Post Page Advertisement [Top]

Páči sa mi porovnávanie produktov v rámci jedného článku, a tak som sa rozhodla, že to skúsim robiť pravidelnejšie. 
Dnes bude reč o regeneračných telových mliekach, keďže sa blíži obdobie, resp. už je pomaly tu, keď mám suchšiu a napätú kožu a nie je to vôbec príjemný pocit. A navyše, viem, nemám sa čím chváliť, často zabudnem, že sa mám natrieť, takže mi vyhovujú produkty, pri ktorých necítim potrebu natierať sa každý deň. A také sú práve dnešné produkty:
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Všímala som si niekoľko rozdielov, resp. spoločných vlastností:

1. Balenie
Obe mliečka sú väčšie - 400 ml. Akurát na doma, na cestovanie nie príliš praktické. Veľmi oceňujem pumpičku Nivey, keďže nemusím chytať celé balenie a nie je tak umastené.

Nivea vs. Garnier:    1 : 0
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
2. Vôňa
Som skôr zástancom nevtieravých vôní a parfumovanú kozmetiku preferujem najmä v lete (často namiesto parfumu). Garnier má príjemnú jemnú vôňu javora. Nivea mi zas trošku nevonia... napriek tomu, že nemám skúsenosti s nepríjemnou vôňou u Nivey, túto podkategóriu v súboji u mňa prehrala.

Nivea vs. Garnier:    1 : 1
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
3. Účinok - regenerácia
Nemám extrémne suchú pokožku, no v chladnejšom období si vyžaduje extra starostlivosť. Obe mlieka sú v tomto smere u mňa jednotky - ak sa večer natriem, ešte o dva dni mám príjemný pocit na celom tele (samozrejme, ak mám extrémne vysušenú pokožku - napr. po častom kúpaní sa v bazéne alebo pri zimných športoch, natieram sa pravidelnejšie). Pokožka je krásne hydratovaná na dlhú dobu.V tomto smere neviem vybrať víťaza.

Nivea vs. Garnier:    2 : 2

4. Konzistencia
Garnier má hustejšiu konzistenciu, Nivea redšiu, čo však neovplyvňuje dobu vstrebávania sa a ani rozotieranie mlieka po pokožke. Navyše, ani jedno nezanecháva po sebe mastný film, a ak počkáte, kým sa vstrebe (čo trvá trošku dlhšie, keďže sú regeneračné a na extra suchú pokožku), nezanechá značky ani na oblečení. Obe mlieka sú na tom teda znova nerozhodne.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Nivea vs. Garnier:    3 : 3


5. Cena
Ceny sa líšia v rôznych sieťach, ale obe mliečka stoja cca 6 €. Takže znova nerozhodne.

Nivea vs. Garnier:    4 : 4

Výsledok?
Tento súboj sa skončil nerozhodne. Možno vám tu chýbali údaje o zložení, ale to si už prečítate každá sama v predajni. Oba produkty sú výborné a ja som našla jediné rozdiely v praktickosti obalu a vôni. Garnier je na trhu už niekoľko rokov, mliečko od Nivey je tohtoročná novinka.
Ak ste ešte ani jedno z týchto dvoch nevyskúšali, odporúčam - práve teraz je na to vhodné obdobie.

Aké regeneračné mlieka používate vy a podľa čoho si mliečko vyberáte?

7 komentárov:

  1. Ahoj,dovolím si napísať aj svoj postreh, keďže obe mliečka mám nejaký ten čas doma. Nivea Repair&Care nie je tohtoročná novinka, ja ju mám už od minulej jesene. Vo vôni si mala pravdu, ako jeden z mála produktov od Nivea mi až tak nevonia, ale oceňujem, že obsahuje dexpanthenol, čo nás doma niekoľkokrát zachránilo ako v lete po opaľovaní, tak v zime pri popraskanej pokožke. Inak voči nej nemám žiadne výhrady. To sa ale nedá povedať o Garnier. Mliečko spolu s ostatnými produktmi z tejto rady som dostala darom - dala som im niekoľkokrát šancu a žiaľ - ALERGICKÁ REAKCIA na prvý, druhý, aj tretí či štvrtý krát. Celé telo ma tak svrbelo, že som znova musela vliezť zakaždým do sprchy a zdrhnúť to zo seba. A to nemám citlivú ani vysušenú pokožku...(ostatné mlieka od Garnier na mňa takto nepôsobili)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa zdá, že Nivea Repair and Care je síce na trhu už dlhšie, ale má vynovené zloženie...aspoň si myslím..

      Odstrániť
  2. Ja som túto Niveu zaregistrovala až tento rok :D ups :)

    Je mi ľúto, že si mala alergickú reakciu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mne sa teda celkovo viac páči značka nivea... je taká mastnejšia a hutnejšia - čo mojej suchej pokožke vyhovuje...
    pridávam sa k čitatelom
    http://stylzeny.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. podľa mňa je Garnier lepší v telových mliekach ako Nivea, Garnier používam už dlhší čas a ešte ma nesklamal práve naopak ja ho môžem len každému odporučiť ...samozrejme niekomu nemusí vyhovovať ale ja naň nedám dopustiť...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Garnier telové mlieko používam už niekoľko rokov. Mám veľmi suchú pokožku a veľmi dobre toto mlieko regeneruje, dokonca aj opravuje poškodenú pokožku a veľmi pomáha suchej pokožke. Aj vôňa je veľmi príjemná - pre mňa telové mlieko číslo 1.
    Lenora

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]