešíte příčinu. A to je ten hlavní problém. Nemůžete čekat,že výrobky v cenách řádově 4-7 EUR Vám něco vyřeší. Sama jste se přesvědčila, že to může být přesně naopak (pálení pokožky, nepříjemné důsledky parfemace, nemožnost používat denně atp.). Většina z nich obsahují parabeny. To je soubor chemických látek, které mají rakovinotvorné účinky. A určitě nechcete na sebe aplikovat takové výrobky, které Vám mohou v pozdějším věku způsobit rakovinu kůže nebo jiných orgánů. Pokud Vám mohu poradit a chcete se opravdu akné zbavit úplně, tak mi napište na e-mail: vojta@avvaplus.cz. Poskytnu Vám pouze informace. Rozhodnutí, zda to vyzkoušíte, bude jen na Vás. Mějte se fajn a s pozdravem V. Vojta.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. možno ak by ste čítali môj blog pravidelnejšie vedeli by ste, že som už našla aj dokonalé krémy a čistiace gély a to od Biodermy, rad Sébium. Tento váš príspevok mi pripadá ako neželaná reklama.

      Odstrániť
  14. Vy máte problém, já ne.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Když si myslíte, že produkty, které jsou běžně na trhu, jsou tak skvělé, je to čistě Váš problém. Já jsem Vám nabízel produkt přírodního charakteru, který Vás zbaví problémů akné, díky které si nyní na sebe plácáte tyto super chemické přípravky za poměrně drahé peníze. Ale komu není rady, tomu není pomoci. Mějte se fajn. V.Vojta

    OdpovedaťOdstrániť
  16. na akné používam tea tree oil značky Dr. Muller a nedám naň dopustiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Práve začínam používať čistiaci gél Antiac od Salcury :-) Prírodné zloženie, made in UK, som zvedavá, čo to dá :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na tento produkt pozerám už dlhú dobu a čítala som naň samú chválu, chcela som si ho aj kúpiť ale odradila ma cena :/

      Odstrániť
  18. Ten Garnier Pure Matt-Brusher som používala aj ja, ale nevýhodou tohto produktu podľa mňa je ten, že nie je na každodenné použitie nakoľko veľmi vysúša pleť a mne sa až začala šúpať pokožka na tvári, ale inak pekne vyčistí pleť :D

    OdpovedaťOdstrániť
  19. ja by som si chcela ten sprej salcura objednať cez vami uvedený internetový obchod ale keďže sa v týchto veciach veľmi nevyznám mám jednu otázku neviem si poradiť aký spôsob mám zadať pri spôsobe dopravy ak chcem aby mi balík prišiel na Slovensko a zaplatila som zaň čo najnižšie poštovné.
    Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]